"Pytajnik" ;-)
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Zawsze coś napisze
-
- Początkujący(a)
-
- Zaczyna działać
W pełni podzielam powyższą wypowiedź!
Tym bardziej, że nie na wszystkich przedmiotach istnieje możliwość uzyskania trzech ocen, które zdają się być nie dużą liczbą. W związku z tym i tym, że mam bardzo napięty grafik w swoich wolnych od pracy dniach, czeka mnie udział co najmniej w sesji, bo nie wykluczam też terminu poprawkowego .
Tym bardziej, że nie na wszystkich przedmiotach istnieje możliwość uzyskania trzech ocen, które zdają się być nie dużą liczbą. W związku z tym i tym, że mam bardzo napięty grafik w swoich wolnych od pracy dniach, czeka mnie udział co najmniej w sesji, bo nie wykluczam też terminu poprawkowego .
-
- Zawsze coś napisze
a tak na prawde ze wzgledu na te zmiany to my mamy 5 zjazdow, bo na 6 jest juz wystawianie ocen. Nie chce nic mowic, ale w ten sposob stracilismy jedna godzine zajec na ktorej moglibysmy sie czegos nauczyc.
Nie mam pojecia jakie plusy dla maja wynikac z nowego porzadku rzeczy oprocz tego ze szkola bedzie miala spokoj z ocenami juz przed sesja.
Dla sluchaczy nie widze zadnej wartosci dodanej.
Nie mam pojecia jakie plusy dla maja wynikac z nowego porzadku rzeczy oprocz tego ze szkola bedzie miala spokoj z ocenami juz przed sesja.
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
O wygodach zaliczania
Jeśli MEN nie zafunduje nam kolejnej reformy, to w przyszłym roku szkolnym bedziemy mieli 7 zjazdów merytorycznych + 1 termin sesji. No ale zawsze zaliczanie od początku semestru to więcej czasu niż zaliczanie w sesji.aneta_to_ja pisze:Powiem szczerze, że dwumiesięczny semestr z małym okładem (pierwsze zajęcia były 09.10) to dla mnie naprawdę bardzo krótki czas na zaliczenie wszystkiego.
Każdy Wykładowca w WSR ma obowiazek wystawić każdemu Słuchaczowi minimum 3 oceny cząstkowe w semestrze, jeszcze przed sesją. I na podstawie tych trzech ocen zaliczyć mu zajęcia. Przypominajcie im o tym nieustannie, wymagajcie tego po prostu.Kingula pisze:W pełni podzielam powyższą wypowiedź!
Nie trzeba tracić całego zjazdu na wystawianie ocen. Ocena semestralna zawsze wynika z ocen cząstkowych, więc każdy Słuchacz poniekąd sam sobie może ja wystawić. Ten rok to okres przejściowy, w przyszłości w ogóle nie trzeba będzie rezerwować terminu na sesję poprawkową i będziemy mieli 7 zjazdów merytorycznych. A korzyści nowego systemu są takie: (1) więcej sensownych prac do portfolio, (2) bardziej systematyczna praca w trakcie semestru, (3) brak kumulacji wszystkich zaliczeń (co najmniej 10 przedmiotów) w czasie jednego weekendu i w zwiazku z tym (4) zmniejszony stres podczas sesji, (5) zgodność systemu zaliczeń z przepisami prawa oświatowego i wynikające z tego legalizmu poczucie komfortu .maland pisze:a tak na prawde ze wzgledu na te zmiany to my mamy 5 zjazdow, bo na 6 jest juz wystawianie ocen. Nie chce nic mowic, ale w ten sposob stracilismy jedna godzine zajec na ktorej moglibysmy sie czegos nauczyc.
-
- Zawsze coś napisze
Re: O wygodach zaliczania
Niestety jak pokazaly dzisiejsze zajecia zmiany w wystawianiu ocen spowodowaly strate ostatnich zajec. Normalnie zajecia moglyby byc merytoryczne, a tak prowadzacy ze wzgledu na to ze MUSI wystawic nam oceny przez cala godzine sprawdzal i ocenial 3cia prace domowa. Co do pracowania i systematycznie, to kazdy pracuje na tyle na ile pozwala mu czas. I odkladanie wczesniej czegos na sesje, bylo wyborem sluchacza i rozsadnym rozkladem pracy. Teraz sesja to 1 egzamin w moim wypadku, a cala prace trzeba odwalic w trakcie zjazdow. Poza tym na 6 zajeciach (w przypadku przedmiotow informatycznych) poznaje sie jeszcze techniki potrzebne do wykonania prac/projektu. W w/w przypadku tracimy te szanse.s_wojtkowski pisze:Nie trzeba tracić całego zjazdu na wystawianie ocen. Ocena semestralna zawsze wynika z ocen cząstkowych, więc każdy Słuchacz poniekąd sam sobie może ja wystawić. Ten rok to okres przejściowy, w przyszłości w ogóle nie trzeba będzie rezerwować terminu na sesję poprawkową i będziemy mieli 7 zjazdów merytorycznych. A korzyści nowego systemu są takie: (1) więcej sensownych prac do portfolio, (2) bardziej systematyczna praca w trakcie semestru, (3) brak kumulacji wszystkich zaliczeń (co najmniej 10 przedmiotów) w czasie jednego weekendu i w zwiazku z tym (4) zmniejszony stres podczas sesji, (5) zgodność systemu zaliczeń z przepisami prawa oświatowego i wynikające z tego legalizmu poczucie komfortu .
-
- Loża WSR
-
- Zawsze coś napisze
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Do 19:00
Umówmy się, że do 19:00, bo o 19:00 zaczyna się uroczysta kolacja wigilijna dla wykładowców i pracowników WSR.maland pisze:Sławku,
do ktorej w srode mozna podrzucac prace? Bo pisales ze nie liczy sie data stempla, ale musza byc fizycznie dostarczone.
Ja np. pracuje do 17 (na Woli) i najwczesniej moge byc o 18 w szkole.
Moze jest jakas skrzynka gdzie mozna je wrzucic?
-
- Nowy(a)
Jak ten czas szybko mija Już od pół roku jestem absolwentką WSRu jednak nie rozstałam się na dobre z zagadnieniami reklamowymi ;] i tutaj pojawia się moja prośba czy moglibyście doradzić mi jakieś książki nt. Oceny skuteczności działań marketingowych?Trzeba się powoli zabrać za pisanie magisterki i miłe byłyby wszelkie uwagi [/b]
-
- Zawsze coś napisze
Re: Do 19:00
[quote="s_wojtkowskiUmówmy się, że do 19:00, bo o 19:00 zaczyna się uroczysta kolacja wigilijna dla wykładowców i pracowników WSR.[/quote]
Slawku, niestety mnie nie bedzie, takze nie czekaj na moja osobe.
Slawku, niestety mnie nie bedzie, takze nie czekaj na moja osobe.