Prace Domowe SRII [pomóżmy sobie na wzajem]
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Początkujący(a)
Prace Domowe SRII [pomóżmy sobie na wzajem]
a więc tak zakładam ten topik byśmy mogli pomóc sobie w tych jakże ciężkich chwilach jakimi są końcowe prace i sesja, jo.
Strategia PR:
-rozpisać clipping dla branzy reklamowej
tu sie pojawia problem ponieważ w internecie jest zupełnie co innego niz słyszałem od niektórych osob jak to zrobic.
-napisać 2 komunikaty prasowe
- news release
Rodzaj komunikatu prasowego - krótka i zwięzła informacja wysyłana do mediów w celu publikacji.
- information
niestety do tego nie mam informacji żadnych :/
- Recenzja dowolnego rozdziału z zakresu (no właśnie z zakresu 1) Reklama czy 2 "PR")
wytyczne: Edytor struktura przydatność adekwatność kompletność atrakcyjność nowatorstwo przysfajalność .
wklejajcie resztę prac domowych z którymi macie problem.
Strategia PR:
tu sie pojawia problem ponieważ w internecie jest zupełnie co innego niz słyszałem od niektórych osob jak to zrobic.
-napisać 2 komunikaty prasowe
- news release
Rodzaj komunikatu prasowego - krótka i zwięzła informacja wysyłana do mediów w celu publikacji.
- information
niestety do tego nie mam informacji żadnych :/
- Recenzja dowolnego rozdziału z zakresu (no właśnie z zakresu 1) Reklama czy 2 "PR")
wytyczne: Edytor struktura przydatność adekwatność kompletność atrakcyjność nowatorstwo przysfajalność .
wklejajcie resztę prac domowych z którymi macie problem.
-
- Zadomowił(a) się
Re: Prace Domowe SRII [pomóżmy sobie na wzajem]
Czy ktoś może napisać coś więcej na ten temat? Z góry wielkie dziękiBoy pisze:Strategia PR:
a pomysł na topic bardzo dobry. My, WueSeRowcy musimy się trzymać razem
-
- Ekspert
Re: Prace Domowe SRII [pomóżmy sobie na wzajem]
My mieliśmy inną branżę - edukację, ale clipping to clippinga_anka pisze:Czy ktoś może napisać coś więcej na ten temat? Z góry wielkie dziękiBoy pisze:Strategia PR:
a pomysł na topic bardzo dobry. My, WueSeRowcy musimy się trzymać razem
Trzeba zrobić zestawienie wszystkich mediów, które z daną branżą są związane, czyli telewizja, radio, prasa i Internet. Trzeba wypisać szczegółowe pozycje, czyli tytuły programów telewizyjnych, kontakt to osoby zajmującej się tą branżą i ogólne zainteresowania tej osoby dot. zagadnienia; i tak samo z audycjami radiowymi, pozycjami prasowymi i portalami internetowymi.
-
- Początkujący(a)
jakis bez sens
clipping wytłumaczył mi gosć który pracuje pare lat w branzy PR i wychodzi zupełnie cos innego :/i jeszcze barksobie rozwaliłem :/
1. wymyśl agencje
2. wymyśl akcje reklamową jaka robili
PRZYKŁAD : Stacja Orlen sadzi drezwa wokół stacji
i ze agencja która im to wymyśliła , wysyła do prasy materiały
i ze np. ukazało się w loklanych dodatkach wyborczej
i gdzie tu jakas spójność pomiędzy tym co było na zajęciach a tym czego sie dowiedziałem :;/
\lece do szpitala narka.
clipping wytłumaczył mi gosć który pracuje pare lat w branzy PR i wychodzi zupełnie cos innego :/i jeszcze barksobie rozwaliłem :/
1. wymyśl agencje
2. wymyśl akcje reklamową jaka robili
PRZYKŁAD : Stacja Orlen sadzi drezwa wokół stacji
i ze agencja która im to wymyśliła , wysyła do prasy materiały
i ze np. ukazało się w loklanych dodatkach wyborczej
i gdzie tu jakas spójność pomiędzy tym co było na zajęciach a tym czego sie dowiedziałem :;/
\lece do szpitala narka.
-
- Czasami coś napisze