Wielka Brytania
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Nowy(a)
Wielka Brytania
PRACA ZA GRANICA:ANGLIA-PRACE DLA SPAWACZY,RZEZNIKOW,KIEROWCOW C,E,D ORAZ OSOB BEZ KWALIFIKACJI Z JEZYKIEM ANGIELSKIM.ZAKWATEROWANIE ZAPEWNIONE.ZAROBKI OD 4.85 f/h.GWARANTUJEMY SZYBKIE WYJAZDY.KONTRAKTY OD 3 MC DO 1 ROKU.BIORO:024 253 31 62 pracanazachodzie@post.pl
-
- Zawsze coś napisze
Pozwolę sobie zacytować Andy'ego z topicu o pracy w Grecji.
Oczywiście teraz to tyczy pracy w Wlk.Brytanii;)andy pisze:Zuczek, proszę o dokładniejsze informacje. Jeśli jesteś profesjonalnym pośrednikiem:
* precyzyjniej sformułuj wymagania i oczekiwania pracodawców. Jakie hotele, gdzie, ich nazwy itd W sezonie w Grecji istotnie jest prawdziwy boom na rynku pracy, ale pośrednicy są zbędni, chyba, że mają coś specjalnego do zaoferowania? Bezpośredni kontakt z Grekami w zupełności wystarczy.
* czy są jakieś dodatkowe opłaty? Polscy przedsiębiorcy mają często zwyczaj prehistoryczny oferowania pracy pod warunkiem wpłacenia jakichś prowizji. Ty także kultywujesz ten przepiękny krajowy obyczaj? Czy prowizję, jak Bóg przykazał, otrzymujesz od pracodawcy?
* jaki jest adres siedziby Twojej firmy?
* Jak się nazywasz? Jak się nazywa osoba, z którą należy się kontaktować? Skąd w ogłoszeniu ta anonimowość?
Innymi słowy zrób kilka prostych ruchów, które sprawią, że to ogłoszenie będzie wyglądać poważnie.
Zainteresowanym pracą w Grecji do czasu odpowiedzi zuczka radzę nie korzystać z oferty.
-
- Czasami coś napisze
jak słysze o pracy w uk to robi mi się smutno/zabawnie
1/3 coś tam dorobiła, połowe kasy musi odpalać na podatki (rozliczasz się w uk i pl sic) no hyba że robi na czarno ale kokosów raczej nie mają
1/3 wraca spłukana do polski
1/3 to prostytutki. Podobno jest im tam cała masa. Taki cynk dostałem od gościa który żekomo tam wyjechał i ciuła powolutku, skromnie ale jakoś tam.
1/00000000001 to wykwalifikowani pracownicy o których zagraniczne firmy same sie upominają
1/3 coś tam dorobiła, połowe kasy musi odpalać na podatki (rozliczasz się w uk i pl sic) no hyba że robi na czarno ale kokosów raczej nie mają
1/3 wraca spłukana do polski
1/3 to prostytutki. Podobno jest im tam cała masa. Taki cynk dostałem od gościa który żekomo tam wyjechał i ciuła powolutku, skromnie ale jakoś tam.
1/00000000001 to wykwalifikowani pracownicy o których zagraniczne firmy same sie upominają
-
- Loża WSR
Wit3k ja bym sie nei przejmowal co jakis czas ktos tu wrzuca na forum takei ogloszenie liczac na naiwne osoby. To proste wpisujesz w googlu fora internetowe i wklejsasz do kazdego ktore Ci wswietli na pierwszych 2-3 stronach Poza tym ja uwazam ze stronka Nicole_a'i sa wlasnie dlatego fajne ze sa wlasnei takie jakie sa i nei uwazam ze cos z nimi jest nei tak
-
- Loża WSR
Hyhyhy i chyba dlatego ja nie mam mimo wszystko wlasnej bo to juz bylby hardcore A co do zmartwien to wiesz zawsze odbior jest indywidualny - bez obrazy ale jak ja tak patrze na nick i avatara to klimaty ala Miriam mi sie nasuwaja, tak wiec niepokoj est czyms co sami sobie tworzymy :]wit3k pisze:PS nicole kochaniutka, patrzyłem na twoją stronke. Niepokojąca jakaś jest. Autentycznie masz takie zmartwienia ??
-
- Czasami coś napisze
-
- Zawsze coś napisze
a ja moze przerwe na chwilke (ale obiecuje tylko na chwile ) off-topic i dopowiem co do ogloszen.
jesli ktos sie zdecyduje na wyjazd to:
- niech nic nie placi za ten majdan (to oni maja o wszystko zadbac)
- niech wezmie kaske na powrot w razie czego (bo wyjazd w ta strone oni maja ci oplacic)
- musisz przyjac do wiadomosci, ze pewnie (nie zawsze) pewną sumke od rzeczywistej pensji (ktora tam placic bedzie firma, oni beda odejmowac dla siebie za posrednictwo w zalatwieniu roboty - chyba ze to jeszcze inna forma umowy. ale jak komus nie odpowiada, zawsze szybko mozna zrezygnowac (jak juz zdobedzie sie jakas kaske) i znalesc robote gdzie indziej.. i wszystkim kotrzy sie zdecyduja zycze powodzenia
a strona (dopiero teraz ja zauwazylem.. chyba zaraz sprawdze wszystkich www) nicole jest wlasnie taka (jak napisal juz hav.) fajna jaka jest
jesli ktos sie zdecyduje na wyjazd to:
- niech nic nie placi za ten majdan (to oni maja o wszystko zadbac)
- niech wezmie kaske na powrot w razie czego (bo wyjazd w ta strone oni maja ci oplacic)
- musisz przyjac do wiadomosci, ze pewnie (nie zawsze) pewną sumke od rzeczywistej pensji (ktora tam placic bedzie firma, oni beda odejmowac dla siebie za posrednictwo w zalatwieniu roboty - chyba ze to jeszcze inna forma umowy. ale jak komus nie odpowiada, zawsze szybko mozna zrezygnowac (jak juz zdobedzie sie jakas kaske) i znalesc robote gdzie indziej.. i wszystkim kotrzy sie zdecyduja zycze powodzenia
a strona (dopiero teraz ja zauwazylem.. chyba zaraz sprawdze wszystkich www) nicole jest wlasnie taka (jak napisal juz hav.) fajna jaka jest
-
- Zawsze coś napisze
-
- Ekspert
jest gdzieś, lecz nie wiadomo gdzie
Żuczek, prosiłem Cię razy dwa lub tsy, przy okazji topicu o Grecji czego oczekiwałbym - raczej czego oczekiwalibyśmy - w ogłoszeniach o pracę.
Jeśli dalej zamierzasz tu uprawiać "rekrutację" w takim stylu będę zmuszony Ci posty kasować.
Spodziewam się, że tym razem komunikat jest chyba wyjątkowo jasny. Po co kolejny post np. o pracy w Skandynawii, Chinach, Sri Lance, Albanii w takiej formie i treści?
Miłego weekendu życzę.
P.S. Nie ma powodu, aby używać kapitalików.
Jeśli dalej zamierzasz tu uprawiać "rekrutację" w takim stylu będę zmuszony Ci posty kasować.
Spodziewam się, że tym razem komunikat jest chyba wyjątkowo jasny. Po co kolejny post np. o pracy w Skandynawii, Chinach, Sri Lance, Albanii w takiej formie i treści?
Miłego weekendu życzę.
P.S. Nie ma powodu, aby używać kapitalików.
Ostatnio zmieniony 13 maja (pt) 2005, 18:54:45 przez andy, łącznie zmieniany 1 raz.