Pytajnik ID: sprawy bieżące & nie cierpiące zwłoki

Informacje dla Studentów w WSR.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 19 paź (wt) 2010, 10:50:19

no pewnie. szkoda ze w k22 wogole okna są i dostęp do łazienki.

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 19 paź (wt) 2010, 10:53:40

Magdusia pisze:no pewnie. szkoda ze w k22 wogole okna są i dostęp do łazienki.
nie wiem o co Ci chodzi ale rozumiem że możesz być niezadowolona...ale niektórych rzeczy nie da się samemu wybrać

były osoby co obstawiały że będzie taka Twoja reakcja :)

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 19 paź (wt) 2010, 11:18:48

zielonyszerszen pisze:
Magdusia pisze:no pewnie. szkoda ze w k22 wogole okna są i dostęp do łazienki.
nie wiem o co Ci chodzi ale rozumiem że możesz być niezadowolona...ale niektórych rzeczy nie da się samemu wybrać

były osoby co obstawiały że będzie taka Twoja reakcja :)

najwidoczniej wiecie, co robicie nie tak, skoro są obstawiania co do reakcji uczniów

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 19 paź (wt) 2010, 11:36:46

Magdusia pisze: najwidoczniej wiecie, co robicie nie tak, skoro są obstawiania co do reakcji uczniów
to nie jest robienie źle, że część zajęć jest w budynku obok
a co do reakcji uczniów zawszę będą jacyś co nie będą zadowoleni tak jak teraz TY

ps. (ja mam w swojej szkole zajęcia w 3 budynkach w różnych częściach warszawy... nie ma wyboru i też mi to nie odpowiada, że muszę jeździć)

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 19 paź (wt) 2010, 15:11:00

DorotaS pisze:Ubezpieczenie NNW dla III semestru

Ubezpieczenie, które wykupujecie ważne jest przez rok. Jest to ubezpieczenie NNW (od następstw nieszczęśliwych wypadków) czyli na wypadek, gdybyście złamali rękę, nogę, palec ;) Jeśli jesteście ubezpieczeni gdzie indziej i to ubezpieczenie obejmuje również NNW, to u nas składacie tylko oświadczenie, że ubezpiecza Was ktoś inny.

Trudno mi jest ostatecznie stwierdzić, czy jeśli jesteście na III semestrze to też musicie wykupić ubezpieczenie, skoro do zakończenia nauki pozostał wam tylko semestr, ale wydaje mi się, że jednak tak.
A kto może to jednoznacznie stwierdzić? I - co ważniejsze - jaka opłata wchodzi w grę i jak ją należy uiścić?
BTW: czy po zakończeniu semestru upezpieczenie dalej jest ważne (w obrębie roku od opłaty) ?

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 19 paź (wt) 2010, 15:14:00

zielonyszerszen pisze:Magda łatwiej aby wykładowcy wymieniali się niż 3 grupy
na K22 są sale na 28 osób i Wy się tam mieścicie a na szolc jedna sala jest na 40 a druga na 36 osób i takie zapotrzebowanie jest w tych pozostałych w dwóch grupach
tak wypadło że Wasza jest najmniejsza ....
Zatem wnioskując: Grupa A w tym semestrze wszystkie zajęcia mieć będzie w "rezerwowej sali"? Dobrze rozumiem?

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Re: Sekretariat ID

Post autor: Magdusia » 19 paź (wt) 2010, 18:50:05

s_wojtkowski pisze:
Kinfolk pisze:A kiedy osoby obłożnie chore będą mogły podbić legitymację? Niestety nie mogłem być na inauguracji - mimo najszczerszych chęci.
Dorota będzie w szkole podczas każdego zjazdu ID, a w tym tygodniu także w czwartek i piątek.
mam nadzieje, ze to nie bedzie zbyt daleko idacy wniosek, ale rozumiem, ze mozemy podejsc w sobote (wtedy bedziemy w wsr, w niedziele mamy zajecia w k22, wiec daleko od sekretariatu, zeby zdazyc cos na przerwie załatwic) i Pani Dorota podbije nam nasza wsth-ową legitymacje?

