Pytajnik ID: sprawy bieżące & nie cierpiące zwłoki

Informacje dla Studentów w WSR.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
Artur0
Ekspert
Ekspert

Post autor: Artur0 » 05 paź (wt) 2010, 19:00:15

No to w sumie nie tak źle, aczkolwiek czułbym się spokojniejszy gdyby Sławek jakoś to wyłożył bardzo konkretnie w temacie o licencjacie (i go przypiął!). ;) Jeno dzięki za rozwianie częściowo wątpliwości. :)

balum
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Re: Kilka spraw

Post autor: balum » 06 paź (śr) 2010, 20:57:41

megejra pisze:
balum pisze: Uprzejmie proszę o wstawienie na forum możliwie jak najszybciej materiałów z wykładów Idee Współczesne dr Andrzeja Stępnika. Były podobno wczoraj kserowane i jest ich sporo. Mamy przeczytać na następne zajęcia.
Czy ktoś z grupy A ma te kserówki i mógłby wrzucić na forum?

Bo nam pan Stępnik powiedział, że zostawił je w sekretariacie do skserowania - byliśmy, pytaliśmy - nic nie dostaliśmy...
W sekretariacie poinformowano mnie, że będą na forum jak cytuję "Sławek wrzuci". Kserówek nie mogliśmy dostać bo cytuję: "Jest tego za dużo i nie będziemy tyle kserować".

Persja
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Persja » 06 paź (śr) 2010, 21:18:50

Kurde w szoku jestem...płatna poprawka z seminarium licencjackiego ??
Jeszcze mam się umawiać mailowo? Wysłałam mail do promotora wtedy kiedy był na to czas i do dziś nie dostałam odpowiedzi. Wkurza mnie to. Zamiast robić nam w zeszłym semestrze kretyńskie zajęcia z metodyki pisania ( na normalnych uczelniach dostaje sie rozpiske ze wszystkimi wytycznymi i kazdy sobie radzi) można było zrobić w tym czasie spotkania "live" z promotorami, ale po co robić coś co na logikę jest milion razy potrzebniejsze... :roll:

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Poprawka z seminarium licencjackiego

Post autor: s_wojtkowski » 07 paź (czw) 2010, 00:20:08

Persja pisze:Kurde w szoku jestem...płatna poprawka z seminarium licencjackiego ??
Jeszcze mam się umawiać mailowo? Wysłałam mail do promotora wtedy kiedy był na to czas i do dziś nie dostałam odpowiedzi. Wkurza mnie to. Zamiast robić nam w zeszłym semestrze kretyńskie zajęcia z metodyki pisania ( na normalnych uczelniach dostaje sie rozpiske ze wszystkimi wytycznymi i kazdy sobie radzi) można było zrobić w tym czasie spotkania "live" z promotorami, ale po co robić coś co na logikę jest milion razy potrzebniejsze... :roll:
Spróbuję odpowiedzieć spokojnie.
Seminarium licencjackie trzeba było zaliczyć - tak jak wszystkie inne zajęcia - w czerwcu 2010. Jakie warunki trzeba było spełnić, żeby otrzymać zaliczenie z Seminarium, mówiliśmy na tych "kretyńskich zajęciach" z metodyki (na których bynajmniej nie czytaliśmy w kółko kilku formalnych zasad przygotowania pracy), i zresztą nie tylko na nich, wielokrotnie. [BTW chętnie przyjrzę się Twojej pracy licencjackiej (jak również wszystkich pozostałych studentów) i sprawdzę czy rzeczywiście dobrze sobie poradziłaś z "wytycznymi" w praktyce i nie popełniłaś żadnych błędów metodycznych i formalnych przy pisaniu pracy. Ale to BTW.]
Jeśli ktokolwiek miał kłopot z kontaktem z promotorem, mógł mi to zasygnalizować tysiąc razy w trakcie trwania semestru, podczas sesji i później, w wakacje. Telefonicznie, mailowo, osobiście. I były osoby, które tak zrobiły - problem natychmiast zniknął. Ciekawe ile jeszcze zamierzasz czekać na odpowedź Twojego promotora na maila sprzed 4 miesięcy? Czy masz potwierdzenie, że ten mail do niego dotarł? Owszem, spotkania live z promotorami odbywają się po umówieniu indywidualnym. Tak ustaliliśmy i nikt - w tym Ty - przeciw tej zasadzie nie protestował. Czy nie sądzisz, że Twój dzisiejszy protest jest trochę po-nie-w-czasie? Jeśli spotkania były dla Ciebie "milion razy potrzebniejsze" dlaczego o nie nie zadbałaś? Dlaczego - tak jak inni - do nich nie doprowadziłaś? Nie masz zatwierdzonego tematu ani planu pracy. Także bibliografii. Nie zdobyłaś wpisu z Seminarium (zresztą to dobrze, bo nie miałaś i nie masz do tego podstaw) w wymaganym terminie. I teraz masz pretensje, że zaliczenie opóźnione o 4-miesiące jest traktowane jako III termin? Mam nadzieję, że po prostu nie zrozumiałem Twojego toku rozumowania.

