Andy jak możesz?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Początkujący(a)
Andy jak możesz?
"GW": Rydzyk namaścił Leppera, a Giertycha nie
"Gazeta Wyborcza": Lepper, Macierewicz, Olszewski, Łopuszański to kandydaci do "partii o.Rydzyka". Z łask wypadli liderzy Ligi Polskich Rodzin.
Pomóżcie stworzyć taki rząd, który będzie dobry dla Polski i Polaków - zaapelował o. Tadeusz Rydzyk wczoraj w Sali Kongresowej Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie.
Kongresowa ma 2897 miejsc. Zajęte były niemal wszystkie. To słuchacze Radia Maryja przybyli na wielkopostne spotkanie modlitewne.
Po godzinie na scenie pojawił się o. Rydzyk.
"Świeccy mają obowiązek wejść do polityki, tworzyć partię. Inaczej zrobią to inni" - powiedział o. Rydzyk.
Dodał, że politykom jesteśmy winni wdzięczność i wymienił tych, którzy na nią zasługują.
"Posłowie Domu Ojczystego: Ewa Kantor, Piotr Krutul, Gertruda Szumska. Jan Łopuszański i Halina Nowina-Konopka z Porozumienia Polskiego. Wdzięczność należy się panu przewodniczącemu Lepperowi z Samoobrony, zwłaszcza za jego wystąpienie w Sejmie, a także Antoniemu Macierewiczowi i premierowi Janowi Olszewskiemu".
Wymienieni wstawali i kłaniali się widowni, kamery TV Trwam filmowały.
Padły kolejne nazwiska: Andrzeja Mańki, posła LPR, dwojga senatorów z Ligi, a także trzech eurodeputowanych z LPR (w tym Bogdana Pęka). Ani słowa o liderach: Giertychu, Kotlinowskim, Wrzodaku. Widać na nic zdały się ich próby odzyskania sympatii o. Rydzyka - ogłoszenie solidarności z radiem w konflikcie z Wałęsą - stwierdza "GW".
"Gazeta Wyborcza": Lepper, Macierewicz, Olszewski, Łopuszański to kandydaci do "partii o.Rydzyka". Z łask wypadli liderzy Ligi Polskich Rodzin.
Pomóżcie stworzyć taki rząd, który będzie dobry dla Polski i Polaków - zaapelował o. Tadeusz Rydzyk wczoraj w Sali Kongresowej Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie.
Kongresowa ma 2897 miejsc. Zajęte były niemal wszystkie. To słuchacze Radia Maryja przybyli na wielkopostne spotkanie modlitewne.
Po godzinie na scenie pojawił się o. Rydzyk.
"Świeccy mają obowiązek wejść do polityki, tworzyć partię. Inaczej zrobią to inni" - powiedział o. Rydzyk.
Dodał, że politykom jesteśmy winni wdzięczność i wymienił tych, którzy na nią zasługują.
"Posłowie Domu Ojczystego: Ewa Kantor, Piotr Krutul, Gertruda Szumska. Jan Łopuszański i Halina Nowina-Konopka z Porozumienia Polskiego. Wdzięczność należy się panu przewodniczącemu Lepperowi z Samoobrony, zwłaszcza za jego wystąpienie w Sejmie, a także Antoniemu Macierewiczowi i premierowi Janowi Olszewskiemu".
Wymienieni wstawali i kłaniali się widowni, kamery TV Trwam filmowały.
Padły kolejne nazwiska: Andrzeja Mańki, posła LPR, dwojga senatorów z Ligi, a także trzech eurodeputowanych z LPR (w tym Bogdana Pęka). Ani słowa o liderach: Giertychu, Kotlinowskim, Wrzodaku. Widać na nic zdały się ich próby odzyskania sympatii o. Rydzyka - ogłoszenie solidarności z radiem w konflikcie z Wałęsą - stwierdza "GW".
