Pytajnik ID: sprawy bieżące & nie cierpiące zwłoki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Ekspert
-
- Nowy(a)
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
III termin i II termin
W sprawie III terminu egzaminów proszę zajrzeć do kalendarza roku akademickiego. W sprawie II terminu z Etyki ogólnej i Etyki dziennikarskiej... no cóż, po prostu im dłużej nie znamy tego terminu tym lepiej, prawda? Zatem piszcie prace, a nie posty w tej sprawie na forum. Jak tylko ustalę ów II termin w doktorem Woźniakiem - natychmiast napiszę o tym komunikat.
-
- Ekspert
-
- Początkujący(a)
-
- Nowy(a)
Ramowy kalendarz roku akademickiego 2010/2011tbzab627 pisze:Ja również mam problem z odnalezieniem tego kalendarza...
Bardzo mi zalezy na poznaniu III terminu egzaminu z Warsztatów pisarskich, wraz z godziną, ponieważ w weekend pracuję i muszę zaplanować sobie ewentualne wyjście na ten egzamin.
(...)
Zjazdy w semestrze jesienno-zimowym (I i II semestr)
(...)
Zakończenie semestru jesienno-zimowego (sesja III, podsumowanie ewaluacji) i inauguracja semestru wiosenno-letniego (prezentacja planu, zapisy na zajęcia) 30.I
(...)
(źródło: http://www.szkolareklamy.edu.pl/ftopic- ... sc-45.html )
-
- Początkujący(a)
To że ma to być niedziela wiem nieoficjalnie już od 23.01. Bardziej chodzi mi o godzinę egzaminu. Tak jak mówiłem pracuję i nie mam możliwości rezerwowania sobie całego dnia i musze wiedziec to wczesniej. Nic nie stoi na przeszkodzie żeby taki plan opublikować, potwierdzając dany termin. Zwłaszcze że studenci niejednokrotnie byli zaskakiwani zmianami w ostatniej chwili planów ogłoszonych wcześniej.
mateusz.m pisze:Ramowy kalendarz roku akademickiego 2010/2011tbzab627 pisze:Ja również mam problem z odnalezieniem tego kalendarza...
Bardzo mi zalezy na poznaniu III terminu egzaminu z Warsztatów pisarskich, wraz z godziną, ponieważ w weekend pracuję i muszę zaplanować sobie ewentualne wyjście na ten egzamin.
(...)
Zjazdy w semestrze jesienno-zimowym (I i II semestr)
(...)
Zakończenie semestru jesienno-zimowego (sesja III, podsumowanie ewaluacji) i inauguracja semestru wiosenno-letniego (prezentacja planu, zapisy na zajęcia) 30.I
(...)
(źródło: http://www.szkolareklamy.edu.pl/ftopic- ... sc-45.html )
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Informacja o dwóch różnych publikacjach
Terminarz sesji egzaminacyjnej poprawkowej (III termin) opublikowałem w topiku "Plan zajęć (semestr jesienno-zimowy 2010/2011)", zaś zaproszenie na inaugurację nowego semestru w topiku "KOMUNIKATY".
-
- Ekspert
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Do trzeciego terminu trzeba się dostosować
Tak, trzeci termin ma to do siebie, że trzeba się do niego dostosować. Właśnie dlatego, że jest trzeci, czyli przeznaczony wyłącznie dla tych, którzy nie potrafili wykorzystać dwóch (a u nas - wliczając "zerowy" - tak naprawdę już trzech) wcześniejszych terminów.jahmajka pisze:Idee współczesne - godzina 13:45 w czwartek dla grup zaocznych?? To chyba trzeba rzucić prace i przyjechać?
Znam (i rozumiem) wykładowców, którzy organizują zaliczenia w trzecim (czwartym, piątym) terminie także w miejscu dla siebie dogodnym - czasami daleko poza siedzibą uczelni czy szkoły. I do tego niekiedy też trzeba się dostosować.
Należy zatem wziąć w pracy czy w innej szkole dzień wolny, czyli po prostu zrezygnować tego dnia z jakichkolwiek innych aktywności - i przyjechać we wskazanym terminie na egzamin.
A już po wszystkim warto poddać krytycznej refleksji swój sposób podejścia do obowiązków studenckich i wyciągnąć wnioski na przyszłość. .
-
- Ekspert