"Pytajnik" ARCHIWUM
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Nowy(a)
zapisy na języki obce poza programowe
Witam,
chiałabym spytać kiedy i czy wogóle będa zapisy na inne języki obce poza wymaganym angielskim. Takie zapisy miały być w ten co był weekend ale nie doszło do skutku.
chiałabym spytać kiedy i czy wogóle będa zapisy na inne języki obce poza wymaganym angielskim. Takie zapisy miały być w ten co był weekend ale nie doszło do skutku.
-
- Czasami coś napisze
Plener 2008 grupy dzienne
Mam pytanko, gdzie mogę znaleźć info na temat pleneru w dniach 27-31 październik 2008 dla grup dziennych?
-
- Czasami coś napisze
PILNA POMOC PRAWNA!
Chciałbym... ALE musze znać pełny kosztorys (niestety, jestem jedną z tych osób co liczy każdy grosz
)
PROSZĘ TEŻ WYKŁADOWCÓW I SŁUCHACZY WSR O POMOC (PANA WOJTKOWSKIEGO I OBLUKANYCH KOLEGÓW I KOLEŻANKI) jak niektórzy wiedzą, zajmuję się pisaniem, niestety z natury jestem bardzo życzliwy i ufny. Jak ma sie miekkie serce -> trza mieć trwardą d**** potrzebuje porady prawnej w sprawie ochrony moich praw autorskich dotyczących tekstów piosenek rockowych. Od miesiąca nie mogę wyegzekwować od zespołu, dla którego napisałem teksty jakiego kolwiek dokumentu świadcząceco iż mi wypłacą pieniądze za prace bądź wcielą w swe szeregi (znaczy posada tekściarza) nie mam jednoznacznych dowodów iż chcą mnie wy******** ale mam też naturę paranoika, tak wiem to moja wina że tak to wyszło
ale jestem jeszcze młody i nie obyty w te klimaty, pomocy
to może mi zrójnować przyszłość ![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
PROSZĘ TEŻ WYKŁADOWCÓW I SŁUCHACZY WSR O POMOC (PANA WOJTKOWSKIEGO I OBLUKANYCH KOLEGÓW I KOLEŻANKI) jak niektórzy wiedzą, zajmuję się pisaniem, niestety z natury jestem bardzo życzliwy i ufny. Jak ma sie miekkie serce -> trza mieć trwardą d**** potrzebuje porady prawnej w sprawie ochrony moich praw autorskich dotyczących tekstów piosenek rockowych. Od miesiąca nie mogę wyegzekwować od zespołu, dla którego napisałem teksty jakiego kolwiek dokumentu świadcząceco iż mi wypłacą pieniądze za prace bądź wcielą w swe szeregi (znaczy posada tekściarza) nie mam jednoznacznych dowodów iż chcą mnie wy******** ale mam też naturę paranoika, tak wiem to moja wina że tak to wyszło
-
- Nowy(a)
Faren, jeśli chodzi o takie rzeczy to mówi o tym Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Tekst jej masz tutaj: http://isip.sejm.gov.pl/servlet/Search? ... 9940240083potrzebuje porady prawnej w sprawie ochrony moich praw autorskich dotyczących tekstów piosenek rockowych.
Twojej kwestii dot. rozd. 2 art. 8 pkt. 2.
Jeśli masz problemy z egzekucją swoich praw autorskich, rejestrujesz się w ZAIKS, wtedy oni się tym zajmują pobierając część wynagrodzenia jakie dostajesz za publikacje swojego utworu
http://www.zaiks.org.pl/portalzaiks/zax_index.jsp
pozdr
![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif)
-
- Ekspert
Re: zapisy na języki obce poza programowe
Jeżeli chodzi o lektoraty to listy były dostępne w sekretariacie w każdą niedzielę [ale póki co są puste] - termin ewentualnych lektoratów to 08:30 w niedzielę. Biorąc pod uwagę, że do końca semestru pozostało jedynie 7 spotkań [z czego 2 ostatnie to sesja egzaminacyjna) a pierwsze zajęcia byłyby możliwe dopiero od kolejnego zjazdu [czyli najwcześniej w listopadzie] nie sądzę aby takie grupy powstały, po prostu niewiele moglibyście skorzystać z takich zajęćLadyred pisze:Witam,
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
-
- Ekspert
Re: Plener 2008 grupy dzienne
jak tylko otrzymamy takie informacje napewno je tu umieścimy, póki co radzę cierpliwie czekaćFaren pisze:Mam pytanko, gdzie mogę znaleźć info na temat pleneru w dniach 27-31 październik 2008 dla grup dziennych?
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
-
- Ekspert
-
- Nowy(a)
To ciekawe z tymi listami bo byłam ten weekend w szkole i pytałam zarówno w sobotę jak i w niedziele czy można wpisać się na listę odnośnie innych języków abcych i usłysząłam, że nie ma jeszcze list i zapisów.
W takim razie po co jest mowa, że takie zajęcia mogą się odbywac skoro nie ma listy aby się na nie zapisać bądź ktos udziela niekompletnych informacji.
W takim razie po co jest mowa, że takie zajęcia mogą się odbywac skoro nie ma listy aby się na nie zapisać bądź ktos udziela niekompletnych informacji.
-
- Ekspert
i najprawdopodobniej została udzielona odpowiedź, że na następnej przerwie będą listy. Generalnie zapraszam do sekretariatu na Twoim kolejnym zjeździe aby wpisać się na listy z lektoratów językowych.Ladyred pisze:To ciekawe z tymi listami bo byłam ten weekend w szkole i pytałam zarówno w sobotę jak i w niedziele czy można wpisać się na listę odnośnie innych języków obcych i usłyszałam, że nie ma jeszcze list i zapisów.
-
- Początkujący(a)