Mydło & powidło {wątek w trakcie porządkowania}
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Ekspert
-- UWAGA! UWAGA! --
W związku z tym, że nie wszyscy pamiętali o oddaniu umowy, proszę zapominalskich o zabranie OBU egzemplarzy na jutrzejsze rozpoczęcie roku akademickiego w Podkowie Leśnej. W dniu jutrzejszym będą one pieczętowane i podpisywane przez władze WSTH, jeden egzemplarz zostanie Wam zwrócony.
W związku z tym, że nie wszyscy pamiętali o oddaniu umowy, proszę zapominalskich o zabranie OBU egzemplarzy na jutrzejsze rozpoczęcie roku akademickiego w Podkowie Leśnej. W dniu jutrzejszym będą one pieczętowane i podpisywane przez władze WSTH, jeden egzemplarz zostanie Wam zwrócony.
-
- Loża WSR
aluzja... <niuch niuch> czuję aluzję. aluzję. hm :]OSHka pisze:-- UWAGA! UWAGA! --
-
- Ekspert
A czy bedzie mozna jutro gdzies te umowy jeszcze odebrac ? Tzn. gdzies w podkowie , bo ja ich nie mam a dzisiaj zupelnie o tym zapomnialam :/OSHka pisze:-- UWAGA! UWAGA! --
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Inauguracja roku akademickiego 2009/2010
Uważam, że dzisiejsza uroczysta inauguracja roku akademickiego 2009/2010 (pierwsza w historii WSR) była bardzo udana i po prostu fajna. Udało się nam wszystkim wykreować atmosferę uroczystą, ale nie nadętą, oficjalną, ale nie sztuczną, trochę jakby podniosłą, ale ze skutecznym "przekłuwaniem baloników" w odpowiednich momentach... Byliśmy wszyscy trochę wyluzowani, ale w dobrze nakreślonych granicach.
Podobała mi się część oficjalna, immatrykulacja, przywdziewanie tradycyjnych strojów akademickich, wspólne zdjęcia (liczę, że Ania niedługo je tu wrzuci, a potem wypalimy je dla wszystkich na płytkach), klasyczne wnętrza Rektoratu WSTH, a nawet stołówka, w której mieliśmy okazję zjeść tradycyjne potrawy adwentystyczne...
Takie dobre dni warto zachować w pamięci na dłużej. Dziękuję wszystkim za współuczestnictwo w uroczystościach, a kto nie był niech żałuje.
I posłuchajcie tego (co tak gromko wyśpiewaliśmy):
Gaudeamus igitur,
Radujmy się więc,
iuvenes dum sumus.
dopókiśmy młodzi.
Gaudeamus igitur,
Radujmy się więc,
iuvenes dum sumus!
dopókiśmy młodzi!
Post iucundam iuventutem,
Po przyjemnej młodości,
post molestam senectutem,
po uciążliwej starości,
nos habebit humus,
posiędzie nas ziemia,
nos habebit humus.
posiędzie nas ziemia.
Vita nostra brevis est,
Życie nasze krótko trwa,
brevi finietur.
szybko się skończy.
Vita nostra brevis est,
Życie nasze krótko trwa,
brevi finietur.
szybko się skończy.
Venit mors velociter,
Śmierć nadchodzi szybko,
rapit nos atrociter,
porywa nas okrutnie,
nemini parcetur,
nikomu nie będzie to oszczędzone,
nemini parcetur!
nikomu nie będzie to oszczędzone!
Ubi sunt, qui ante nos
Gdzież są ci, którzy byli
in mundo fuere?
na świecie przed nami?
Ubi sunt, qui ante nos
in mundo fuere?
na świecie przed nami?
Vadite ad superos,
Kroczcie ku niebu,
transite ad inferos...
przejdźcie ku piekłu...
Ubi? Iam fuere.
Gdzież są? Już byli.
Ubi? Iam fuere!
Gdzież są? Już byli!
Vivat Academia,
Niechaj żyje Akademia,
vivant professores.
niech żyją profesorowie,
Vivat Academia,
Niechaj żyje Akademia,
vivant professores!
niech żyją profesorowie!
Vivat membrum quodlibet,
niech żyje każdy członek [naszej społeczności]
vivant membra quælibet,
niech żyją wszyscy [członkowie] z osobna,
semper sint in flore,
niechaj kwitną zawsze,
semper sint in flore!
niechaj kwitną zawsze!
