Wielki konkurs United Way & WSR

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Wielki konkurs United Way & WSR

Post autor: s_wojtkowski » 26 cze (wt) 2007, 17:57:19

KONKURS
DLA SŁUCHACZY I ABSOLWENTÓW
WARSZAWSKIEJ SZKOŁY REKLAMY
NA KOLEKCJĘ DOBROCZYNNYCH KART ŚWIĄTECZNYCH
„ŚWIAT NIKIFORÓW”

1. Konkurs ma na celu stworzenie unikalnej kolekcji kart świątecznych (bożonarodzeniowych), na podstawie prac plastycznych nagrodzonych w konkursie „Świat Nikiforów 2007”*, wykonanych przez podopiecznych warsztatów terapii zajęciowej.

2. Na podstawie kolekcji zostaną stworzone karty świąteczno-noworoczne, które będą oferowane firmom do rozprowadzania wśród partnerów biznesowych.

3. Kartki z kolekcji „NIKIFORY 2007” powinny nieść przesłanie, że każdy człowiek stanowi wartość, ma talenty i zdolności, którymi może wzbogacić innych.

4. Każda zgłoszona kolekcja powinien zawierać projekt 12 kart.

5. Termin zgłoszenia do konkursu: 30 sierpnia 2007 roku (formularz dostępny wyłącznie w sekretariacie WSR)

6. Kolekcja zostanie przedstawiona do oceny jury w formie wydruku komputerowego i na płycie CD.

7. Termin nadsyłania prac: 07 września 2007 r. na adres Fundacja Wspólna Droga, ul. Koszykowa 14 m. 1, 00-564 Warszawa z dopiskiem: ŚWIAT NIKIFORÓW (decyduje data stempla pocztowego).

8. Prace będą oceniane przez jury konkursu, w skład którego wejdą przedstawiciele organizatorów i partnerów konkursu „Świat Nikiforów 2007”.

9. Główną nagrodą jest miesięczny, płatny staż w agencji McCannErickson. Wszyscy uczestniczy otrzymają pamiątkowe dyplomy.

10. W obecnej edycji konkursu mogą brać udział wyłącznie Absolwenci i Słuchacze Warszawskiej Szkoły Reklamy.

Kryteria oceny kolekcji:
A. Brak ingerencji w prace artystów.
B. Wierność przesłaniu konkursu.
C. Oryginalność pomysłu.
D. Spełnianie najwyższych standardów, oczekiwanych przez firmy: elegancji, wysokiej jakości wykonania, uniwersalizmu.
E. Możliwość personalizacji kart ( w tym umieszczenia logotypu firmy)
F. Format kart: 210x150 mm lub 210X105 mm

* PROGRAM SPOŁECZNY „NIKIFORY 2007”
Program społeczny „NIKIFORY” prowadzony przez Fundację Wspólna Droga – United Way Polska jest wyrazem sprzeciwu wobec marginalizacji ludzi ubogich, chorych, starych, niepełnosprawnych. „NIKIFORY” to prace osób, którym trudno odnaleźć swe miejsce we współczesnym świecie. Pragniemy ukazać bogactwo ich życia wewnętrznego, a zarazem wielką potrzebę relacji z innymi ludźmi, potrzebę bliskości i opieki.

Instrukcja obsługi konkursu

Żeby móc przystąpić do projektowania kolekcji kartek świątecznych, musimy poczekać na rozstrzygnięcie konkursu "Świat Nikiforów 2007", bo to nagrodzone tam prace należy wykorzystać w projektowaniu kartek; konkurs "Świat Nikiforów 2007" zostanie rozstrzygnięty (a prace przekazane nam, czyli WSR) w połowie lipca br.; na prace projektowe zostanie więc prawie 2 miesiące, a będą mogli wziąć w nich udział wyłącznie te osoby, które złożą osobiście (w sekretariacie WSR) zgłoszenie do udziału w naszym konkursie do 30 sierpnia 2007 roku. Zapraszamy wszystkich Słuchaczy I i II roku oraz Absolwentów WSR!

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Prace nagrodzone w konkursie Nikifory 2007

Post autor: s_wojtkowski » 24 lip (wt) 2007, 20:22:10

Słuchajcie, słuchajcie!