DorotaS
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: DorotaS » 19 paź (wt) 2010, 19:43:18

Magdusia pisze:
s_wojtkowski pisze:
Kinfolk pisze:A kiedy osoby obłożnie chore będą mogły podbić legitymację? Niestety nie mogłem być na inauguracji - mimo najszczerszych chęci.
Dorota będzie w szkole podczas każdego zjazdu ID, a w tym tygodniu także w czwartek i piątek.
mam nadzieje, ze to nie bedzie zbyt daleko idacy wniosek, ale rozumiem, ze mozemy podejsc w sobote (wtedy bedziemy w wsr, w niedziele mamy zajecia w k22, wiec daleko od sekretariatu, zeby zdazyc cos na przerwie załatwic) i Pani Dorota podbije nam nasza wsth-ową legitymacje?
Sekretariat w sobotę czynny jest od godz. 8:00 do 21:00 oraz w niedziele od 8:00 do 19:00, na pewno znajdziesz odpowiednią ilość czasu na to, żeby przyjść do sekretariatu i uzyskać to czego potrzebujesz. Zapraszam.

pati_young
Nowy(a)

Post autor: pati_young » 19 paź (wt) 2010, 20:22:16

Muszę przyznać, że nie tyko Magdę irytuje sytuacja z salą... Ja raczej nie marudzę i godzę się na wiele rzeczy - ale to akurat jest przegięcie - żeby mieć cały semestr zacjęcia tylko w K22.
Obiecaliście nam, że będzie na wymianę. To przyznam szczerze dla mnie tłumaczenie kiepskie, że nasza grupa jest najmniejsza - trzeba było myśleś za wczasu o zasobach lokalowych. Tym bardziej, że jest to nasz ostatni semestr i potrzebujemy dostępu swobodnego do wielu rzeczy w szkole. Zwykłe xerowanie materiałów do zajęć powoduje spóźnienie na zajęcia. I niby z jakiej racji - to chyba nie bardzo w porządku. I co to za tłumaczenie, że inni mają w innych szkołach w 3 budynkach i muszą biegać. Może właśnie nas nie ma w tych szkołach... tylko jesteśmy w ID WSR WSTH!!!
Nie sądze, żeby nie dało się tego jakoś rozwiązać - dlaczego tylko nasza grypa ma być poszkodowana przez cały semestr. Na litość boską - jest w nas wszystkich na tyle ambicji - że nie jest nam ryba, żeby się spóźniać na zajęcia bo trzeba zrobić xero.
Bardzo uprzejmie uprasza się o przemyślenie tematu...

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 19 paź (wt) 2010, 22:53:04

słuchajcie nie ma co ....sekretariat jest tylko pierwszą linią ataku, którą Wy próbujecie zdobyć :)
i tak góra (SW) podejmuje decyzje co do sal...
teraz ustalił, że w tą niedzielę grupa A ma na K22
co do następnych zajęć ...no właśnie interweniujcie u SW a nóż może coś da się zmienić :)

a co dokładniejszych rzeczy związanych z Instytutem trzeba rozmawiać z Dorotą, która ma Was teraz pod swoimi skrzydłami
Ona jest też w tygodniu a w sobotę z tego co mi wiadomo jest od 13 do 21 a w niedzielę od 11 do 19

megejra
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: megejra » 19 paź (wt) 2010, 23:48:16

rzeczywiście, jesteście dosyć ambitną grupą...

Po co Wam więc kserówki?

jakoś na naszych zajęciach wykładowcy mają już wszystko skserowane, a nie zawsze jako pierwsi mamy w tym dniu wykład z daną osobą (pomijając ostatnie zamieszanie odnośnie idei współczesnych).

i nie wciskajcie kitu o tym jacy Wy pilni i punktualni, nie raz mieliśmy z co niektórymi zajęcia - jakoś nie śpieszno było Wam na nie...
A do powiedzenia, owszem, macie dużo - ale tego czasu i tak nigdy Wam nie starczy na te idiotyczne pytania typu - dlaczego kółko jest okrągłe, a nie może być kwadratowe... ;/
Na wszystko jest ograniczony czas - zawsze można gdzieś doczytać, umówić się na dodatkowe zajęcia albo ...nagrać się i wysłać wykładowcy co jeszcze w tym temacie macie do powiedzenia - na pewno ucieszyłby się :roll:

