Pytajnik ID: sprawy bieżące & nie cierpiące zwłoki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Loża WSR
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Zapisy na zjazdy zawodowe
Tak, trzeba się będzie wpisać jeszcze raz. Listy, na które się wpisywaliście w Podkowie to były tylko deklaracje wstępne, które miały mi dać (i dały) pogląd na to, czy jest zainteresowanie każdą proponowaną przeze mnie tematyką specjalistyczną zjazdów zawodowych. Myślę, że wielu studentów ostatecznie będzie podejmować decyzję nie tylko zwracając uwagę na tematykę, ale także terminy zjazdów. Dlatego dopiero zapisy internetowe (+ ich ewentualne uzupełnienia na zjeździe 13-14/11/2010) są wiążące.seize pisze:Ad. Terminy zjazdów zawodowych
Pytanie: Jak do tego co opublikowałeś w Komunikatach, maja się listy, które podpisywaliśmy będąc w Podkowie Leśnej? Mówiąc krótko: czy trzeba się jeszcze będzie zgłaszać poprzez forum czy już nie?
-
- Początkujący(a)
-
- Loża WSR
-
- Początkujący(a)
rozumiem, że sekretariat poszerzył swoje obowiązki o udzielanie ironicznych odpowiedzi. no chyba, że nie zrozumiałam subtelnego żarciku...zielonyszerszen pisze:Dorota jest dziś do 19 więc przyjeżdzaj; po 19 nie będzie tutaj nikogoamroczkowska pisze:Chciałam zapłacić dzisiaj ubezpieczenie NNW. czy jeśli jestem z Instytutu dziennikarstwa to mogę zapłacić u dowolnej osoby w sekretariacie czy muszę przyjechać wtedy kiedy będzie p. Dorota?
-
- Nowy(a)
Chciałbym poruszyć kwestię materiałów do zajęć publikowanych na forum / skrzynce pocztowej wsrid@wp.pl.
W skrócie - nie da się z nich korzystać. Materiały są publikowane w tak słabej jakości, że przeczytanie ich graniczy z cudem. Ostatnie materiały z Socjologii (teksty Szmatka i Jacher) takie właśnie były, chociaż materiały które Michał Wróbel przekazał szkole były lepszej jakości - rozmawialiśmy o tym na zajęciach. Te materiały w efekcie skopiowaliśmy na pendrive'y, ja dziś wrzucę je na wsrid@wp.pl.
Kolejny materiał - tekst Bunt Mas również jest w bardzo złej jakości - ktoś po prostu przesadza z kompresją w tych plikach. Czy da się coś z tym zrobić? Czy ktoś może sprawdzać czy to co publikujecie nadaje się do użytku? Może po prostu niech wykładowcy sami dają nam materiały i każda grupa wyznacza sobie osobę odpowiedzialną za publikację tego w sieci...?
W skrócie - nie da się z nich korzystać. Materiały są publikowane w tak słabej jakości, że przeczytanie ich graniczy z cudem. Ostatnie materiały z Socjologii (teksty Szmatka i Jacher) takie właśnie były, chociaż materiały które Michał Wróbel przekazał szkole były lepszej jakości - rozmawialiśmy o tym na zajęciach. Te materiały w efekcie skopiowaliśmy na pendrive'y, ja dziś wrzucę je na wsrid@wp.pl.
Kolejny materiał - tekst Bunt Mas również jest w bardzo złej jakości - ktoś po prostu przesadza z kompresją w tych plikach. Czy da się coś z tym zrobić? Czy ktoś może sprawdzać czy to co publikujecie nadaje się do użytku? Może po prostu niech wykładowcy sami dają nam materiały i każda grupa wyznacza sobie osobę odpowiedzialną za publikację tego w sieci...?
-
- Zadomowił(a) się
Na skrzynce wrzucone są materiały, które były wrzucone przed dwoma (?) tygodniami na forum szkolnym (my już mamy z głowy ten tekst, wiec po co na nowo skanować:) nikt chyba z naszej grupy B nie ma nawet oryginału tylko te lipne skany), a że jakość budziła wątpliwości - od ostatniego zjazdu wzięliśmy sprawy w swoje ręce i wszelkimi kserówkami/plikami sami rozporządzamy
-
- Ekspert
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
Skoro formalnie taka kwestia została podniesiona na forum (4 października) to czy na forum znajdzie się formalna odpowiedź na niego?dAde pisze:Czy mógłbym prosić o komentarz do poniższego?
Kojarzę, że chyba była o tym mowa na spotkaniu informacyjnym, ale nie pamiętam co i jak...Zgodnie z przepisami studia licencjackie trwają od sześciu do ośmiu semestrów, i tego okresu skracać nie można.
Obowiązujące przepisy nie przewidują wliczania do okresu studiów nauki w szkole policealnej czy pomaturalnej, a tytuł zawodowy licencjata można uzyskać jedynie wtedy, gdy ukończy się cały cykl studiów wyższych, tzn. od przyjęcia na pierwszy rok studiów aż do obrony pracy dyplomowej.
- Bartosz Loba, rzecznik MNiSW
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Ka$ka pisze:jak to 13tego?
dlaczego nie 6tego, przecież wtedy mija 14dni od poprzedniego zjazdu?
s_wojtkowski pisze:Ramowy kalendarz roku akademickiego 2010/2011
Zjazdy w semestrze jesienno-zimowym (III semestr)
Pierwszy zjazd: 26.IX (zajęcia tylko w niedzielę w godz. 08:30-18:45)
Drugi zjazd: 09/10.X (w tym wszelkie poprawy z poprzedniego semestru)
Trzeci zjazd: 23/24.X
Czwarty zjazd: 13/14.XI
Piąty zjazd: 27/28.XI
+ dodatkowy zjazd praktyczny
Termin składania prac licencjackich: 01.XII
Sesja I dla studentów III semestru broniących prac licencjackich: 11/12.XII
Sesja II dla studentów III semestru broniących prac licencjackich: 18/19.XII
Obrony prac licencjackich: 13-22.XII
Zakończenie toku nauki na studiach licencjackich + wręczanie dyplomów: 09.I
Sesja I dla pozostałych studentów III semestru: 08/09.I
Sesja II dla pozostałych studentów III semestru: 22/23.I