Właśnie dostaliśmy zestaw prac nagrodzonych* i wytypowanych do tego, aby dodać im ciekawą i niebanalną oprawę i zrobić z nich kartki świąteczne. Oto one (uwaga! każdą z prac możecie powiększyć po prostu klikając w nią):

ObrazekObrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zachęcam jeszcze raz do udziału w konkursie. Przeczytajcie regulamin (powyżej) i zgłaszajcie się do sekretariatu złożyć deklaracje udziału i odebrać płytę z profesjonalnymi scanami powyższych prac.

W razie wątpliwości dzwońcie do mnie albo piszcie (tu) posty.

* W pracach jury, obok m. in. JE Rektora warszawskiej ASP prof. Xawerego Piwockiego oraz twórców filmowych Joanny i Krzysztofa Krauze, wzięła aktywny udział koleżanka z grona pedagogicznego (i Zarządu) naszej szkoły, Małgorzata Bałdowska.

gosienka2005
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: gosienka2005 » 04 wrz (wt) 2007, 12:05:23

to ja mam pytanie kolejne... na płycie od Ciebie Sławku są dwa katalogi z pracami i jeden jest zatytułowany "12 kartek wybranych przez jury" i to te powyżej i "kolekcja 12 kartek dla firm" i tak gwoli ścisłości to te mają być co je tu wstawiłeś... (te dla firm sa ciekawsze :( )

dann
Nowy(a)

Post autor: dann » 11 wrz (wt) 2007, 12:06:00

Sławku kartki już prawie skończone:) Tak jak mówiłeś-wyśle w środe. Przeczytałam dwa topiki wyżej, że trzeba wypełnić jakiś formularz-czy to ważne? bo nie jestem w wawie i nie mam jak takowego wypełnić i wziąć. A no i powiedziałeś, żeby do środy, ale zdaje się, że jest już po siudmym.. :idea: ("decyduje data stempla pocztowego)". więc czy jest sens wysyłać?

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Wyjaśnienie wątpliwości

Post autor: s_wojtkowski » 11 wrz (wt) 2007, 14:12:11

gosienka2005 pisze:to ja mam pytanie kolejne... na płycie od Ciebie Sławku są dwa katalogi z pracami i jeden jest zatytułowany "12 kartek wybranych przez jury" i to te powyżej i "kolekcja 12 kartek dla firm" i tak gwoli ścisłości to te mają być co je tu wstawiłeś... (te dla firm sa ciekawsze :( )
To mają być obrazki z "kolekcji 12 kartek dla firm", czyli te, co tu powyżej wstawiłem.
dann pisze:Sławku kartki już prawie skończone:) Tak jak mówiłeś-wyśle w środe. Przeczytałam dwa topiki wyżej, że trzeba wypełnić jakiś formularz-czy to ważne? bo nie jestem w wawie i nie mam jak takowego wypełnić i wziąć. A no i powiedziałeś, żeby do środy, ale zdaje się, że jest już po siudmym.. :idea: ("decyduje data stempla pocztowego)". więc czy jest sens wysyłać?
Formularz nie jest ważny, nie trzeba nic już wypełniać. Termin też przedłużyłem. Zatem kończ swoją pracę (może być kilka wersji), nagrywaj to wszystko na płytkę (wydruki niekonieczne) i ślij bezpośrednio na adres Fundacji (Fundacja Wspólna Droga, ul. Koszykowa 14 m. 1, 00-564 Warszawa, z dopiskiem: ŚWIAT NIKIFORÓW).

dann
Nowy(a)

Post autor: dann » 11 wrz (wt) 2007, 14:15:00

Dzięki Sławku:) Zrobiłam już 2 wersje kartek:P
Sławku i jeszcze jedno: Czy na płycie mają być projekty w formie roboczej, czy też wystarczą do przejrzenia jpg-i, czy też jedno i drugie?
P.S. Czy możesz zdradzić do kiedy przedłużyłeś termin to może zdążę jeszcze z jakąś wersje zrobić? ;) No co? Fcale nie jestem nadgorliwa;)

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 11 wrz (wt) 2007, 14:22:47

popieram: na CD maja byc JPG podgladowe czy docelowe pliki np. psd ?i ja mam jeszcze pytanie dotyczace... tych kartek. mamy uzyc tego co pokazuje sie po powiekszeniu czy tez dysponujesz plikami wysokiej rozdzielczosci?
bo zaczelam costam robic ale mam troche innych spraw jeszcze procz konkursu... no i jeszcze jedno: do kiedy ten termin?

