ARCHIWUM: sesje egzaminacyjne 2009-2011

Informacje dla Studentów w WSR.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

Zablokowany
amroczkowska
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: amroczkowska » 12 maja (śr) 2010, 12:16:31

a ja mam takie pytanie...
co z marcowymi jeśli chodzi o Metodykę pisania pracy licencjackiej? bo na przedmiot chodzimy itp. ale jeszcze przecież nie wybieraliśmy promotora. wpisujemy ten przedmiot do indeksu czy nie?

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Grupa marcowa a prace licencjackie

Post autor: s_wojtkowski » 12 maja (śr) 2010, 12:30:52

amroczkowska pisze:a ja mam takie pytanie...
co z marcowymi jeśli chodzi o Metodykę pisania pracy licencjackiej? bo na przedmiot chodzimy itp. ale jeszcze przecież nie wybieraliśmy promotora. wpisujemy ten przedmiot do indeksu czy nie?
Przedmiot "Metodyka..." wpisujecie i zaliczacie prostym sprawdzianem (przecież ten przedmiot był dla Was obowiązkowy!), ale promotora wybieracie na początku następnego (dla Was - II) semestru studiów (kiedy już będziecie mieli przyznany indywidualny tok nauczania).

Wiciu
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Wiciu » 12 maja (śr) 2010, 12:57:37

co w końcu trzeba napisać na zaliczenie z retoryki i k.j.????

Artur0
Ekspert
Ekspert

Post autor: Artur0 » 12 maja (śr) 2010, 13:31:06

Obrazek

Sesyjny Wave ID

Taka inicjatywa między nami studentami. Wszystkie zagadnienia dotyczące zaliczeń w nadchodzącej sesji. Co, jak, kiedy? Ładnie pogrupowane na "Wszystkich", "Zaocznych" i "Dziennych". Aktualizowane na bieżąco.

Co zrobić żeby w to wejść?

a) Jeśli posiadasz Google Wave, to daj mi znać na gg (pod sygnaturką), lub na mój spam mail silencer22@gmail.com;
b) Jeśli nie posiadasz, a chciałbyś, to też daj mi znać w ten sam sposób co powyżej;
c) Najprawdopodobniej konto Google (gmail) wymagane.
d) Jak to działa: Podajesz mi adres Google, ja wysyłam invite i po tym jak już będziesz w środku, dopiszę do odpowiedniej fali. Proste.
e) Dostęp do edycji i wypowiedzi ma każdy. Natomiast, jeśli nie umiesz się zachowywać, robisz bajzel i harmider swoimi wypowiedziami, to dostajesz prawo jedynie do przeglądania fali, bez żadnych innych przywilejów. Ogólne zasady ortografii i interpunkcji są mile widziane. Nikt nie będzie się domyślał o co Ci chodzi, ani nie będzie łzawił, próbując przeczytać dwa zdania.

FAQ
Dlaczego tam, a nie tu?
Z tego powodu, że tu nie można edytować postów. Ha. Ha. Ha. A jest to temat, który ciągle się rozwija i zmienia. Elastycznie i bardziej przejrzyście po prostu jest. ;) A to forum jest tak fajne, że wystarczy parę wypowiedzi, żeby ważna informacja zniknęła w czeluściach postów nic nie wnoszących do tematu. Tak, czy inaczej post Megejry się "trochę" zdezaktualizował...

Nie chcę się rejestrować! Jest jakiś inny sposób?
Nie. Do niczego nie zmuszam, tylko przedstawiam naszą między-koleżeńską inicjatywę, do której każdy może w zasadzie dołączyć. A jak nie, to nie. Spadaj, nie zawracaj głowy i uważaj na zajęciach. Zresztą nic nie stoi na przeszkodzie, by samemu zrobić taką sesyjną ściągę.

Ile to kosztuje?
10 internetów + Vat. Jest za free, jedyny warunek, to konto GMail i zaproszenie do projektu Wave, które mogę wysłać.

Zapostowałem/-am tutaj na forum i mnie olano... Czemu nie dostałem/-am zaproszenia?!
Boś głup i czytać ze zrozumieniem nie potrafisz, lub zwyczajnie Ci się nie chce.

Nic nie zrozumiałem/-am?
FFFFFUUUUUUUUU-

P.S. Dziękuję Megejrze, że mnie natchnęła postem, do zrobienia takiego projektu. :)

Wiciu
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Wiciu » 14 maja (pt) 2010, 12:42:11

Wiciu pisze:co w końcu trzeba napisać na zaliczenie z retoryki i k.j.????

hmmm???

Kawka03
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Kawka03 » 14 maja (pt) 2010, 15:43:24

Wiciu litości.. ogarnij się

Wiciu
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Wiciu » 14 maja (pt) 2010, 22:23:49

co??? :/

Smierc*
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Smierc* » 15 maja (sob) 2010, 22:11:57

no ja tak też mniej niż bardziej ogarnięta mam pytanko co trzeba zrobić na zaliczenie z After Effects u D. Szwejkowskiego (godz. 13 sobota)? z góry dzięki za odpowiedzi!

Madzius
Nowy(a)

Post autor: Madzius » 15 maja (sob) 2010, 22:21:43

"ZALICZENIE Z BIBLISTYKI

cyt z maila:

Temat: Propozycje tematów z Biblistyki ST

Witam Szanownych Państwa!

