Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
zielonyszerszen
- Loża WSR
autor: zielonyszerszen » 30 sie (czw) 2007, 11:32:53
sądze Myszka że przesadzasz.
jakbyś poprosiła jakiego fajnego kolesia z WSR to nie jeden by się tak sprężył i mydełko Ci podał
-
Mysha
- Ekspert
autor: Mysha » 30 sie (czw) 2007, 20:06:32
ojoj.. ale mało miejsca w toalecie jest, a tu widzimy kompaktowego "kolegę"
zmieści się spokojnie.
-
Martha
- Ekspert
autor: Martha » 10 paź (śr) 2007, 23:29:42
A moja opinia niesttey nie najlepsza....
jeden przedmiot z pakietu dodatkowych, ktory jest ze specjalizacji tv...i poza tym jest co dwa tygodnie (warsztaty filmowe).
dramat...
-
s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
autor: s_wojtkowski » 15 paź (pn) 2007, 15:07:04
Martha pisze:A moja opinia niesttey nie najlepsza....
jeden przedmiot z pakietu dodatkowych, ktory jest ze specjalizacji tv...i poza tym jest co dwa tygodnie (warsztaty filmowe).
dramat...
Marthooo, spójrz do planu uważniej. Są nie tylko Warsztaty filmowe (rzeczywiście co 2 tygodnie, ale w podwójnej ilości godzin), ale też: Warsztaty realizacyjne (w podobnym układzie godzin), Premiere (czyli poniekąd Warsztaty montażowe - szczególnie dla tych, którzy są zaawansowani) oraz AfterEffects (czyli poniekąd Tworzenie i produkcja efektów specjalnych w filmie - szczególnie dla tych, którzy są zaawansowani). Wkrótce rusza też DKF. Serrrdecznie polecamy i zapraszamy.
-
Martha
- Ekspert
autor: Martha » 15 paź (pn) 2007, 15:10:12
Warsztaty realizacyjne sa prowadzone przez osoby moim zdaniem niezupelnie wyksztalcone i doswiadczone, abym mogla z nich cos wyniesc. Bylam na pierwszych zajeciach i odpuscilam je sobie. A jezeli chodzi o Premiere i Effects, to wlasnie na te sie zapisalam, jako obowiazkowe dwa przedmioty informatyczne
I wciaz nie mam jednego dodatkowego i cienko to widze.
-
drwal
- Początkujący(a)
autor: drwal » 16 paź (wt) 2007, 14:42:42
Jako jeden z prowadzacych skomentuje to tak:
Z tego co pamietam wyszlas po 10 min zajec, w ktorych bylo jedynie omowienie celu zajec i systemu oceniania, wiec na jakiej podstawie oceniasz wartosc merytoryczna?
pozdrawiam i mimo wszystko zapraszam na kolejne zajecia :*
-
a_luke
- Nowy(a)
autor: a_luke » 16 paź (wt) 2007, 14:48:54
Warsztaty realizacyjne powstały po ty by uczniowie z TV nauczyli się pracować w grupie. Przez te dwa lata ani razu nie widziałem żebyś zaangażowała się w jakąkolwiek prace grupową. Wychodząc po dziesięciu minutach na których został omówiony system oceniania także nie mogłaś tej wiedzy "wynieść", prawdopodobnie z innych zajęć na których oglądasz pudelka itp. tej wiedzy także nie zdobędziesz
. Pozdrawiam.
-
Paziu
- Ekspert
autor: Paziu » 16 paź (wt) 2007, 17:50:14
szit ... niema to jak grupowo zgnoić koleżankę ;p ...
a dołączam się do tego, że ilości przedmiotów specjalizacyjnych prowadzonych sprawnie z batem i motywacją z których można wynieść swoje maksimum tutaj brakuje ... (przykład: cofnięcie zajęć z A.Rembowską)
A.B.W nie powinna mieć zdania jako stronnicza ;p ...
-
Martha
- Ekspert
autor: Martha » 16 paź (wt) 2007, 17:53:54
budzik pisze:No tak. Mi też jest przykro że jako najbardziej niezadowolona i zawiedziona ze szkoły uczennica WSR,[...]
chyba Cie troche ponioslo...
budzik pisze:to teraz doszłaś już do momentu w którym oceniasz zajęcia na których praktycznie nie byłaś. Gratuluje...
z calym szacunkiem, ale te powiedzmy 10 minut mi wystarczy. Poszlam na te zajecia, bo myslalam ze beda prowadzone przez Was,ale pod jakims nadzorem kogos kto na rzeczy sie zna. Ja nie chce oceniac Waszych kompetencji bo nie o to tu chodzi.
Jezeli chodzi o Lukasza czy Bartka, to ich prace widzialam i mysle, ze rzeczywiscie moga cos przekazac, bo maja glowe na karku i wiedze. Natomiest jezeli chodzi o Anke, to jej pracy nie widzialam zadnej i przedstawianie sie innym jako "scenarzystka i rezyserka" jest po prostu jakąś kpiną, w ktorej uczestniczyc nie bede - dlatego wyszlam.
-
s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
autor: s_wojtkowski » 16 paź (wt) 2007, 19:24:39
Proszę aby wszyscy uczesytnicy sporu ograniczyli dyskusję do poziomu merytorycznego. Nie jest ani miłe ani mądre atakowanie personalnie interlokutorów.