-
- Loża WSR
Musze przyznac ze nawet mnie to nie dziwi zwlaszcza od czasu gdy zostala zdemaskowana prawdziwa twarz ojca T. http://www.szkolareklamy.pl/ftopict-1630.html
W temacie Tfurczosci tez zreszta widac ciagoty Andiego do duszpasterstwa
W temacie Tfurczosci tez zreszta widac ciagoty Andiego do duszpasterstwa
-
- Ekspert
polityka, marketing polityczny
Jest mi od wielu lat przykro, że jest facet, który tak się nazywa, Hendrix. Proszę na przyszlosć bez takich sensacyjnych odkryć znam dość dobrze genealogię swoich Familii w PL i GR
-
- Loża WSR
To fakt osob o tym nazwisku jest w Polsce ok 5909 wiec kilka osob z tak dosc popularnym imieniem sie znajdzie
dla porownania to samo nazwisko co:
Slawek nosi w Polsce 3449 osob
aw 22!
Miluuutka (siostra no prawie bo roznimy sie 2 no praktycznie 1 literka w nazwisku) 3894 osoby
jedna literka a taka roznica bo jesli chodzi o moja osobe to w Polsce ma je tylko 143 (aw jak na razie nie do pobicia)
dla porownania to samo nazwisko co:
Slawek nosi w Polsce 3449 osob
aw 22!
Miluuutka (siostra no prawie bo roznimy sie 2 no praktycznie 1 literka w nazwisku) 3894 osoby
jedna literka a taka roznica bo jesli chodzi o moja osobe to w Polsce ma je tylko 143 (aw jak na razie nie do pobicia)
-
- Ekspert
-
- Loża WSR
Tak dokladnie policzylas Coz widocznie masz lepsze zrodlo albo bardziej aktualne dane. Jakby nie bylo ludzie sie rodza, sluby biora, rozwodza i czasem umieraja wiec to sie zmienia. A statystycy z GUSu nie spia No ale jednak rzad wielkosci daje jakas orientacje czy nasze nazwisko jest b. rozpowszechnione czy tez rzadkie
Update. Liczby po tym co napisala Pesca nalezy traktowac jako mocno przyblizone
Ato 31208
Kesonex 36969
Zyrafa 11459
Neema 133 (no takie telewizyjne nazwisko ze wydawalo mi sie ze bedzie wiecej)
Mieze 10 (szok to bije na glowe aw - jak na razie rekord bo chyba Festusa nie liczymy )
Havok 1332
Yarlan (i co ciekawe rowniez Aeila) 41790
Marzena 857
Senq 828
Asiaaa_mi 17534
Regis 4615
Charyta 5360
Szuflad 35545
Tandul 144
Ziju 267
Mati 280
Uff jeszcze troche nazwisk do sprawdzenia jest Jezeli kogos niechcacy pominalem to niech sprobuje na wlasna reke np. tutaj http://herby.com.pl/herby/indexslo.html
PS. Co ciekawe Nowakow jest az jakies kilkadziesiat tysiecy wiecej od Kowalskich
Update. Liczby po tym co napisala Pesca nalezy traktowac jako mocno przyblizone
Ato 31208
Kesonex 36969
Zyrafa 11459
Neema 133 (no takie telewizyjne nazwisko ze wydawalo mi sie ze bedzie wiecej)
Mieze 10 (szok to bije na glowe aw - jak na razie rekord bo chyba Festusa nie liczymy )
Havok 1332
Yarlan (i co ciekawe rowniez Aeila) 41790
Marzena 857
Senq 828
Asiaaa_mi 17534
Regis 4615
Charyta 5360
Szuflad 35545
Tandul 144
Ziju 267
Mati 280
Uff jeszcze troche nazwisk do sprawdzenia jest Jezeli kogos niechcacy pominalem to niech sprobuje na wlasna reke np. tutaj http://herby.com.pl/herby/indexslo.html
PS. Co ciekawe Nowakow jest az jakies kilkadziesiat tysiecy wiecej od Kowalskich