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 07 paź (czw) 2010, 11:08:31

Czy jest gdzies na forum plan zajec na niedziele ? Bo sie dokopac nie moge ;)

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Plan zajęć

Post autor: s_wojtkowski » 08 paź (pt) 2010, 08:55:08

Martha pisze:Czy jest gdzies na forum plan zajec na niedziele ? Bo sie dokopac nie moge ;)
Szczegółowy na 10/10/2010
http://www.szkolareklamy.edu.pl/ftopicp ... tml#165478
Ramowy na cały semestr
http://www.szkolareklamy.edu.pl/ftopict-8270.html

Martha
Ekspert
Ekspert

Re: Plan zajęć

Post autor: Martha » 08 paź (pt) 2010, 10:22:07

s_wojtkowski pisze:
Martha pisze:Czy jest gdzies na forum plan zajec na niedziele ? Bo sie dokopac nie moge ;)
Szczegółowy na 10/10/2010
http://www.szkolareklamy.edu.pl/ftopicp ... tml#165478
Ramowy na cały semestr
http://www.szkolareklamy.edu.pl/ftopict-8270.html

Dzieki :)

A gdzie jest sala K22?

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 08 paź (pt) 2010, 11:00:56

Martha pisze:
A gdzie jest sala K22?
Sala K22 to sala w budynku na tyłach tesco, w którym wynajmujemy dodatkowe sale
K22 to inaczej Kulczyńskiego 22 :)
Dla wszystkich, którzy tam jeszcze nie byli, zorganizujemy w niedzielę specjalny przemarsz o 8:30 (i w razie potrzeby w godzinach późniejszych)

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 08 paź (pt) 2010, 13:24:00

Czy na inauguracji w Podkowie byly jakies zajecia?

Bo z tego co kojarze, to 26 na zjezdzie mielismy raz zajecia z Idei wspolczesnych, a teraz na najblizszym zjezdzie mamy juz trzecie ...
Tzn. ze drugie byly zajecia z podkowie ?

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 08 paź (pt) 2010, 13:25:14

zielonyszerszen pisze:
Martha pisze:
A gdzie jest sala K22?
Sala K22 to sala w budynku na tyłach tesco, w którym wynajmujemy dodatkowe sale
K22 to inaczej Kulczyńskiego 22 :)
Dla wszystkich, którzy tam jeszcze nie byli, zorganizujemy w niedzielę specjalny przemarsz o 8:30 (i w razie potrzeby w godzinach późniejszych)
Dzieki, juz wiem gdzie to jest :)

Sporo tych pytan, ale to forum sie zrobilo mega nieczytelne...

anna_maria
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: anna_maria » 08 paź (pt) 2010, 16:17:37

Martha pisze:Czy na inauguracji w Podkowie byly jakies zajecia?

Bo z tego co kojarze, to 26 na zjezdzie mielismy raz zajecia z Idei wspolczesnych, a teraz na najblizszym zjezdzie mamy juz trzecie ...
Tzn. ze drugie byly zajecia z podkowie ?
były II zajęcia w Podkowie

megejra
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: megejra » 08 paź (pt) 2010, 19:43:00

balum pisze:
megejra pisze:
balum pisze: Uprzejmie proszę o wstawienie na forum możliwie jak najszybciej materiałów z wykładów Idee Współczesne dr Andrzeja Stępnika. Były podobno wczoraj kserowane i jest ich sporo. Mamy przeczytać na następne zajęcia.

Bo nam pan Stępnik powiedział, że zostawił je w sekretariacie do skserowania - byliśmy, pytaliśmy - nic nie dostaliśmy...
W sekretariacie poinformowano mnie, że będą na forum jak cytuję "Sławek wrzuci". Kserówek nie mogliśmy dostać bo cytuję: "Jest tego za dużo i nie będziemy tyle kserować".
łał 8O więc mogli komuś z nas dać, sami byśmy sobie skserowali albo wrzucili skany na forum czy pocztę ;/
następnym razem trzeba będzie tak zrobić.

dzięki za odpowiedź!

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 09 paź (sob) 2010, 09:47:26

megejra pisze:
balum pisze:
megejra pisze:

łał 8O więc mogli komuś z nas dać, sami byśmy sobie skserowali albo wrzucili skany na forum czy pocztę ;/
następnym razem trzeba będzie tak zrobić.

dzięki za odpowiedź!
nikt Wam tego nie dał z sekretariatu ponieważ SW dostał to od mnie do ręki i miał Wam zamieścić na stronie
moja propozycja taka
jak coś będziemy dostawiać do przekazania SW to zrobie Wam 3 kopie na każdą grupę i wtedy będziecie zabezpieczeni :P

Linka
Nowy(a)

Post autor: Linka » 09 paź (sob) 2010, 14:32:33

http://sharebee.com/0e02444f - materiały zamieszczone przez SW dwa dni temu
(chcąc nas zmylić, oszukać albo kompletnie zdezorientować i pozbawić dostępu do wiedzy zamieścił to na forum w zagadkowym temacie - materiały do zajęć: http://www.szkolareklamy.edu.pl/ftopict-7765.html :p )

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 09 paź (sob) 2010, 22:02:48

nie kserują źle
nie zamieszczają jeszcze gorzej....
jak się postarają i skserują to cisza
jak zamieszczą materiały na stronie to chcę kompletnie zdezorientować
i weź tu pomóż ....:)

ODPOWIEDZ