Stanowisko nasze czyli szkoły jest nastepujące:
Jurek
1. Panią R. lubiłeś tylko Ty i garstka innych osób - i nie ma w tym nic złego, bo właśnie u nas w szkole jest taka zasada, szczególnie na zajęciach nieobligatoryjnych, że kazdy dobiera sobie zajęcia pod kątem także sposobu ich prowadzenia przez wykladowcę
2. Jej zajęcia nie zostały wycofane, tylko cały czas czekamy aż dopnie swój grafik z telewizją i okresli kiedy moze je prowadzić - nie jest to niestety od nas zależne - taka jest specyfika tej branzy
Martha
1. Zajęcia nieobligatoryjne, to nie tylko sfera produkcji tv - jestesmy przede wszystkim w szkole reklamy z całym bogactwem jej odmian
2. Film i telewizja to nie tylko praca z kamera, to także kompozycja, rysunek, aparat fotograficzny etc.
3. Zajęcia prowadzone przez grupę B. są nieobowiązkowe i miałas na nie prawo zarówno przyjść jak również z nich wyjśc
4. Sa one nadzorowane przez nas na poziomie zarówno koncepcji (sylabus zajęć) jak i realziacji (pierwsze zajęcia mialay charakter organizacyjny i ich przedmiotem był podział na grupy, uzupełnienie niezbędnych informacji - uczniowie 1 roku - i proste, rozpoznawcze ćwiczenie - obecność wykładowcy nadzorującego była tam absolutnie zbędna.
5. Osoby wybrane do prowadzenia owych zajęć mają za sobą wspólny dorobek produkcyjny - od dwóch lat wspólpracuja jako grupa - po ukończeniu WSR dostały się do szkół filmowych na wydziały realizacji i scenopisarstwa w Łodzi.
6. Charakter zajęć wymusza na uczestniokach dokonywamnie własnych realizacji i odtwarzanie wybranych realizacji z tzw. klasyki filmowej - poczynając od nałatwiejszego do najtrudniejszego. Nie potrzeba przy tym niebywałego doświadczenia pedagogicznego, bo cały ciężar poszukiwania rozwiązania spada na uczestników zajęć. Prowadzący zajęcia pełnią funkcje doradczą. Jesli przy kolejnych, trudniejszych ćwiczeniach pojawi sie konieczność konsultacji operatora lub rezysera, bedzie on do dyspozycji prowadzacych zajęcia.
7. Twój ulubiony Adam Z. ma za sobą identyczną karierę asystencka jak obecny tu zespół i trudno odmówic mu profesjonalizmu.
Niebieska skrzynka
1. Niech broni się produkt.
2. Nie wszyscy na jednego/jedną.
3. Niech to tylko będzie zachęta do jeszcze lepszej pracy.
4. Jeśli zaistnieje taka potrzeba każde z Was może zaprezentowac swój dorobek wątpiącym.
Do wszystkich
Więcej wzajemnej życzliwości i szacunku jeszcze nikomu nie zaszkodziło.
-
budzik
- Czasami coś napisze
autor: budzik » 16 paź (wt) 2007, 19:40:30
Po pierwsze gdybyś została dowiedziałabyś się, że drugi rok jest prowadzony przez Bartka w innej sali także nie miałabyś tego problemu.
Po drugie zapewniam cię, że już pracowałam w branży jako właśnie scenarzystka .
Po trzecie jeśli chcesz zapoznać się z naszą rzeczywistą wiedzą i umiejętnościami zapraszam ponownie na zajecia.
-
Ellie
- Bywalec
autor: Ellie » 16 paź (wt) 2007, 22:28:15
A mnie się strasznie podoba "Blue Box"...
Takich zajęć właśnie oczekiwałam i jak dla mnie te warsztaty to najlepsze, co oferuje szkoła.
(jeśli chodzi o zajęcia...
)
-
Martha
- Ekspert
autor: Martha » 16 paź (wt) 2007, 22:43:26
W topiku "Opinie o WSR" myslalam, ze mozna swoje opinie wyrazic. Moja intecnja nie byl zaden atak na nikogo i nie wiem czemu zostalo to tak odebrane. Jezeli ktos poczul sie urazony, to sorry.
Nie bede sie juz na ten temat wypowiadala. Ani na zaden inny.
-
aw
- akademiareklamy.edu.pl
Ponieważ stałem się bez mojej wiedzy i woli podmiotem sporu (WYCIĘTEGO) Marta - Anna, pozwalam sobie prosić obie panie, aby ten spór rozstrzygnęły face to face.
Co do opinii - Martha - po to jest to miejsce aby swoje opinie wyrazać - niezaleznie od tego czy są sprawiedliwe, racjopnalne, emocjonalne itp. Każdy ma prawo zabrac głos i musi tez dawać prawo do odpowiedzi zainteresowanym. Głosy krytyczne są dla szkoły najbardziej cenne w moim mniemaniu bo pozwalają na wyjasnianie nieporozumień i dają wiedze na temat tego co mozna poprawić. Więc dobrze, że zabrałaś głos i nie musisz sie z tego tłumaczyć ani wycofywać.
Zwykle ponosza emocje kiedy dwie kobiety się zetrą
- to tak dla żartu dodaję. A tak na prawdę, to myslę, że jest to świetny sposób na uczenie się przyjmowania krytycznych opinii i wymiany poglądów.
-
Troy
- Czasami coś napisze
Po pierwszym miesiacu nauki. niecalym miesiacu. Jestem zdecydowanie na TAK! Bylo kilka akcji, ze nie bylo wykladowcy i zajecia sie nie odbywaly, ale wiadomo poczatek roku i zamieszanko sie zadarza
Trafilem w 10 wybierajac te szkole. To mowilem ja WodzU!
Drwalu, Ty miales kiedys zwyczajne wlosy ?