Tak jak wspominałem, zaliczenie przedmiotu będzie obejmowało dwa kręgi tematyczne, biblistykę ST i NT, z których to, ze względu na różnice w materiale i teologii będą dwa zaliczenia i jedna ocena końcowa.
Na zaliczenie ST proponuję następujące tematy:

1. Współczesne metody stosowane w egzegezie Starego Testamentu
2. Teologia Psałterza
3. Elementy teologii naturalnej w Księdze Psalmów
4. Funkcja i znaczenie sędziów w okresie przedmonarchicznym
5. Przyczyny rozpadu Izraela w 931 r. p.n.e.
6. Przewodnie intencje teologiczne Księgi Zachariasza i Księgi Aggeusza
7. Interpretacja teologiczna Księgi Daniela 2,1-49
8. Charakterystyka zbioru 12 proroków mniejszych

Proszę wybrać sobie jeden z powyższych tematów i przygotować pracę na 5 stron A4 (czcionka 12; interlinia 1,5).

Pozdrawiam
Adam Grześkowiak"

pozdrawiam magda

A RETORYKA JA TEZ NADAL NIE WIEM :(? pomocy

megejra
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: megejra » 16 maja (ndz) 2010, 00:25:48

Smierc* pisze:no ja tak też mniej niż bardziej ogarnięta mam pytanko co trzeba zrobić na zaliczenie z After Effects u D. Szwejkowskiego (godz. 13 sobota)? z góry dzięki za odpowiedzi!
Mogę się mylić :oops: , ale piszesz w imieniu grup SG/FOTO?
a ten wątek założył ktoś z Instytutu Dziennikarstwa, który ma sb zjazdowe z grupami TV i SR, mamy więc trochę inny plan/inne przedmioty/ czasem innych wykładowców.
Ale może ktoś tu z tej grupy zajrzy i się wypowie ;)

megejra
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: megejra » 16 maja (ndz) 2010, 00:34:33

Madzius pisze: A RETORYKA JA TEZ NADAL NIE WIEM :(? pomocy
oprócz tej "zaległej pracy domowej" co tu opisana (jaśniej na końcu;):
http://wsr.pl/ftopict-7811.html

to przede wszystkim na zaliczenie jest do napisania praca o języku, tradycja a nowoczesność:
- 3,5-4tys. znaków
- 1,5 odstępu między wierszami (tzw. interlinia)
- 12pkt czcionka
- nadać swój tytuł

Może ktoś z grupy A (jeśli macie to samo) rozwinie temat albo ktoś kto zrozumiał, słuchał uważnie :roll:

Smierc*
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Smierc* » 16 maja (ndz) 2010, 15:10:35

megejra pisze:
Smierc* pisze:no ja tak też mniej niż bardziej ogarnięta mam pytanko co trzeba zrobić na zaliczenie z After Effects u D. Szwejkowskiego (godz. 13 sobota)? z góry dzięki za odpowiedzi!
Mogę się mylić :oops: , ale piszesz w imieniu grup SG/FOTO?
a ten wątek założył ktoś z Instytutu Dziennikarstwa, który ma sb zjazdowe z grupami TV i SR, mamy więc trochę inny plan/inne przedmioty/ czasem innych wykładowców.
Ale może ktoś tu z tej grupy zajrzy i się wypowie ;)
Tak, dokładnie SG/FOTO
ale jak napisałaś mam nadzieję że ktoś zajrzy kto będzie wiedział cokolwiek na ten temat.

pozdrawiam

Wiciu
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Wiciu » 16 maja (ndz) 2010, 15:24:27

może Kawka powie bo ona ogarnięta

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Najlepsze informacje? U źródła!

Post autor: s_wojtkowski » 16 maja (ndz) 2010, 21:11:01

megejra pisze:jest do napisania praca o języku, tradycja a nowoczesność:
- 3,5-4tys. znaków
- 1,5 odstępu między wierszami (tzw. interlinia)
- 12pkt czcionka
- nadać swój tytuł

Może ktoś z grupy A (jeśli macie to samo) rozwinie temat albo ktoś kto zrozumiał, słuchał uważnie :roll:
Spróbuję jutro załatwić więcej informacji u źródła.

OSHka
Ekspert
Ekspert

Post autor: OSHka » 16 maja (ndz) 2010, 23:55:08

Smierc* pisze: Tak, dokładnie SG/FOTO
ale jak napisałaś mam nadzieję że ktoś zajrzy kto będzie wiedział cokolwiek na ten temat.

pozdrawiam
Tutaj zadaj to pytanie o zajęcia: http://szkolareklamy.pl/ftopic-7316-795.html.
Tu chodzi o to, ze ten wątek, w którym piszesz i ten cały dział jest przeznaczony dla studentów dziennikarstwa, więc tu są poruszane tematy dotyczące tylko tego kierunku, natomiast to co Ci podałam, to jest Pytajnik WSRowy i tam są różne dyskusje dotyczące zajęć w WSRze :). Tu są mniejsze szanse, ze ktos zajrzy z SG, tam zdecydowanie większe.
Powodzenia :)

Zablokowany