Jaki tytuł i "papiery" po WSR?

Wszystko co dotyczy rekrutacji

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
creativment
Nowy(a)

Jaki tytuł i "papiery" po WSR?

Post autor: creativment » 16 cze (wt) 2009, 23:01:30

Witam. Czytając forum znalazłem wzmiankę,że po szkole otrzymuje sie :
"dostajesz 2 rzeczy po szkole

1. tytuł technika organizacji reklamy (centralny państwowy dyngs zawodowy)
2. dyplom ukończenia WSR i specjalizacji - nasz wewnętrzny"

ale czy jest jakaś normalna nomenklatura stopni naukowych tzn. licencjat, magister, doktor etc. ? Pozdr.

Annka
Bywalec
Bywalec

Post autor: Annka » 16 cze (wt) 2009, 23:21:46

nie, to nie jest ani licencjat, ani magister, ani doktorat - to uzyskujesz po studiach wyższych.
WSR to zawodowe studium policealne. Przystępując do egzaminu państwowego (który na marginesie jutro zdajemy) otrzymujesz tytuł technika organizacji reklamy.

creativment
Nowy(a)

Post autor: creativment » 18 cze (czw) 2009, 22:47:32

Rozumiem. Ten dokument i tyluł który otrzymam -jeżeli zalicze ten egz. jest w takim razie ważny czy nie? tzn czy będzie coś znaczył poźniej gdy będę chciał w tej branży pracować.. ?

kocikson
Nowy(a)

Post autor: kocikson » 18 cze (czw) 2009, 23:10:29

Dla pracodawcy nie liczy sie wykształcenie tylko twoje umiejetnosci potwierdzone portfolio ;-) pzdr.

Lizzi
Nowy(a)

...

Post autor: Lizzi » 22 cze (pn) 2009, 09:19:55

hmm...czyli generlanie...dostaje tylko dyplom teechnika...i prawde mowiec po zakonczeniu 3 letniej edukacji nawet nie mam mozliwosci pojsc gdzies dalej....mam namysli zrobienie magsitra np w tej dziedzinie.

bartek_f
Bywalec
Bywalec

Re: ...

Post autor: bartek_f » 22 cze (pn) 2009, 17:51:13

Lizzi pisze:hmm...czyli generlanie...dostaje tylko dyplom teechnika...i prawde mowiec po zakonczeniu 3 letniej edukacji nawet nie mam mozliwosci pojsc gdzies dalej....mam namysli zrobienie magsitra np w tej dziedzinie.
mgr z tej "dziedziny" możesz spokojnie zrobić w Wyższej Szkole Promocji. Chociaż nie wiem, po co teoretyk przed tabletem ;)

bartek_f
Bywalec
Bywalec

Post autor: bartek_f » 22 cze (pn) 2009, 17:54:41

aha - i wsr to szkoła dwu (2) letnia. po jej ukończeniu otrzymujesz tytuł technika organizacji reklamy, dyplom oraz "papier" EuroPass - dokument stwierdzający Twoje umiejętności za kompatybilne z rynkiem pracy Wspólnoty Europejskiej, szeroko i powszechnie respektowany :)

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Technik, licencjat...

Post autor: s_wojtkowski » 22 cze (pn) 2009, 18:43:45

... no i jeszcze ewentualnie to:

http://www.szkolareklamy.edu.pl/ftopict-7090.html

Wiem ponadto, że tytuł Technika Organizacji Reklamy - szczególnie teraz, gdy trzeba zdać na ten tytuł niełatwy egzamin państwowy - jest przez pracodawców z branży coraz bardziej doceniany.

Każdy, kto skończył szkołę, i to nieżaleznie od tego czy przystąpił do egzaminu państwowego czy nie i niezależnie od tego czy go zdał czy nie - otrzymuje też świadectwo ukończenia szkoły (na druku państwowym tzw. ścisłego zarachowania :) ) ze szczegółowym wykazem zrealizowanych przedmiotów.

Na wszelki wypadek "papiery" naszych Absolwentów wzbogacamy w dyplom z korporacyjnym tytułem Warszawskiej Szkoły Reklamy: Projektant Kampanii Reklamowych w specjalizacji (a) Strategia reklamy i PR*, (b) Grafika*, (c) Fotografia*, (d) Realizacja filmowa i TV*.

* zależnie od specjalizacji, jaką absolwent ukończył w WSR

Ale to wszystko tylko "papiery". Absolutnie się zgadzam, że podstawowe i najważniejsze są kompetencje i umiejętmności praktyczne potwierdzone profesjonalnym portfolio prac.

ODPOWIEDZ