Proces rekrutacji - zapisy na odległość
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Nowy(a)
Proces rekrutacji - zapisy na odległość
Mam pytanie , nie mieszkam w warszawie (przeprowadzam sie dopiero od wrzesnia)a chcialbym załatwic wszsystko podczas jednej wizyty w wsr. Chcialbym dowiedziec sie co musze w jakiej kolejnosci zrobic , jakie musze miec dokumenty itp
Bo zauwazyłem , że trwają juz zapisy a przeciez decyduje kolejnosc zgłoszen wiec chce to zrobic jak najszybciej
Bo zauwazyłem , że trwają juz zapisy a przeciez decyduje kolejnosc zgłoszen wiec chce to zrobic jak najszybciej
-
- Ekspert
a więc tak [żeby załatwić to wszystko za jednym razem ]:
Przywozisz ze sobą:
Przywozisz ze sobą:
- - dowód osobisty,
- świadectwo ukończenia przynajmniej szkoły średniej - ORYGINAŁ [spokojnie, zrobimy z niego tylko ksero i oddamy z powrotem ],
- 4 zdjęcia legitymacyjne (z pięknym uśmiechem na twarzy) - koniecznie podpisane na odwrocie imieniem i nazwiskiem właściciela ,
- zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do podjęcia nauki [od 'zwykłego' lekarza internisty]
- CV [potocznie nazywane cefałką ]
- list motywacyjny [czyli takie podanie o przyjęcie do szkoły],
[dwie ostatenie pozycje możesz wypełnić na tej stronie - zapisz się przez internet]
- - dowodu wpłaty bezzwrotnej opłaty wpisowej w wysokości 300 zł [w szkole nie przyjmujemy opłat] ostatecznie możesz przyjechać z pieniędzmi i wpłacić je na poczcie, która znajduje się nieopodal WSR.
- dobrego humoru (bo ponuraków nie przyjmujemy )
-
- Nowy(a)
:)
Aha to wielkie dzięki a móglbym te wszystkie dokumenty wyslac pocztą ? nie to, ze sie przestraszyłem jak powiedziałas , ze ponuraków nie przyjmujecie tylko troche bez sensu mi ejchac 400km w jedna strone złozyc dokumenty i z powrotem :p a móglbym ksero sam zrobic i wyslac?
-
- Ekspert
Re: :)
pewnie, że możesz tylko w takim przypadku:Niekiepa pisze:Aha to wielkie dzięki a móglbym te wszystkie dokumenty wyslac pocztą ? nie to, ze sie przestraszyłem jak powiedziałas , ze ponuraków nie przyjmujecie tylko troche bez sensu mi ejchac 400km w jedna strone złozyc dokumenty i z powrotem :p a móglbym ksero sam zrobic i wyslac?
1. Pamiętaj o wysłaniu WYŁĄCZNIE kserokopii [świadectwa, dowodu osobistego, zaświadczenia lekarskiego, opłaty wpisowej], a ORYGINAŁY dostarczysz na rozpoczęciu roku (również te, które musimy sobie poświadczyć] - nie wysyłaj żadnego dokumentu w orginale, bo Poczta Polska lubi czasem robić psikusy
2. Do wysyłanych dokumentów dołącz proszę karteczkę, na której będzie napisane:
od kiedy chcesz zacząć naukę,
w jakim trybie,
na jakiej specjalizacji
oraz:
telefon kontaktowy i adres e-mail (koniecznie!)
/te dane najlepiej napisać na komputerku, bo niestety nie każdy ma czytelny charakter pisma i potem musimy bawić się w detektywów czy dana literka to h, k czy też może ł ]
-
- Ekspert
Nie nie ma konieczności, abyś poświadczała notarialnie dowód osobisty i świadectwo - po prostu przywieź nam oryginały (do wglądu) jak już 'fizycznie' zawitasz w nasze proginataliaar pisze:Ja mam pytanie, czy kserokopie dowodu i świadectwa muszą być potwierdzone przez notariusza? czy po prostu mogę normalnie sobie skserować? bo również chcę wysłać pocztą wszystko
Ostatnio zmieniony 08 maja (pt) 2009, 13:03:36 przez pesca, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ekspert
Re: :D
Niekiepa pisze:Już mi podoba się ta szkoła
a to dopiero początek
och, dzięki Ci Panie /i tak oto stałeś się pupilem sekretariatu /Niekiepa pisze: Ale niestety bede musial napisac ręcznie bo mam awarie drukarki ale spokojnie napiszę drukowanymi i bardzo czytelnie , że nikt nie będzie musiał bawic sie w W11
-
- Ekspert
Re: :)
Niekiepa! Witamy, w gronie słuchaczy WSR! [dzisiaj dotarły dokumenty z pięknie wykaligrafowaną karteczką z wszystkimi danymi]
nataliaar! Witamy również! Twoje dokumenty również dotarły w dniu dzisiejszym
[zakładam oczywiście, że to Wasze dokumenty, bo jeszcze tak dobrze Was nie znam więc mogę tylko domniemywać ;P]
nataliaar! Witamy również! Twoje dokumenty również dotarły w dniu dzisiejszym
[zakładam oczywiście, że to Wasze dokumenty, bo jeszcze tak dobrze Was nie znam więc mogę tylko domniemywać ;P]
-
- Ekspert