chyba, że za szkołę płacą Ci rodziceArtur0 pisze:Zaspokajają ambicje swoich rodziców.I co dalej ludzie robią z tym tytułem ?
Pytania (miejmy nadzieję) przyszłego słuchacza/ucznia
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Loża WSR
-
- Czasami coś napisze
Niestety ale Agfu ma racje.. i żeby doprecyzować Studia humanistyczne przeżywają kryzys i potrzeba byłoby gruntownej reformy tych kierunków aby one miały sens.. Niby poszerzają horyzony myślowe i tak jak napisał zielony szerszeń łatwo mozna poznac osobę po studiach to mimo tego trafnego argumentu podzielam zdanie AgfuAgfu pisze:Studia dziś nie mają sensu, nikt nie patrzy na wykształcenie.gizi pisze:I co dalej ludzie robią z tym tytułem ? Można zacząć tylko prace czy np dostać się na jakieś magisterskie które pozwoliły by kontynuować i rozwijać umiejętności?
Dobrze jest jeszcze w trakcie szkoły załapać się do jakiejś agencji/ studia graficznego i nawet w ramach bezpłatnych praktyk podpatrywać z czym to się je. Żeby potem od razu po szkole wstrzelić się w rynek pracy.
-
- Zawsze coś napisze
A ja sie nie zgodze.
Warto robic/zakonczyc studia.
Wiem, ze to zalezy od branzy, ale czesto zdaza sie ze pracodawcy patrza na wyksztalcenie. Poza tym wyksztalcenie liczy sie do stazu pracy, wiec o ile nie jestes na wlasnej dzialalnosci lub umowach zlecenie to warto miec skonczone studia bo to daje ci +4lata do stazu, czyli wieksza pule urlopowa, no i + do emeryturki, ale w to to chyba nikt juz nie wierzy
Warto robic/zakonczyc studia.
Wiem, ze to zalezy od branzy, ale czesto zdaza sie ze pracodawcy patrza na wyksztalcenie. Poza tym wyksztalcenie liczy sie do stazu pracy, wiec o ile nie jestes na wlasnej dzialalnosci lub umowach zlecenie to warto miec skonczone studia bo to daje ci +4lata do stazu, czyli wieksza pule urlopowa, no i + do emeryturki, ale w to to chyba nikt juz nie wierzy
-
- Nowy(a)
-
- Loża WSR
tak może składać dokumenty tylko trzeba ze szkoły swojej przynieść potwierdzenieFallenFreak pisze:Hey!
Jeżeli świadectwo ukończenia szkoły średniej będę miał dopiero we wrześniu (poprawka z historii) to mogę ubiegać się o miejsce podczas majowej rekrutacji czy muszę czekać na nabór zimowy ?
gorzej odpukać jak nie zaliczysz tej poprawki to wtedy nie dostaniesz świadectwa i tym samym automatycznie skreślisz się z listy uczniów w WSR
piszę to na wszelki wypadek abyś wiedział że wtedy stracisz opłatę wpisowego
ALE WIERZĘ ŻE WSZYSTKO SIĘ UŁOŻY I WE WRZEŚNIU ROZWALISZ HISTORIĘ
-
- Nowy(a)
-
- Loża WSR
na tą chwilę są wolne miejsca więc nawet jak minie 7 dni od wysłania deklaracji ta deklaracja będzie trzymana u nas w archiwumnadinne17 pisze:Chciałam się zapytać czy jeżeli zarejestrowałam się przez internet, ale w tym wyznaczonym tygodniu nie zdążę przywieźć wszystkich dokumentów to czy jest możliwość przedłużenie swojego zgłoszenia??
więc zapraszamy