nie jestem z foto ... ale myślę że mogę się m/w wypowiedzieć w tej sprawie ...
jak wygląda nauka u nas w szkole?
4 semestry - a na końcu egzamin oficjalny z ministerstwa ... potocznie zwany "OKE" dający tytuł technika organizacji reklamy (niezależnie od specjalizacji)
każda specjalizacja ma 1 dzień zajęć obowiązkowych (pon dla specjalizacji strategia reklamy i studio grafiki, wt dla foto i tv) - około 5 x 1,5 godz zajęć
dodatkowo każdy uczeń w szkole zobowiązany jest do uczenia się języka angielskiego w jednym z 8miu poziomów (w zależności od stopnia zaawansowania) wybiera w każdym nieparzystym semestrze conajmniej 2 przedmioty dodatkowe, conajmniej 2 przedmioty informatyczne - a w parzystym 2 dodatkowe i 1 informatyczny ...
nauka jest ... hmm ... luzacka
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
... tzn tyle pracy ile włożysz - tyle doświadczenia z niej wyniesiesz ... szkoła mocno się stara o "praktyczność" zajęć, tzn. o nauczenie ludzi konkretnych umiejętności popartych wiedzą ...
atmosfera panująca w szkole jest jej zdecydowaną zaletą ... kontakt uczniów z kadrą nie kończy się równo z dzwonkiem (którego zresztą u nas nie ma
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
) ... a nasze z nimi stosunki bywają luźne - co nie przeszkadza jednak w efektywnym czerpaniu wiedzy
co do sprzętu - ważniejsze są oczywiście umiejętności i przemyślenie tego co robisz, niż tego czym to robisz. jeśli wciągnęłabyś się w branżę fotograficzną na tyle, że chciałabyś zainwestować w lepszy sprzęt - część z naszych uczniów trzyma rękę na rynkowym pulsie służąc Ci swą wiedzą i radą ...
jeśli masz więcej pytań - zapraszam do szkoły. porozmawiasz z uczniami różnych specjalizacji, dowiesz się co i jak i bezpośrednio zasięgniesz opinii u kogoś mniej reklamującego tą szkołę niż ja
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)