2008/2009
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Nowy(a)
-
- Bywalec
Emil - szansa na znalezienie ciekawej pracy jest spora, szczegolnie, ze po pierwszym roku mamy obowiazkowe praktyki zawodowe... a czy pracujemy uczac sie dziennie - tak, wiele osob pracuje, lub tez studiuje na innych kierunkach i godzą jedno z drugim bez wiekszego problemu, szczegolnie ze plan zajec ukladasz sobie sam
madness - gratulacje no i zapraszamy do nas
madness - gratulacje no i zapraszamy do nas
-
- Nowy(a)
-
- Nowy(a)
-
- Nowy(a)
Skoro już powstał taki topic to też się podczepię.
Na tą szkołę natrafiłem z rekomendacji znajomego i całkiem miło się zapowiada. Kilka pytań: po ukończeniu tej szkoły otrzymujemy jakiś tytuł, wykształcenie wyższe...cokolwiek? Patrząc na listę przedmiotów wnioskuję, że nie ma tu żadnego zakuwania z matmą, fizyką itd. jak na konwencjonalnych studiach? Ostatnio wojsko zaczyna mnie ścigać, ta szkoła zapewnia mi odroczenie? i czy można w niej odbębnić służbę w potocznie zwanych "bażantach" ?
Na tą szkołę natrafiłem z rekomendacji znajomego i całkiem miło się zapowiada. Kilka pytań: po ukończeniu tej szkoły otrzymujemy jakiś tytuł, wykształcenie wyższe...cokolwiek? Patrząc na listę przedmiotów wnioskuję, że nie ma tu żadnego zakuwania z matmą, fizyką itd. jak na konwencjonalnych studiach? Ostatnio wojsko zaczyna mnie ścigać, ta szkoła zapewnia mi odroczenie? i czy można w niej odbębnić służbę w potocznie zwanych "bażantach" ?
-
- Nowy(a)
-
- Nowy(a)
-
- Ekspert
1. Pełen tok nauki trwa dwa lata. Po ukończeniu szkoły i przystąpieniu do egzaminu zewnętrznego otrzymuje się następujący zestaw dokumentów:Asyrix pisze:Kilka pytań: po ukończeniu tej szkoły otrzymujemy jakiś tytuł, wykształcenie wyższe...cokolwiek? Patrząc na listę przedmiotów wnioskuję, że nie ma tu żadnego zakuwania z matmą, fizyką itd. jak na konwencjonalnych studiach? Ostatnio wojsko zaczyna mnie ścigać, ta szkoła zapewnia mi odroczenie? i czy można w niej odbębnić służbę w potocznie zwanych "bażantach" ?
- Dyplom - stwierdzający uzyskanie tytułu Technika organizacji reklamy
Dyplom w języku angielskim EUROPASS - tłumaczony Dyplom uzyskania kwalifikacji zawodowych (jak wyżej),
świadectwo ukończenia szkoły policelanej (z wyszczególnieniem wszystkich przedmiotów, które się ukończyło podczas czterech semestrów nauki),
"Nasz wewnętrzny" Dyplom specjalizacyjny - stwierdzający ukończenie danej specjalizacji,
indeks (który otrzymuje się na początku nauki i do którego zbiera się wpisy podczas sesji egzmainacyjnych).
3. Szkoła jest szkołą prywatną z uparwnieniami szkoły państwowej, więc wystawia zawiadomienia do WKU (które oczywiście są honorowane) oraz do ZUS-u etc.
Ostatnio zmieniony 15 mar (sob) 2008, 23:31:43 przez pesca, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ekspert
Praktyki zawodowe są obowiązkowe do realizacji tylko w grupach dziennych - grupy zaoczne mogą je realizować (ale jest to dobrowolne). Szkoła kieruje na praktyki lub też można je sobie zorganizować we własnym zakresie.Emil pisze:a jeszcze pytanko do praktyk, o których ktoś mówił wyżej... załatwia je szkoła czy sami?
-
- Ekspert
Program generalnie się nie różni ale:madness_89 pisze:ja własnie zastanawiam się nad dziennymi a zaocznymi. program to chyba sie w ogóle na nich nie różni? czy jestem w błędzie?
w grupach dziennych:
- 1. jest dwa razy więcej zajęć,
2. jest naogół więcej przedmiotów do wyboru (środa, czwartek, piątek),
3. zawsze ruszają lektoraty językowe
4. istnieje możliwość łączenia specjalizacji
- 1. zjazdy są średnio co dwa tygodnie,
2. jest mniejsze 'minimum programowe",
3. jest większa różnorodność wśród wykładowców,
4. jest niższe czesne.
-
- Nowy(a)
-
- Bywalec
co prawda nie jestem na zaocznych, ale wydaje mi się że jest tak samo/podobnie jak na dziennych, czyli tak na prawde to Tobie powinno zalezec na tym, zeby na zajeciach byc, bo nikt nie bedzie nad Tobą stać i Cię pilnować a na zajęciach być warto, bo dużo ciekawych rzeczy moze Cie ominąć... a w ogóle to po co sie zastanawiasz nad zaocznymi? przychodz do nas na dzienne jesli tylko mozesz!