Witam,
Jestem zainteresowany nauką w WSR jednak chciałbym robić grafikę i fotografię w tym samym czasie. Z tego co wiem nauka jest w systemie zaocznym czyli co 2 tygodnie. Czy można sobie załatwić aby w jeden weekend zajęcia z jednego i analogicznie z drugim ???
I tak na marginesie na jakim poziomie są prowadzone zajęcia z pakietu Adobiego i 3DS maxa ?
Nie chciałbym płacić za naukę postaw gdyż te od dawna znam.
Proszę mi też napisać jaki dokument otrzymuje się po ukończeniu tej szkoły policealnej.
Pozdrawiam Grzegorz.
2 kierunki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Ekspert
Witam,
W trybie zaocznym nie ma możliwości połączenia tych dwóch specjalizacji, ponieważ mają zajęcia dokładnie w tych samych terminach. Ewentualne połączenie tych dwóch kierunków byłoby możliwe łącząc tryb dzienny z trybem zaocznym (oczywiście po indywidualnym ustaleniu planu zajęć z Dyrektorem szkoły).
Co do przedmiotów informatycznych to większość z nich rusza od podstaw, czasem tworzona jest grupa zaawansowana z danego przedmiotu, ale zależy to od liczby osób chetnych na dane zajęcia.
Po ukończeniu pełnych dwóch lat nauki (i nie przystępowaniu do egzaminu państwowego kończącego szkołę) otrzymuje się następujące dokumenty:
W trybie zaocznym nie ma możliwości połączenia tych dwóch specjalizacji, ponieważ mają zajęcia dokładnie w tych samych terminach. Ewentualne połączenie tych dwóch kierunków byłoby możliwe łącząc tryb dzienny z trybem zaocznym (oczywiście po indywidualnym ustaleniu planu zajęć z Dyrektorem szkoły).
Co do przedmiotów informatycznych to większość z nich rusza od podstaw, czasem tworzona jest grupa zaawansowana z danego przedmiotu, ale zależy to od liczby osób chetnych na dane zajęcia.
Po ukończeniu pełnych dwóch lat nauki (i nie przystępowaniu do egzaminu państwowego kończącego szkołę) otrzymuje się następujące dokumenty:
- - świadectwo ukończenia szkoły policealnej,
- (nasz wewnętrzny) dyplom - Projektanta Kampanii Reklamowych (w wybranej specjalizacji),
- indeks, który nosisz ze sobą przez dwa lata
- - Dyplom nadania tytułu zawodowego - Technik organizacji reklamy (bez względu na wybraną specjalizację),
- suplement do dyplomu - EUROpass w języku polskim,
- supelment do dyplomu - EUROpass w języku angielskim