no właśnie... tyż bym chciała wiedziećAgfu pisze:Czy do średniej liczy się ocena poprawkowa z danego przedmiotu czy też niedost+poprawka?
"Pytajnik" ARCHIWUM
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Czasami coś napisze
To ja dziękuję za taką wspaniałą wieść Dopiero rano ją wyczytałamHappy pisze:To ciocia Hapci już Ci dała wyniki i jak widzę to wcale się nie musisz uczyć. Chyba, że na piątkę jak jesteś kujonem.Folen pisze:A ja tak nieśmiało i grzecznie zapytuję czy wiadomo kiedy mogą być wyniki z poligrafii?
Bo nie wiem czy się mam uczyć czy nie..
-
- Bywalec
Happy pisze:Zależy do czego Ci ta średnia. Jak do stypendium to w ogóle jedynki nie wchodzą w grę.majaga pisze:a można wiedzieć łot czeguż to zależy?
No tak, ale czegoś nie rozumiem.
Jak to jest, że z niektórych przedmiotów są bezpłatne poprawki, a z innych nie?
że jeżeli ktoś przez cały semestr nie umie zapamiętać kilku elementarnych rzeczy jak np co to jest segmentacja rynku, to ma aż 2 bezpłatne terminy poprawkowe, a jak ktoś nie zrobił projektu w terminie to ma zamknięte drzwi...?
że z jednymi wykładowcami można się "dogadać", a innych nawet nie interesuje to, dlaczego ktoś czegoś nie rozumie?
Pytałam się we wrześniu jakie są konsekwencje niezaliczenia przedmiotu i usłyszałam, że żadne o ile go poprawię i oddam indeks w wyznaczonym terminie. Tymczasem później czytam w regulaminie, że jest zupełnie odwrotnie.
Skoro rozliczanie przedmiotów jest semestralne to nie rozumiem tej całej biurokratycznej, grubymi nićmi szytej procedury zapłaty za poprawkę, skoro i tak ma wpisaną w indeksie oceną niedost.
Chciałabym zatem wiedzieć czy do średniej liczy się tylko ocena poprawkowa czy też jedynka? Nie chodzi mi tu o startowanie do żadnego stypendium, tylko o zwyczajną średnią.
-
- Nowy(a)
Witam!
Pytanko mam, zasadniczo rzecz biorąc nieco głupawe. W tym roku będę (mam nadzieję) zdawał maturę. "Mam nadzieję", bo udzielam się bardzo aktywnie zawodowo mimo młodego wieku, i jestem bardzo ciekawy, czy mnie do niej dopuszczą... Ostatnio mi się trochę w tej materii nie układa. Nawet jeśli nie będę jej zdawał w tym roku, to nie zamierzam powtarzać roku, tylko iść dalej... Mój wybór padł na WSR. I pojawia się pytanie. Czy po skończeniu szkoły średniej, bez matury, z chęcią zdawania jej za rok, kiedy będę próbował się dostać do WSR, i oświadczę, że matury nie mam, nie zostanę wyśmiany już na wstępie? Na stronie w dziale rekrutacja nie ma nic co prawda o konieczności dostarczenia takiego dokumentu, jest tylko wymagane ukończenie szkoły średniej...
Młody, ambitny, napaleniec...
Pytanko mam, zasadniczo rzecz biorąc nieco głupawe. W tym roku będę (mam nadzieję) zdawał maturę. "Mam nadzieję", bo udzielam się bardzo aktywnie zawodowo mimo młodego wieku, i jestem bardzo ciekawy, czy mnie do niej dopuszczą... Ostatnio mi się trochę w tej materii nie układa. Nawet jeśli nie będę jej zdawał w tym roku, to nie zamierzam powtarzać roku, tylko iść dalej... Mój wybór padł na WSR. I pojawia się pytanie. Czy po skończeniu szkoły średniej, bez matury, z chęcią zdawania jej za rok, kiedy będę próbował się dostać do WSR, i oświadczę, że matury nie mam, nie zostanę wyśmiany już na wstępie? Na stronie w dziale rekrutacja nie ma nic co prawda o konieczności dostarczenia takiego dokumentu, jest tylko wymagane ukończenie szkoły średniej...
Młody, ambitny, napaleniec...
-
- Wyrocznia WSR
Macie to w Niezbędnikach podane oraz na ten przykład tu--->
http://www.szkolareklamy.pl/ftopict-4591.html
http://www.szkolareklamy.pl/ftopict-4591.html
-
- Ekspert