Co do ciasnoty - jakoś My (tzn. gr. B) dawaliśmy sobie jakoś radę ściskając się w I semestrze w sali nr 3. Może to kwestia charakteru/nastawienia do innych :twisted:
Zresztą już niedługo koniec - tej Waszej męczarni - w ten weekend półmetek :lol:

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 20 paź (śr) 2010, 09:00:23

seize pisze:
DorotaS pisze:Ubezpieczenie NNW dla III semestru

Ubezpieczenie, które wykupujecie ważne jest przez rok. Jest to ubezpieczenie NNW (od następstw nieszczęśliwych wypadków) czyli na wypadek, gdybyście złamali rękę, nogę, palec ;) Jeśli jesteście ubezpieczeni gdzie indziej i to ubezpieczenie obejmuje również NNW, to u nas składacie tylko oświadczenie, że ubezpiecza Was ktoś inny.

Trudno mi jest ostatecznie stwierdzić, czy jeśli jesteście na III semestrze to też musicie wykupić ubezpieczenie, skoro do zakończenia nauki pozostał wam tylko semestr, ale wydaje mi się, że jednak tak.
A kto może to jednoznacznie stwierdzić? I - co ważniejsze - jaka opłata wchodzi w grę i jak ją należy uiścić?
BTW: czy po zakończeniu semestru upezpieczenie dalej jest ważne (w obrębie roku od opłaty) ?
pytałem dziś księgowej i odpowiedź brzmi
ubezpieczenie jest konieczne i po skończeniu szkoły nadal jeszcze jesteście dalej ubezpieczeni on NNW
jakby się coś stało ubezpieczonej osobie a skończyła ona już szkołę to trzeba będzie tylko przyjść do WSR i zgłosić odniesioną ,,kontuzję"
opłata za rok ubezpieczenie wynosi 40 zł i jest płatna w sekretariacie WSR do 31 października

Kinfolk
Ekspert
Ekspert

Post autor: Kinfolk » 20 paź (śr) 2010, 09:35:40

megejra pisze:rzeczywiście, jesteście dosyć ambitną grupą...

Po co Wam więc kserówki?

jakoś na naszych zajęciach wykładowcy mają już wszystko skserowane, a nie zawsze jako pierwsi mamy w tym dniu wykład z daną osobą (pomijając ostatnie zamieszanie odnośnie idei współczesnych).

i nie wciskajcie kitu o tym jacy Wy pilni i punktualni, nie raz mieliśmy z co niektórymi zajęcia - jakoś nie śpieszno było Wam na nie...
A do powiedzenia, owszem, macie dużo - ale tego czasu i tak nigdy Wam nie starczy na te idiotyczne pytania typu - dlaczego kółko jest okrągłe, a nie może być kwadratowe... ;/
Na wszystko jest ograniczony czas - zawsze można gdzieś doczytać, umówić się na dodatkowe zajęcia albo ...nagrać się i wysłać wykładowcy co jeszcze w tym temacie macie do powiedzenia - na pewno ucieszyłby się :roll:

Co do ciasnoty - jakoś My (tzn. gr. B) dawaliśmy sobie jakoś radę ściskając się w I semestrze w sali nr 3. Może to kwestia charakteru/nastawienia do innych :twisted:
Zresztą już niedługo koniec - tej Waszej męczarni - w ten weekend półmetek :lol:
...a reszta jest milczeniem.

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 20 paź (śr) 2010, 10:13:00

http://www.szkolareklamy.edu.pl/ftopicp ... tml#165951

i to co powyzej, to jakis zart prawda?

Kinfolk
Ekspert
Ekspert

Post autor: Kinfolk » 20 paź (śr) 2010, 10:16:38

Magdusia pisze:http://www.szkolareklamy.edu.pl/ftopicp ... tml#165951

i to co powyzej, to jakis zart prawda?
oczekiwanie od studenta kwoty 250 PLN pod koniec miesiąca - to dopiero żart...

ODPOWIEDZ