Nabór zimowy?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Nowy(a)
Nabór zimowy?
mam pytanie - czy WSR będzie robiło nabór na semestr zimowy? od lutego 2010? czy trzeba czekać do września?
-
- Nowy(a)
Witajcie,
piszę do Was z takim oto problemem: w tym roku zapisałam się do policealnej szkoły Cosinus na kierunek organizacja reklamy. I muszę przyznać, że dokonałam chyba najgorszego wyboru - niekompetentna kadra (jedna z wykładowczyń myli daty historyczne), brak podziału na stopień zaawansowania języka (mając FCE wpatrywałam się w tablicę zapisaną w odmianie 'to be') poziom tragiczny - bo jak wyjaśnić fakt, że na zajęciach z plastyki wykładowczyni wchodzi z książką przeznaczoną dla klasy 5 szkoły podstawowej i głosi, że np. łącząc kolor zielony i żółty otrzymamy...
Jestem załamana, moja noga więcej tam już nie postanie, ale ponieważ studia zaczynam w roku 2010 lub 2011 (co bardziej prawdopodobne) pomyślałam o WSR (rychło w czas...). I moje pytanie brzmi - czy gdybym zaczęła naukę w semestrze zimowym, od lutego, byłaby szansa, żeby do września uzyskać tytuł technika? Może w indywiudalnym trybie?
Albo - w założeniu, że studia zaczęłabym w roku 2011 - czy po półtora roku (bo teraz od lutego niestety...) można ogarnąć materiał wymagany do uzyskania tytułu technika?
Mam nadzieję, że mi pomożecie, strzał w Cosinusa był zupełnie nietrafiony, teraz chciałabym zainwestować rozsądniej tylko nie wiem czy nie przegapiłam szansy, bo na studia wybędę do Łodzi.
Pozdrawiam (:
piszę do Was z takim oto problemem: w tym roku zapisałam się do policealnej szkoły Cosinus na kierunek organizacja reklamy. I muszę przyznać, że dokonałam chyba najgorszego wyboru - niekompetentna kadra (jedna z wykładowczyń myli daty historyczne), brak podziału na stopień zaawansowania języka (mając FCE wpatrywałam się w tablicę zapisaną w odmianie 'to be') poziom tragiczny - bo jak wyjaśnić fakt, że na zajęciach z plastyki wykładowczyni wchodzi z książką przeznaczoną dla klasy 5 szkoły podstawowej i głosi, że np. łącząc kolor zielony i żółty otrzymamy...
Jestem załamana, moja noga więcej tam już nie postanie, ale ponieważ studia zaczynam w roku 2010 lub 2011 (co bardziej prawdopodobne) pomyślałam o WSR (rychło w czas...). I moje pytanie brzmi - czy gdybym zaczęła naukę w semestrze zimowym, od lutego, byłaby szansa, żeby do września uzyskać tytuł technika? Może w indywiudalnym trybie?
Albo - w założeniu, że studia zaczęłabym w roku 2011 - czy po półtora roku (bo teraz od lutego niestety...) można ogarnąć materiał wymagany do uzyskania tytułu technika?
Mam nadzieję, że mi pomożecie, strzał w Cosinusa był zupełnie nietrafiony, teraz chciałabym zainwestować rozsądniej tylko nie wiem czy nie przegapiłam szansy, bo na studia wybędę do Łodzi.
Pozdrawiam (:
-
- Ekspert
Pełen tok nauki trwa dwa lata i (niestety) nie da się go skrócić. Jeżeli chodziłaś/chodzisz do Cosinusa i uda Ci się zrealizować jeden semestr najprawdopodobniej będzie możliwość przeniesienia ocen, które tam zdobyłaś i tym samym przyjść do nas na II semestr a nie na pierwszy. Oczywiście wymaga to zgody Dyrektora, ale sądzę, że nie powinno być z tym problemu. Jeżeli chodzi o studia to pamiętaj, że u nas masz możliwość zmiany trybu nauki podczas jej trwania (więc zakładając, że przyszłabyś na tryb dzienny i dostałabyś się do Łodzi możesz przenieść się na tryb zaoczny - część osób tak robi i kończy naszą szkołę 'terminowo') zawsze istnieje jeszcze możliwość wystąpienia o urlop i zawieszenia nauki na semestr lub rok
-
- Początkujący(a)
dokumenty
Witam,
Interesuje mnie czy wśród dokumentów, które składam w ramach naboru wiosennego (tudzież zimowego, bo to w sumie będzie luty) zamiast świadectwa maturalnego można złożyć odpis dyplomu ukończenia studiów wyższych (interesuje mnie tryb zaoczny)?
Dyplom mam u siebie w Warszawie, a po świadectwo maturalne musiałabym jechać do innego miasta, więc to troche kłopot - stąd moje pytanie - czy takie ułatwienie wchodzi w rachubę?
Pozdrawiam
Interesuje mnie czy wśród dokumentów, które składam w ramach naboru wiosennego (tudzież zimowego, bo to w sumie będzie luty) zamiast świadectwa maturalnego można złożyć odpis dyplomu ukończenia studiów wyższych (interesuje mnie tryb zaoczny)?
Dyplom mam u siebie w Warszawie, a po świadectwo maturalne musiałabym jechać do innego miasta, więc to troche kłopot - stąd moje pytanie - czy takie ułatwienie wchodzi w rachubę?
Pozdrawiam
-
- Zawsze coś napisze
Re: dokumenty
Dyplom też przyjmiemy. Zrobimy jego kopię i Ci oddamyLawendowa pisze:Witam,
Pozdrawiam
-
- Nowy(a)
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
nabór trwaDAVE pisze:Witam również jestem zainteresowany nauką (fotografia) w WSR
Prosimy o wszelkie info nt. naboru 'śródsemestralnego'
Pozdrawiam
semesestr zaczyna się dla
dziennych wszystkich grup - 15 lutego
zaocznych grup SR i TV - 30,31 stycznia
zaocznych grup SG i FOTO - 20,21 lutego
dokumenty jakie trzeba złożyć podane są na stronie szkoły
-
- Początkujący(a)
Czy to oznacza, że będziemy "przerabiać materiał" od środka, a początek (czyli teoretycznie podstawy) na końcu? czy tez materiał semestralny jest niezależny od siebie i można ustalić dowolną kolejność?zielonyszerszen pisze:drogi Hrrabio
zaczynając od lutego czyli nowego semestru jesteś włączony do grupy która zaczęła naukę we wrześniu lub październiku 2009 i
robisz z nimi semestr II, III, IV i na końcu I
pozdrawiam
Chce też zapytać czy osoby z naboru zimowego będą miały szansę wybrać sobie przedmioty dodatkowe zgodnie ze swoimi preferencjami i jesli tak - to sposród jakich przedmiotów można wybierać przy specjalizacji "studio grafiki"?
Pozdrawiam