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Wyjaśnienia

Post autor: s_wojtkowski » 11 wrz (wt) 2007, 14:33:54

dann pisze:Czy na płycie mają być projekty w formie roboczej, czy też wystarczą do przejrzenia jpg-i, czy też jedno i drugie?
P.S. Czy możesz zdradzić do kiedy przedłużyłeś termin to może zdążę jeszcze z jakąś wersje zrobić? ;) No co? Fcale nie jestem nadgorliwa;)
Magdusia pisze:popieram: na CD maja byc JPG podgladowe czy docelowe pliki np. psd ?i ja mam jeszcze pytanie dotyczace... tych kartek. mamy uzyc tego co pokazuje sie po powiekszeniu czy tez dysponujesz plikami wysokiej rozdzielczosci?
bo zaczelam costam robic ale mam troche innych spraw jeszcze procz konkursu... no i jeszcze jedno: do kiedy ten termin?
Na płytce najlepiej zamieścić obie wersje: docelową i podglądową. Mam pliki w dobrej rozdzielczości do oddania na płycie. Można dziś po nie przyjść albo zastosować małą rozdzielczośc do prezentacji własnego pomysłu, a potem ewentualnie (w przypadku wygranej) dopracować całość.

Termin... jak niżej.

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Mobilizacja

Post autor: s_wojtkowski » 11 wrz (wt) 2007, 14:37:05

To ostatni dzwonek, żeby wziąć udział w konkursie.

Nagrane na płytkę prace przynieście do mnie do szkoły dziś lub jutro, tj. 11 lub 12 wrze 2007 (w czwartek 13 wrze rano zbiorczo pchnę to wszystko kurierem)
albo
prześlijcie najpóźniej jutro 12 wrze priorytetem bezpośrednio na adres fundacji (Fundacja Wspólna Droga, ul. Koszykowa 14 m. 1, 00-564 Warszawa, z dopiskiem: ŚWIAT NIKIFORÓW.)

Zeby mobilizacja była maksymalna, oficjalnie potwierdzam informację, o której mówiłem nieoficjalnie, że dla zwycięzcy Dyrekcja WSR ufundowała dodatkową nagrodę finansową w wysokości 250 pln.

Negreen
Nowy(a)

Post autor: Negreen » 12 wrz (śr) 2007, 01:37:07

Jak tak wszyscy męczą pytaniami to ja nie będę wyjątkiem :)
Do której godziny można przynosić jutro ( czyli 12.09 ) te nasze piękne wypociny? Bo ja najchętniej to bym się zjawiła na miejscu o 14 - 16 :?

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

O kurierze, co rusza z rana

Post autor: s_wojtkowski » 12 wrz (śr) 2007, 10:31:40

Negreen pisze:Jak tak wszyscy męczą pytaniami to ja nie będę wyjątkiem :)
Do której godziny można przynosić jutro ( czyli 12.09 ) te nasze piękne wypociny? Bo ja najchętniej to bym się zjawiła na miejscu o 14 - 16 :?
No to zjawiaj się. Umówmy się, że płytki można przynosić dziś do 20:30 i na moje nazwisko zostawiać w sekretariacie. Kurier do fundacji rusza jutro z samego rana.

zjaranyzwierz
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: zjaranyzwierz » 29 wrz (sob) 2007, 19:48:38

i co? Kto wygral?[/list]

jaqb
Nowy(a)

Post autor: jaqb » 08 paź (pn) 2007, 13:56:25

no właśnie kto wygrał? mogę po sąsiedzku oprowadzić zwycięzcę po budynku;)

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Laureatki szkoły reklamy trafią do McCann Ericssona

Post autor: aw » 10 paź (śr) 2007, 18:52:17

W konkursowej rywalizacji zwyciężyły: Olga Glinka i Maria Maciejewska i obie uzyskały prawo do płatnego, miesięcznego stażu w agencji McCann Ericsson.
Obu paniom gratuluję a wszystkim dziękuję za udział w konkursie.

PS
Wkrótce opublikujemy tu ich prace.

ODPOWIEDZ