ARCHIWUM: sesje egzaminacyjne 2009-2011
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Zadomowił(a) się
takie jeszcze małe pytanie podsumowujące dla ogarniętych, żeby się nie okazało, że mam wszystko źle...
ta praca z retoryki (tradycja a nowoczesność) to ma być dowolnie w cały świat nasze przemyślenia w tym obszarze a dot. dowolnej materii a najlepiej jakby dotyczyła zmian w języku?????? Dobrze zrozumiałam czy niekoniecznie??
ta praca z retoryki (tradycja a nowoczesność) to ma być dowolnie w cały świat nasze przemyślenia w tym obszarze a dot. dowolnej materii a najlepiej jakby dotyczyła zmian w języku?????? Dobrze zrozumiałam czy niekoniecznie??
-
- Ekspert
Dlatego wszyscy zainteresowani znaleźli się na Wave. ;P Przeczuwałem, że tak będzie.
- O, wiem coś, to napiszę!
- Ale ja wiem więcej!
- Drugi punkt jest nieprawdą, bo...
- Ale to się zmieniło już i teraz jest tak:
- A, nie bo tak:
30 stron dalej w założonych 5 topicach:
- Hej! Wie ktoś co na sesję?! Już zgłupiałam od tego, a nie chce mi się przewalać tej tony stron... :/
- O, wiem coś, to napiszę!
- Ale ja wiem więcej!
- Drugi punkt jest nieprawdą, bo...
- Ale to się zmieniło już i teraz jest tak:
- A, nie bo tak:
30 stron dalej w założonych 5 topicach:
- Hej! Wie ktoś co na sesję?! Już zgłupiałam od tego, a nie chce mi się przewalać tej tony stron... :/
-
- Ekspert
-
- Loża WSR
-
- Czasami coś napisze
A najlepiej to niech ktoś ci przeczyta albo opowie;>Wiciu pisze:szybkie pytanie.....pewnie gdzieś to tu jest ale szczerze to nie mam czasu teraz szukać.
jaki tytuł nosi książka Pisarka (którą trzeba przeczytać na zaliczenie retoryki)
aaaa i czy jest ona gdzieś udostępniona? ..ma ją ktoś może w wersji elektro??
-
- Ekspert
No muszę:Persja pisze:A najlepiej to niech ktoś ci przeczyta albo opowie;>Wiciu pisze:jaki tytuł nosi książka Pisarka (którą trzeba przeczytać na zaliczenie retoryki)
A tak serio: bez kłótni. Każdy ma swój sposób na naukę
-
- Loża WSR
Persja pisze:A najlepiej to niech ktoś ci przeczyta albo opowie;>Wiciu pisze:szybkie pytanie.....pewnie gdzieś to tu jest ale szczerze to nie mam czasu teraz szukać.
jaki tytuł nosi książka Pisarka (którą trzeba przeczytać na zaliczenie retoryki)
a ten tekst to a propos czego??
-
- Początkujący(a)
1. Współczesne metody stosowane w egzegezie Starego Testamentu
2. Teologia Psałterza
3. Elementy teologii naturalnej w Księdze Psalmów
4. Funkcja i znaczenie sędziów w okresie przedmonarchicznym
5. Przyczyny rozpadu Izraela w 931 r. p.n.e.
6. Przewodnie intencje teologiczne Księgi Zachariasza i Księgi Aggeusza
7. Interpretacja teologiczna Księgi Daniela 2,1-49
8. Charakterystyka zbioru 12 proroków mniejszych
... czyli tematy z Bilblistyki. HELP! Zaczynam się poddawać i dochodzę do wniosku, że w moim przypadku to był zły wybór uczelni... Jak się za którykolwiek z tych tematów zabrać??? Macie jakiś pomysł? Znalazlam jedynie książkę o metodach egzegezy
http://www.warto.com.pl/product.php?id_product=2017 ale mam wrażenie, że nawet ona będzie dla mnie zbyt zaawansowana...
2. Teologia Psałterza
3. Elementy teologii naturalnej w Księdze Psalmów
4. Funkcja i znaczenie sędziów w okresie przedmonarchicznym
5. Przyczyny rozpadu Izraela w 931 r. p.n.e.
6. Przewodnie intencje teologiczne Księgi Zachariasza i Księgi Aggeusza
7. Interpretacja teologiczna Księgi Daniela 2,1-49
8. Charakterystyka zbioru 12 proroków mniejszych
... czyli tematy z Bilblistyki. HELP! Zaczynam się poddawać i dochodzę do wniosku, że w moim przypadku to był zły wybór uczelni... Jak się za którykolwiek z tych tematów zabrać??? Macie jakiś pomysł? Znalazlam jedynie książkę o metodach egzegezy
http://www.warto.com.pl/product.php?id_product=2017 ale mam wrażenie, że nawet ona będzie dla mnie zbyt zaawansowana...
-
- Ekspert