Informacje dla Studentów w WSR.
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
DorotaS
- Zawsze coś napisze
autor: DorotaS » 25 sty (pt) 2013, 08:28:02
pixa pisze:Zdaję sobie sprawę z tego jak to działa, ale może da się to zniwelować w przyszłości reorganizując sesję - prace otwarte przed egzaminami, a sama sesja w formie np. testów?
Nie naskakuję na nikogo, ani na p.Woźniaka za nieprzeczytanie 900 stron egzaminów i prac semestralnych, ani Ciebie Dorotko
Nie chodzi oto kto na kogo naskakuje, świetnie rozumiem Wasze oburzenie... że wyniki pojawiły się stosunkowo późno, że zaliczenia wyglądały tak a nie inaczej, itd.
Nie zgodzę się jednak z twierdzeniem, że sesję trzeba było reorganizować. Informacja o zaliczeniach pojawiła się na ponad 3 tygodnie przed I terminem sesji. Gdyby większość studentów napisała pracę dużo wcześniej, a nie na ostatnią chwilę to i pracę miałaby sprawdzoną wcześniej i więcej czasu, aby się przygotować do egzaminu. Niestety wiem, jak to bywa, sama byłam studentką
Dla pocieszenia mogę dodać, że egzamin poprawkowy ma być podobnież łatwiejszy!
-
DorotaS
- Zawsze coś napisze
autor: DorotaS » 25 sty (pt) 2013, 08:37:33
rosenrot pisze:Co z terminem angielskiego w sobotę u P. Boguckiego bo byliśmy umówieni a terminu wciaż nie ma i niewiadomo na którą przyjść??!!
Przykro mi, ale niestety wiemy tyle co Wy. Od 2 tygodni z wykładowcą nie ma kontaktu i dlatego nie jesteśmy w stanie potwierdzić terminu sesji poprawkowej.
-
pixa
- Zaczyna działać
DorotaS pisze:pixa pisze:Zdaję sobie sprawę z tego jak to działa, ale może da się to zniwelować w przyszłości reorganizując sesję - prace otwarte przed egzaminami, a sama sesja w formie np. testów?
Nie naskakuję na nikogo, ani na p.Woźniaka za nieprzeczytanie 900 stron egzaminów i prac semestralnych, ani Ciebie Dorotko
Nie chodzi oto kto na kogo naskakuje, świetnie rozumiem Wasze oburzenie... że wyniki pojawiły się stosunkowo późno, że zaliczenia wyglądały tak a nie inaczej, itd.
Nie zgodzę się jednak z twierdzeniem, że sesję trzeba było reorganizować. Informacja o zaliczeniach pojawiła się na ponad 3 tygodnie przed I terminem sesji. Gdyby większość studentów napisała pracę dużo wcześniej, a nie na ostatnią chwilę to i pracę miałaby sprawdzoną wcześniej i więcej czasu, aby się przygotować do egzaminu. Niestety wiem, jak to bywa, sama byłam studentką
Tutaj się nie zgodzę, jeśli termin napisania pracy jest wyznaczony na dzień przed egzaminami, to nie jest to winą studenta, że wyśle pracę w ostatnim możliwym terminie (może po prostu trzeba przesunąć ten termin?). Sam pracę napisałem, egzamin zaliczyłem i nie mam z tym żadnego problemu
chodzi mi jednak o samą zasadę.
-
DorotaS
- Zawsze coś napisze
autor: DorotaS » 25 sty (pt) 2013, 09:49:47
pixa pisze:DorotaS pisze:pixa pisze:Zdaję sobie sprawę z tego jak to działa, ale może da się to zniwelować w przyszłości reorganizując sesję - prace otwarte przed egzaminami, a sama sesja w formie np. testów?
Tutaj się nie zgodzę, jeśli termin napisania pracy jest wyznaczony na dzień przed egzaminami, to nie jest to winą studenta, że wyśle pracę w ostatnim możliwym terminie (może po prostu trzeba przesunąć ten termin?). Sam pracę napisałem, egzamin zaliczyłem i nie mam z tym żadnego problemu
Ale, jak już wspomniałam informacja o formie zaliczenia pojawiła się nie "na dzień przed egzaminem" tylko na ponad 3 tygodnie przed. Było stosunkowo dużo czasu, aby pracę napisać. Zastanawiam się, czy nie było możliwości, abyście poprosili wykładowcę o przesłanie tematów do prac zaliczeniowych w połowie semestru, aby każdy miał czas na jej napisanie. Polecam wypróbować w przyszłym semestrze
-
descentes
- Zaczyna działać
autor: descentes » 25 sty (pt) 2013, 11:27:47
DorotaS pisze:pixa pisze:DorotaS pisze:pixa pisze:Zdaję sobie sprawę z tego jak to działa, ale może da się to zniwelować w przyszłości reorganizując sesję - prace otwarte przed egzaminami, a sama sesja w formie np. testów?