Czy to nie niesamowite, że ta tradycyjna pieśń akademicka ma taki, hmmm, dziwny tekst?
Podobała mi się część oficjalna, immatrykulacja, przywdziewanie tradycyjnych strojów akademickich, wspólne zdjęcia (liczę, że Ania niedługo je tu wrzuci, a potem wypalimy je dla wszystkich na płytkach), klasyczne wnętrza Rektoratu WSTH, a nawet stołówka, w której mieliśmy okazję zjeść tradycyjne potrawy adwentystyczne...
Takie dobre dni warto zachować w pamięci na dłużej. Dziękuję wszystkim za współuczestnictwo w uroczystościach, a kto nie był niech żałuje.
I posłuchajcie tego (co tak gromko wyśpiewaliśmy):
Gaudeamus igitur,
Radujmy się więc,
iuvenes dum sumus.
dopókiśmy młodzi.
Gaudeamus igitur,
Radujmy się więc,
iuvenes dum sumus!
dopókiśmy młodzi!
Post iucundam iuventutem,
Po przyjemnej młodości,
post molestam senectutem,
po uciążliwej starości,
nos habebit humus,
posiędzie nas ziemia,
nos habebit humus.
posiędzie nas ziemia.
Vita nostra brevis est,
Życie nasze krótko trwa,
brevi finietur.
szybko się skończy.
Vita nostra brevis est,
Życie nasze krótko trwa,
brevi finietur.
szybko się skończy.
Venit mors velociter,
Śmierć nadchodzi szybko,
rapit nos atrociter,
porywa nas okrutnie,
nemini parcetur,
nikomu nie będzie to oszczędzone,
nemini parcetur!
nikomu nie będzie to oszczędzone!
Ubi sunt, qui ante nos
in mundo fuere?
na świecie przed nami?
Ubi sunt, qui ante nos
in mundo fuere?
na świecie przed nami?
Vadite ad superos,
Kroczcie ku niebu,
transite ad inferos...
przejdźcie ku piekłu...
Ubi? Iam fuere.
Gdzież są? Już byli.
Ubi? Iam fuere!
Gdzież są? Już byli!
Vivat Academia,
Niechaj żyje Akademia,
vivant professores.
niech żyją profesorowie,
Vivat Academia,
Niechaj żyje Akademia,
vivant professores!
niech żyją profesorowie!
Vivat membrum quodlibet,
niech żyje każdy członek [naszej społeczności]
vivant membra quælibet,
niech żyją wszyscy [członkowie] z osobna,
semper sint in flore,
niechaj kwitną zawsze,
semper sint in flore!
niechaj kwitną zawsze!
Czy to nie niesamowite, że ta tradycyjna pieśń akademicka ma taki, hmmm, dziwny tekst?
-
- Ekspert
Mam nadzieję, że każdy już dokonał płatności
Nie mniej jednak mam ODGÓRNĄ prośbę od WSTH, aby każdy student podał swoją formę płatności - miesięczną, semestralną, bądź jednorazową. Aby nie było komplikacji, prosiłabym o wysłanie tej informacji do mnie na @, czyli ewelina.kornacka@szkolareklamy.pl, bądź zapraszam do siebie
Potraktujcie to jako PILNE!
Nie mniej jednak mam ODGÓRNĄ prośbę od WSTH, aby każdy student podał swoją formę płatności - miesięczną, semestralną, bądź jednorazową. Aby nie było komplikacji, prosiłabym o wysłanie tej informacji do mnie na @, czyli ewelina.kornacka@szkolareklamy.pl, bądź zapraszam do siebie
Potraktujcie to jako PILNE!
-
- Ekspert
-
- Ekspert
-
- Loża WSR
ja płace miesięcznie (nie chce mi się pisać maili )
aaa i prośbę mam..
chodzi o to że w ostatnią sobotę na ostatnich zajęciach z corela z M Simą były aż :] dwie osoby. i teraz nie wiadomo czy zajęcia będą nadal czy zostaną rozwiązane.. jak będzie wiadomo coś w tej kwestii to proszę o info...albo na forum albo do mnie na gg albo gdzieś tam
aaa i prośbę mam..
chodzi o to że w ostatnią sobotę na ostatnich zajęciach z corela z M Simą były aż :] dwie osoby. i teraz nie wiadomo czy zajęcia będą nadal czy zostaną rozwiązane.. jak będzie wiadomo coś w tej kwestii to proszę o info...albo na forum albo do mnie na gg albo gdzieś tam