Czy wiek dyskwalifikuje?

Wszystko co dotyczy rekrutacji

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
Patris
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Czy wiek dyskwalifikuje?

Post autor: Patris » 26 cze (czw) 2008, 21:50:29

Ostatnio naszły mnie takie wątpliwości czy mając 30 lat i zaczynając zabawę z grafiką można jeszcze coś na tym polu zdziałać. Patrząc na wiek większości uczniów to do najmłodszych nie należę, he,he.Biorąc więc pod uwagę fakt, ze dopiero zacznę naukę, czy można jeszcze odnieść sukces, karierę, spełnienie... ?

:(

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 26 cze (czw) 2008, 22:02:15

Kochana życie po 30-ce dopiero się zaczyna. To najpiękniejsze chwile są w życiu. Człowiek jest już na tyle dojrzały, że wie czego chce w życiu. Wie, że poszedł do szkoły, żeby się czegoś nauczyć a nie dlatego, ze płacą mu za to rodzice. Po 30-ce masz już też jakieś doświadczenie życiowe i wiesz czego możesz oczekiwać od życia. Masz bardziej światły umysł od nastolatków i więcej możesz tak naprawdę na tej nauce skorzystać niż oni. :idea: :lol:

Tylko nie mów im tego głośno. :wink:

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 26 cze (czw) 2008, 23:15:43

Happy pisze:...Masz bardziej światły umysł od nastolatków i więcej możesz tak naprawdę na tej nauce skorzystać niż oni...
nie zgodzę się :P ... pamiętaj że im mniej lat sie ma tym mózg łatwiej przyswaja informacje ...

wszystko zależy od tego czy czujesz sie na siłach

mamy tu i starszych słuchaczy i w Twoim wieku - radzą sobie i zaczynają nowe kariery po WSR

wszystko zależy od tego czy czujesz sie na siłach

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Re: Czy wiek dyskwalifikuje?

Post autor: zielonyszerszen » 27 cze (pt) 2008, 07:20:37

Patris pisze:Ostatnio naszły mnie takie wątpliwości czy mając 30 lat można jeszcze coś zdziałać.
nu nu nu
jak można tak myśleć :P
oczywiście i powiem CI, że my mający te 30 i więcej lat mamy lepiej niż Ci co mają 20
spytasz dlaczego ?!
prosta odpowiedź - bo My wiemy już co od życia chcemy a młodsi od nas koledzy jeszcze żyją sobie lekko i nie przejmują się niczym.
więc nie martw się i przybywaj a zobaczysz jak młodo się poczujesz tutaj :P

Patris
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Patris » 27 cze (pt) 2008, 09:44:12

Kochani, przybyć to ja i tak do Was przybędę, bo poprostu chce sie tego nauczyć.

Z tym, ze chciałabym związać z tym swoją nową ścieżkę zyciową, zawodową (jak to się nazywa, przekwalifikowanie, przebranżowienie) , wiec mam takie watpliwosci.

Patris
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Re: Czy wiek dyskwalifikuje?

Post autor: Patris » 27 cze (pt) 2008, 09:48:34

zielonyszerszen pisze:
Patris pisze:Ostatnio naszły mnie takie wątpliwości czy mając 30 lat można jeszcze coś zdziałać.
nu nu nu
jak można tak myśleć :P
oczywiście i powiem CI, że my mający te 30 i więcej lat mamy lepiej niż Ci co mają 20
spytasz dlaczego ?!
prosta odpowiedź - bo My wiemy już co od życia chcemy a młodsi od nas koledzy jeszcze żyją sobie lekko i nie przejmują się niczym.
więc nie martw się i przybywaj a zobaczysz jak młodo się poczujesz tutaj :P
Tak to prawda, my wiemy, z tym, ze Ci młodsi mają jeszcze sporo czasu na naukę, dopracowanie warsztatu, a ja sie zastanawiam czy w tym wieku też go mamy. Moze to pytanie do osób które zaistaniały w tym swiecie reklamy, grafiki i wiedza jak to wygląda.

Patris
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Patris » 27 cze (pt) 2008, 16:37:37

Żebym nie została źle zrozumiana, ja wiem że wszyscy tutaj mają do czynienia z reklama, ale chodzi mi o to czy ktoś tez był w sytuacji, ze zaczynał później.

po_prostu_Adam
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: po_prostu_Adam » 29 sie (pt) 2008, 11:29:53

Patris pisze:Żebym nie została źle zrozumiana, ja wiem że wszyscy tutaj mają do czynienia z reklama, ale chodzi mi o to czy ktoś tez był w sytuacji, ze zaczynał później.
poza szkola to ja nie mam do czynienia z reklama nic :)
zaczalem w wieku 30 lat (wkrotce 31 urodziny:D), zatem wedlug Twojego pozniej :) cos tam zaczynam dzialac, projekty sie podobaja. pewnie by bylo lepiej, gdybym sie mogl temu w zupelnosci poswiecic :) nieskromnie rzekne, ze moje wypociny sie ludziskom podobaja (tym, ktorzy je ogladaja), a to motywujace :) po zakonczeniu szkoly planuje sobie dorabiac weekendowo z jakas agencja reklamy, a potem sie zupelnie przebranzowic :) skoro ja sie nie martwie (a bede wchodzil jeszcze pozniej) to Ty tez nie powinnas :)

inna kwestia jest (to juz zasluga szkoly, ze mnie doedukowala), ze rozni ludzie w roznym wieku sa potrzebni :) latwiej pewnie bedzie Tobie wpasc na pomysl kampanii skierowany do 35-latkow, niz 20-latkowi. po prostu inne potrzeby, inne odbieranie szczegolow, kolorow, etc. nie to, ze mlodszy nie wpadnie na swietny pomysl :) ale przypomnij sobei jak myslalas kiedys, a jak dzis ;) i jak reklamy odbieralas kiedys, a jak teraz :) zatem zero zmartwien :) szansa przed kazdym jest :) nalezy tylko jak najwiecej ze szkoly wyniesc (jak napisano w opisie niekoniecznie chodzi o sprzet komputerowy i rtv). i tez nieskromnie powiem, ze sie nauczylem duzo :) i procentuje :)
porzuc zatem wahania i dawaj nura w wir nauki :)

Kawka03
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Kawka03 » 29 sie (pt) 2008, 13:45:03

W branzy wiek (w wiekszosci) nie gra roli, role gra portfolio, Twoje prace i swiezosc w tym co robisz.

Jesli wysylasz aplikacje do firmy to Oni nie patrza na wiek tylko przegladaja prace. Jesli sa fajne to wtedy mozliwe ze zwracaja uwage na inne szczegoly (typu moze i wiek).

Ja wyslalam aplikacje do duzej firmy i dopiero na rozmowie (a wlasciwie pod jej koniec) padlo pytanie o wiek. Mam tych lat 20 - mina szefa byla niesamowita :-)

Osoby starsze i mlodsze maja swoje plusy i minusy. Zalezy czego oczekuje firma. Najlepiej jesli uda Ci sie polaczyc te pozytywy w sobie - dojzalosc i swiezosc w pracy. Wtedy bedziesz "wymiataczem/czką" :-)

Patris
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Patris » 04 wrz (czw) 2008, 16:18:33

Dziękuję Wam za słowa otuchy :D Naprawdę dodaliście mi skrzydeł :lol:

ODPOWIEDZ