Ale, jak już wspomniałam informacja o formie zaliczenia pojawiła się nie "na dzień przed egzaminem" tylko na ponad 3 tygodnie przed. Było stosunkowo dużo czasu, aby pracę napisać. Zastanawiam się, czy nie było możliwości, abyście poprosili wykładowcę o przesłanie tematów do prac zaliczeniowych w połowie semestru, aby każdy miał czas na jej napisanie. Polecam wypróbować w przyszłym semestrze
Tak się złożyło, że od początku wiedzieliśmy tylko o testowej formie zaliczenia. Wypracowanie wyszło przypadkiem podczas ostatniego zjazdu.
-
DorotaS
- Zawsze coś napisze
autor: DorotaS » 25 sty (pt) 2013, 12:41:33
descentes pisze:
Tak się złożyło, że od początku wiedzieliśmy tylko o testowej formie zaliczenia. Wypracowanie wyszło przypadkiem podczas ostatniego zjazdu.
Rozumiem. Ja z kolei nie wiedziałam, że Pan Woźniak szykuje test na zaliczenie dla Was
-
rosenrot
- Początkujący(a)
autor: rosenrot » 25 sty (pt) 2013, 18:05:59
Z angielskim to kpina jakaś. Mam koczować pół dnia czekając na P. BOguckiego, to wkońcu oni są nauczycielami czy wpadają sobie na chwile do nas, podobnie jak wykładowca od etyki??!!
-
nathka
- Nowy(a)
autor: nathka » 25 sty (pt) 2013, 20:57:43
A kontaktowałaś/ęś się z P. Boguckim mailowo? Jeżeli nie odpisał Ci zwrotnego maila z godziną, na którą musisz przyjść, to może mail nie doszedł, albo P. Piotr go przegapił/nie zauważył/zapomniał etc. Napisz jeszcze jednego maila może.
-
Raphael
- Nowy(a)
autor: Raphael » 25 sty (pt) 2013, 23:20:31
Hello!
Pisałem do wykładowcy jakiś czas temu i mam na jutro zaliczenie angielskiego u Pana Boguckiego na 13.40
Niestety z przyczyn osobistych baaardzo trudno będzie mi się wyrobić na czas, także jeżeli to komuś na rękę i chce się ze mną zamienić, by odstąpić mi swoją późniejszą (ustaloną wcześniej mailowo z panem Boguckim) godzinę, to jestem otwarty na propozycje. Rzecz jasna przychodząc za mnie za 13.40 musi powiadomić wykładowcę o takowej zamianie.
Jakby ktoś był zainteresowany to proszę o telefon, lub sms.
Pozdrawiam!
Rafał
+48 790 70 80 70
-
DorotaS
- Zawsze coś napisze
autor: DorotaS » 26 sty (sob) 2013, 11:24:16
nathka pisze:A kontaktowałaś/ęś się z P. Boguckim mailowo? Jeżeli nie odpisał Ci zwrotnego maila z godziną, na którą musisz przyjść, to może mail nie doszedł, albo P. Piotr go przegapił/nie zauważył/zapomniał etc. Napisz jeszcze jednego maila może.
Kontaktowaliśmy się z wykładowca w każdy możliwy, dostępny sposób.
-
TomaQ
- Nowy(a)
autor: TomaQ » 01 lut (pt) 2013, 16:52:26
Czy wiadomo juz jakie sa wyniki z etyki ?
-
Blocaillou1
- Czasami coś napisze
autor: Blocaillou1 » 02 lut (sob) 2013, 18:16:26
pewnie poczekamy sobie na nie dluzej niz ostatnio
-
Mysha
- Ekspert
autor: Mysha » 02 lut (sob) 2013, 18:41:31
Nie wiem czemu, ale też mam takie przeczucie
-
whydream
- Nowy(a)
autor: whydream » 02 lut (sob) 2013, 19:34:57
Witam,
poszukuję kontaktu z innymi osobami które zdają egzamin licencjacki w celu podzielenia się posiadanymi materiałami (obustronnego)
UWAGA OSOBY PISZĄCE EGZAMIN LICENCJACKI PROSZĘ O KONTAKT!
-
littleadusia
- Początkujący(a)
autor: littleadusia » 03 lut (ndz) 2013, 08:52:49
ja również mam pytanie co z tą etyką? zeby znow sie nie okazalo ze komus nie poszło i ma dwa dni na nauke bo za 2 dni poprawka,tak jak to było tym razem.
ja rozumiem ze to nie jest oczywiscie wina sekretariatu
tylko kurcze ze strony wykladowcy jest to troche nie fair.
Jeszcze jedno pytanie: kiedy ID moze zapisywac sie na zajecia na nastepny semstr?