Pytajnik ID: sprawy bieżące & nie cierpiące zwłoki

Informacje dla Studentów w WSR.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
Madzius
Nowy(a)

Post autor: Madzius » 06 lis (sob) 2010, 10:53:59

ja tez bym chciala sie zapisac ale nie wiem czy moge zrobic to przez forum jesli trzeba niezwlocznie ? czy moge poprostu to zrobic na nastepnym zjezdzie juz na zajeciach? hm

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Zapisy internetowe są OK

Post autor: s_wojtkowski » 06 lis (sob) 2010, 13:41:27

Martha pisze:W komunikatach pojawiła sie informacja, że nie jestem zapisana na inf i ang. A zapisywałam sie poprzez forum - to mam rozumiem, ze te zapisy poprzez forum sie nie liczyly czy jak ? Bo juz nie bardzo czaje o co chodzi...
Zapisy internetowe się oczywiście liczą. Wystarczy, że podejdziesz do Doroty i powiesz, gdzie jesteś zapisana. Musieliśmy to przeoczyć.
Madzius pisze:ja tez bym chciala sie zapisac ale nie wiem czy moge zrobic to przez forum jesli trzeba niezwlocznie ? czy moge poprostu to zrobic na nastepnym zjezdzie juz na zajeciach? hm
Zadzwoń do Doroty w nadchodzącym tygodniu.

Martha
Ekspert
Ekspert

Re: Zapisy internetowe są OK

Post autor: Martha » 06 lis (sob) 2010, 13:49:54

s_wojtkowski pisze:
Martha pisze:W komunikatach pojawiła sie informacja, że nie jestem zapisana na inf i ang. A zapisywałam sie poprzez forum - to mam rozumiem, ze te zapisy poprzez forum sie nie liczyly czy jak ? Bo juz nie bardzo czaje o co chodzi...
Zapisy internetowe się oczywiście liczą. Wystarczy, że podejdziesz do Doroty i powiesz, gdzie jesteś zapisana. Musieliśmy to przeoczyć.

Ok. Dzięki. Podejdę w najbliższą sobotę :)

Jahmal
Nowy(a)

Post autor: Jahmal » 08 lis (pn) 2010, 11:37:58

O której rozpoczną się zapisy na zjazdy zawodowe? 8.11 trwa już prawie 12 godzin, a tematy są zamknięte. Nie każdy może siedzieć przed komputerem cały dzień wciskając F5...

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

W samo południe

Post autor: s_wojtkowski » 08 lis (pn) 2010, 11:55:11

Jahmal pisze:O której rozpoczną się zapisy na zjazdy zawodowe? 8.11 trwa już prawie 12 godzin, a tematy są zamknięte. Nie każdy może siedzieć przed komputerem cały dzień wciskając F5...
O 12:00.

pati_young
Nowy(a)

prośba o plan

Post autor: pati_young » 08 lis (pn) 2010, 11:59:57

Sławku,

a możemy poprosić o plan na najbliższy zjazd?
podziękowała z góry i pozdrowiła.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 08 lis (pn) 2010, 21:15:12

PLAN ZAJĘĆ na dzień 14/11/2010 (niedziela)
GRUPA A [sala K22]
Prawo prasowe i autorskie 6
[mec. George Gruszczyński]

Czy mam rozumieć, że rotacja wykładowców od prawa trwa nadal :?:
Osobiście ostatnio odnosiłem wrażenie, że jednak już nie będzie rotacji.

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Re: prośba o plan

Post autor: Magdusia » 08 lis (pn) 2010, 21:20:43

pati_young pisze:Sławku,

a możemy poprosić o plan na najbliższy zjazd?
podziękowała z góry i pozdrowiła.
no i opublikował

Sławku, z kim w takim razie mamy egzamin z prawa? bo kurcze, raz w prawo raz w lewo..

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: s_wojtkowski » 08 lis (pn) 2010, 21:38:41

seize pisze:Czy mam rozumieć, że rotacja wykładowców od prawa trwa nadal?
Magdusia pisze:Sławku, z kim w takim razie mamy egzamin z prawa? bo kurcze, raz w prawo raz w lewo..
Myślę, że "rotacja" to złe słowo. Po prostu zajęcia z Prawa prasowego i autorskiego prowadzi w ID dwóch Wykładowców, przede wszystkim ze względu na dużą ilość materiału, jego skondensowanie, ale też sporą ilość godzin zajęć. Na najbliższym zjeździe mec. Gruszczyński zamknie tematykę prawa autorskiego (i praw pokrewnych), a na kolejnym (dla i III semestru ostatnim) zjeździe mec. Niedziółka dokończy zagadnienia Prawa mediów w zakresie przepisów regulujacych polski rynek mediów elektronicznych (KRRiTV etc.)
Egzamin z Prawa 12/12/2010 poprowadzi i stopnie do indeksów wpisze mec. Michał Niedziółka. Ale egzamin będzie obejmował także zagadnienia wykładane przez mec. George'a Gruszczyńskiego (który dołączy do zestawu egzaminacyjnego swoje pytania / zadania).
Ostatnio zmieniony 08 lis (pn) 2010, 22:34:56 przez s_wojtkowski, łącznie zmieniany 1 raz.

