Dyplom

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
cadavar
Nowy(a)

Dyplom

Post autor: cadavar » 15 lut (ndz) 2009, 23:07:04

Mam pytanie odnośnie dyplomu. W 2007 roku skończyłem szkołę, ale nie podszedłem do pracy dyplomowej z powodu sytuacji w mojej obecnej pracy (kilkumiesięczne delegacje w różnych miejscach). W tym roku sytuacja się unormowała (kryzys :-)i chciałbym w końcu przygotować dyplom. Czy coś się zmieniło odnośnie dyplomu od roku 2007 ? Wybranym przeze mnie promotorem była wtedy Beata Łęska, czy nadal pracuję w szkole? I jakaś rada w jaki sposób powinienem to rozpocząć, gdzie zgłosić temat itd. Z góry dzięki za pomoc.

pesca
Ekspert
Ekspert

Post autor: pesca » 16 lut (pn) 2009, 20:30:45

Niestety nie pisze się już prac dyplomowych. W 2008 roku zmieniły się zasady kończenia szkoły - teraz pisze się dwuetapowy egzamin zewnętrzny [tzw. egzamin OKE]. Oczywiście absolwenci z poprzednich lat szkolnych również mogą do niego przystąpić.

Taki egzamin trwa dwa dni - pierwszego rozwiązuje się część testową egzaminu, drugiego dnia jest część praktyczna. Przystąpienie do egzaminu jest dobrowolne - aby móc to uczynić na początku każdego roku szkolnego trzeba wypełnić tzw. deklarację uczestnictwa. W chwili obecnej mógłbyś przystąpić do w/w egzaminu najwcześniej w styczniu 2010 roku, ale już teraz możesz chodzić na przygotowanie do niego [przedmiot przygotowujący to organizacja reklamy] gdyż w planie jest on zawsze tylko w drugim semestrze.

Po dokładniejsze informacje dotyczące egzaminu zapraszam do p. Dyrektor. Przyjmuje w każdy wtorek, środę i piątek w godzinach 15:00 - 18:00.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