Pytajnik ID: sprawy bieżące & nie cierpiące zwłoki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Zadomowił(a) się
-
- Ekspert
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Terminy końca semestru
Nic w tym zakresie się nie zmiania, poza (ciągle niepotwierdzoną) możliwością zdawania egzaminów w terminach grudniowych przez osoby nie broniące prac licencjackich w grudniu.Martusia B pisze:słuchajcie, powiedzcie mi jak to z tą sesją Naszą?! bo ja się pogubiłam.. czy mamy ją teraz w grudniu, czy w styczniu.. ile zjazdów mamy w grudniu (daty) itd.? pytam, bo muszę oagrnąć w pracy grafik!
proszę o szybką odpowiedź!
Przypominam, że zjazdy w semestrze jesienno-zimowym (dla grup III semestru) miały miejsce w następujących terminach:
Pierwszy zjazd: 25/26.IX
Drugi zjazd: 09/10.X
Trzeci zjazd: 23/24.X
Czwarty zjazd: 13/14.XI
Piąty zjazd: 27/28.XI
+ dodatkowy zjazd praktyczny (trzy z czterech są jeszcze przed nami)
s_wojtkowski pisze:Przypomnienie ważnych terminów na koniec semestru:
I Termin składania prac licencjackich:
01.XII
Sesja I dla studentów III semestru broniących prac licencjackich w grudniu:
11/12.XII
Sesja II dla studentów III semestru broniących prac licencjackich w grudniu:
18/19.XII
I Obrony prac licencjackich:
13-22.XII
Sesja I dla pozostałych studentów III (oraz I i II) semestru:
08/09.I
Sesja II dla pozostałych studentów III (oraz I i II) semestru:
22/23.I
II Termin składania prac licencjackich:
23.I
II Obrony prac licencjackich:
01-13.II
Uwaga, prawdopodobnie będzie istniała możliwość zaliczania przedmiotów tego semestru w weekendy 11/12.XII i ewentualnie 18/19.XII także przez tych studentów, którzy nie bedą bronić prac licencjackich w grudniu. Szczegóły w specjalnym komunikacie (po 01.XII).
-
- Ekspert
-
- Zadomowił(a) się
tak,
z niektórymi wykładowcami jesteśmy (piszę odnośnie gr B) już umówieni na 12 grudnia. Na pewno - socjologia, prawo autorskie i prasowe, idee współczesne, chyba też rzecznictwo prasowe. Bo i niektórzy (większość?) studentów chce mieć to już z głowy, jak i wykładowcy.
Ale jak ktoś chce w styczniu to nikt nikomu nie broni. Różnie się układa.
z niektórymi wykładowcami jesteśmy (piszę odnośnie gr B) już umówieni na 12 grudnia. Na pewno - socjologia, prawo autorskie i prasowe, idee współczesne, chyba też rzecznictwo prasowe. Bo i niektórzy (większość?) studentów chce mieć to już z głowy, jak i wykładowcy.
Ale jak ktoś chce w styczniu to nikt nikomu nie broni. Różnie się układa.
-
- Ekspert
-
- Zadomowił(a) się
no właśnie! Nawet nie wiem czy mam jechać w piątek wieczorem czy w sobotę rano a to dość istotna dla mnie (a raczej dla szefa) informacja... przynajmniej godziny podajcie...Martha pisze:Gdzie mamy ten zjazd praktyczny 4/5.12 ? I o ktorej zaczynamy ?
Bo juz jest czwartek z tego co sie orientuje a tu cicho sza.... albo ja cos przeoczylam....
-
- Zawsze coś napisze
Drodzy studenci,
Najbliższy zjazd praktyczny odbędzie się w godz. 9:00 - 15:00. Na pewno Ci z Was, którzy zapisali się na zjazd o tematyce "Audycje radiowe/programy telewizyjne" część zajęć realizować będzie w Polskim Radiu S.A.
Szczegółowe informacje zostaną zamieszczone w zakładce "komunikaty" na pewno przed sobotą.
Najbliższy zjazd praktyczny odbędzie się w godz. 9:00 - 15:00. Na pewno Ci z Was, którzy zapisali się na zjazd o tematyce "Audycje radiowe/programy telewizyjne" część zajęć realizować będzie w Polskim Radiu S.A.
Szczegółowe informacje zostaną zamieszczone w zakładce "komunikaty" na pewno przed sobotą.
-
- Ekspert
Z uwagi na to co sie dzieje teraz na drogach, fajnie zebysmy wiedzieli to w miare wczesnie. Bo znajac zycie "przed sobota", to dowiemy sie zapewne jutro wieczorem, a dla niektorych jest to juz troche za pozno.
Fajnie, zeby szkola zaczela sie troche liczyc ze studentami. Bo ja nie wiem czy mam jechac do warszawy w piatek czy w sobote. I czy organizowac sobie nocleg czy nie. Troche to wszystko niepowazne....SW poimformowal o jakims plenerze, ktory sie nie odbedzie, a o zjezdzie praktycznym ktory sie odbedzie ani slowa.
Fajnie, zeby szkola zaczela sie troche liczyc ze studentami. Bo ja nie wiem czy mam jechac do warszawy w piatek czy w sobote. I czy organizowac sobie nocleg czy nie. Troche to wszystko niepowazne....SW poimformowal o jakims plenerze, ktory sie nie odbedzie, a o zjezdzie praktycznym ktory sie odbedzie ani slowa.
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Zjazdy praktyczne w grudniu 2010
Jednak nie znasz życia - dowiedzieliście się dzisiaj i to nawet nie wieczorem . Szczegółowy plan zjazdów opublikowałem w topiku KOMUNIKATY. A tak naprawdę że zajęcia podczas zjazdów zawodowych - jak zawsze i bez żadnych zmian - odbywają się i w sobotę i w niedzielę w godz. 09:00-15:00, to było wiadamo od momentu, kiedy ogłoszone zostały ich terminy.Martha pisze:Z uwagi na to co sie dzieje teraz na drogach, fajnie zebysmy wiedzieli to w miare wczesnie. Bo znajac zycie "przed sobota", to dowiemy sie zapewne jutro wieczorem, a dla niektorych jest to juz troche za pozno.
Nawet to, że najpierw informuję o przedsięwzięciu, które jest odwołane (a więc zmiania się tu planowany porządek rzeczywistości), a potem dopiero przekazuję dodatkowe informacje o tym, które odbędzie się bez zmian - jest zupełnie naturalne.
Tak czy inaczej - zapraszam na (dla niektórych ostatnie) zjazdy praktyczne! Mam nadzieję, że trochę na nich poćwiczycie, powarsztatujecie i zdobędziecie - rzutem na taśmę - całkiem nowe, praktyczne umiejętności. To jest tu najważniejsze.