autor: s_wojtkowski » 24 paź (ndz) 2010, 22:07:38
Kilka ważnych kwestii związanych z dyskusją z ostatnich dni:
(1) odnoszę się do wszystkich wypowiedzi z opóźnieniem, ponieważ od 18/10/2010 byłem na plenerze WSR w górach, bez dostępu do sieci; nie unikam Was, jestem w szkole kiedy tylko mogę (np. w Podkowie 03/10 i dziś); natomiast wszystkie sprawy, w tym te nie cierpiące zwłoki, załatwia Dorota, po ewewntualnej konsultacji telefonicznej ze mną (nie dotarła do mnie, jak dotąd, żadna informacja o sprawie, która wymagałaby spotkania bezpośredniego ze mną, poza rozmowami o pracach licencjackich, na które umawiam się indywidualnie); jeżeli natomiast ktoś ze studentów ID potrzebuje rozmowy bezpośredniej - proszę o telefon via sekretariat WSR (poza nielicznymi wyjątkami, jestem w szkole codziennie);
(2) sale wykładowe na K22 sa przyzwoite, spełniają wymagane normy; grupa A ma w nich zajęcia, bo tylko ona tam się mieści; jeszcze raz sprawdzę czy jest możliwość, żeby niektóre zajęcia grupa A miała na Szolc-Rogozińskiego, natomiast jeśli nie będzie takiej możliwości - trzeba będzie się z tym pogodzić;
(3) informacja o wpisowym na studia II stopnia pojawiła się od razu po tym, jak tylko ją otrzymałem; prowadząc spotkanie poświęcone studiom magisterskim, 03/10/2010 w Podkowie Leśnej, po prostu jej nie posiadałem;
(4) nie wszystkie kwestie związane z kontynuowaniem studiów w Łodzi są ustalone, dlatego, że cały czas negocjacje z WSEZiNS trwają; nie przeciągam ich na siłę i nie jestem opieszały, po prostu chcę wywalczyć dla Was jak najkorzystniejsze warunki programowe, finansowe i logistyczne, a nie jest to łatwe; zdarzają się też niespodzianki; najważniejsze rzeczy pozwalające podjąć świadomą decyzję o kontynuacji nauki są już ustalone, podałem je do wiadomości w Podkowie 03/10/2010 i doprecyzowałem na dzisiejszym spotkaniu; dostępnymi członami alternatywy są:
[a] przejście do WSEZiNS (lub dowolnej innej uczelni) bez żadnych przywilejów lub [c] nie kontynuowanie studiów; nikt nie zmusza żadnego studenta, żeby korzystał z wypracowywanej oferty, a tym bardziej do płacenia wpisowego;
(5) na dzisiejszym spotkaniu 24/10/2010 w sprawie studiów magisterskich pojawiło się zaledwie sześcioro studentów; nie zbieraliśmy wpisowego; najważniejszy wniosek z tego spotkania jest taki - ustalić z WSEZiNS jaka minimalna liczba absolwentów ID WSR/WSTH jest potrzebna, aby utworzyć specgrupę studiującą w WSR według ITS.