Test z angielskiego
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Nowy(a)
Test z angielskiego
Witam! mógł by mi ktos powiedziec jak wyglada test z ang.. na poczatku roku? Jakie sa to pytania i w jakiej formie on jest? Jak wyglądało to u was i czy z roku na rok jest tak samo? PZDR!
-
- Nowy(a)
-
- Ekspert
Chodzi o sprawdzenie znajomości czasów, zasad gramatycznych. Jest zdanie, które np. trzeba uzupełnić odpowiednim słowem/formą i do wyboru są odpowiedzi a, b, c lub d.przemo1212 pisze:Ja ogólnie jestem dobry z ang.. tylko chciał bym wiedziec co na nim jest. jaki materiał itd.
Pierwsze pytania są najłatwiejsze, ostatnie najtrudniejsze.
-
- Czasami coś napisze
Zadania wyglądają trochę podobnie jak na FCE albo współczesnej maturze z angielskiego- oczywiście mowa o częściach pisemnych . Z tego co pamiętam najczęściej występuje test wielokrotnego wyboru. Zaczyna się od ćwiczeń łatwiejszych poprzez średnie do trudniejszych. Ale jeżeli czegoś nie będziesz umiał to po prostu tego nie robisz i nikt Ci za to głowy nie urwie, ani nie będzie się nabijał, że czegoś nie umiesz, chodzi o to aby przydzielić Cię do grupy, w której materiał nie będzie dla Ciebie ani za łatwy ani za trudny Choć gwarantuję, że na zajęciach i tak nie będziesz się nudził
-
- Początkujący(a)
-
- Czasami coś napisze
A jak się sprawa prezentuje z drugim językiem, dla zaocznych?
Bardzo bym chciała mieć jeszcze jeden (hiszpanski)
Czy w przypadku braku zainteresowanie mogłabym uczęszczać na zajęcia językowe z grupą dziennych?
Mogłabym nawet uczyć się innego i dołączyć do większości (po zapewne uzależnione jest to od liczby chętnych) - tylko żeby był jeszcze jeden, bo
...tylko angielski
pozdrawiam
Bardzo bym chciała mieć jeszcze jeden (hiszpanski)
Czy w przypadku braku zainteresowanie mogłabym uczęszczać na zajęcia językowe z grupą dziennych?
Mogłabym nawet uczyć się innego i dołączyć do większości (po zapewne uzależnione jest to od liczby chętnych) - tylko żeby był jeszcze jeden, bo
...tylko angielski
pozdrawiam
-
- Nowy(a)
Ja też jestem na zaocznych i też mnie ta opcja bardzo interesuje bo angielski sam to lipa nad lipy. Pytałem w sekretariacie i pani wytłumaczyła mi, że jeśli chce się chodzić na przedmioty niektóre z dziennymi to trzeba napisać podanie do dyrektora/ki i bez problemu udaje się to zaaranżować. Pytanie tylko czy naprawdę odbywa się to bez problemu. Hope so
-
- Loża WSR