Ryska
Nowy(a)

Post autor: Ryska » 08 lis (pn) 2010, 22:13:42

A ja mam takie pytanie. Czy wie ktoś ile ma zajmować praca na zaliczenie z Etyki dziennikarskiej? Czy są jakieś wytyczne?

Artur0
Ekspert
Ekspert

Post autor: Artur0 » 09 lis (wt) 2010, 23:45:52

I co to w ogóle za praca? 8O Kogo się nie pytałem o nią to pojęcia nie miał. Nawet ci co byli na zajęciach w Podkowie. :P

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 10 lis (śr) 2010, 11:18:26

z tego co pamietam to 5stron - ale moge sie mylic

tematy:
1. Mobbing w Polsce i sposoby walki z nim.
2. Etyka w mediach
3. Kodeksy etyczne w mediach
4. Internet a etyka
5. Korupcja w Polsce i sposoby walki z nią
6. Etyczne problemy zarządzania
7. „Szklany sufit” w Polsce – mit czy rzeczywistość?
8. Reklama a etyka
9. „Książe” N. Machiavellego a etyka zarządzania
10. Etyczne aspekty prywatyzacji
11. Metody walki z plagiatem
12. Model etycznego menadżera
13. Korupcja w sporcie
14. Seks w reklamie – problemy etyczne
15. Etyczne problemy hotelarstwa
16. Kodeksy etyczne w polskiej prasie
17. Reklama a Kościół
18. Internet a Kościół
19. Etyczne aspekty bezrobocia
20. Mobbing w sektorze bankowym
21. Przyczyny korupcji
22. Rola Kodeksów Etycznych firm
23. Społeczna odpowiedzialność biznesu – problemy praktyczne
24. Korupcja na podstawie raportu ABW
25. Działalność Komisji Etyki Mediów
--

do 15 listopada na mail do p. Wozniaka
wszystkie informacje na mailu naszym IDowo-WSRowym na wp

Artur0
Ekspert
Ekspert

Post autor: Artur0 » 10 lis (śr) 2010, 12:45:59

Te "wszystkie informacje" sprowadzają się jedynie do podania tematów w załączniku. Nadal nikt nie ma pojęcia o co z tym chodzi. :P

megejra
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: megejra » 10 lis (śr) 2010, 18:54:46

s_wojtkowski pisze:
seize pisze:Czy mam rozumieć, że rotacja wykładowców od prawa trwa nadal?
Magdusia pisze:Sławku, z kim w takim razie mamy egzamin z prawa? bo kurcze, raz w prawo raz w lewo..
Myślę, że "rotacja" to złe słowo. Po prostu zajęcia z Prawa prasowego i autorskiego prowadzi w ID dwóch Wykładowców, przede wszystkim ze względu na dużą ilość materiału, jego skondensowanie, ale też sporą ilość godzin zajęć. Na najbliższym zjeździe mec. Gruszczyński zamknie tematykę prawa autorskiego (i praw pokrewnych), a na kolejnym (dla i III semestru ostatnim) zjeździe mec. Niedziółka dokończy zagadnienia Prawa mediów w zakresie przepisów regulujacych polski rynek mediów elektronicznych (KRRiTV etc.)
Egzamin z Prawa 12/12/2010 poprowadzi i stopnie do indeksów wpisze mec. Michał Niedziółka. Ale egzamin będzie obejmował także zagadnienia wykładane przez mec. George'a Gruszczyńskiego (który dołączy do zestawu egzaminacyjnego swoje pytania / zadania).

Nam (tzn. gr. B) podał mec. Niedziółka zagadnienia jakie mec. Gruszczyński powinien/mógłby poruszyć na najbliższych zajęciach odnośnie prawa prasowego, żebyśmy mogli przygotować się do zaliczenia (co też było wyjaśniane na ostatnich zajęciach),
więc czy można prosić o mejla do mec. Gruszczyńskiego (żeby nie miał w nd niespodzianki?) albo napisać do Ciebie (Sławku) na mejla i przekażesz?

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: s_wojtkowski » 10 lis (śr) 2010, 19:04:49

megejra pisze:Nam (tzn. gr. B) podał mec. Niedziółka zagadnienia jakie mec. Gruszczyński powinien/mógłby poruszyć na najbliższych zajęciach odnośnie prawa prasowego, żebyśmy mogli przygotować się do zaliczenia (co też było wyjaśniane na ostatnich zajęciach),
więc czy można prosić o mejla do mec. Gruszczyńskiego (żeby nie miał w nd niespodzianki?) albo napisać do Ciebie (Sławku) na mejla i przekażesz?
Nie ma takiej potrzeby. Ustaliłem z jednym i drugim Panem mecenasem jaki zakres materiału ma zrealizować na zajęciach 14/11/2010 (Gruszczyński) i 28/11/2010 (Niedziółka). Te dwa ostatnie zajęcia wyczerpią przewidziane dla Was zagadnienia.

ODPOWIEDZ