Chcialabym sie dowiedziec cos o szkole WSR

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
Basiula
Nowy(a)

Chcialabym sie dowiedziec cos o szkole WSR

Post autor: Basiula » 15 lip (pt) 2005, 20:08:22

Interesuje mnie szkola WSR i ogólnie reklama a ona jest odpowiednia. Bardzo prosze jesli ktos chce mi cos opisac o tej walsnie szkole, najbardziej interesuje mnie strategia reklamy. Jestem ciekawa czy jest trudno , czy prawie wszyscy profesorowie i nie profesorowie sa sprawiedliwi a tym bardziej chodzi mi o egzaminy. CHcialabym rowniez cos wiedziec na temat przedmiotow ile jest tego i cz y mozna pogodzic prace oraz zaoczne studia. Wiem tyle ile pisze ze stronki WSR,. Jesli ktos wie cos na ten temat to bardzo prosze aby ktos mi opisal

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 15 lip (pt) 2005, 21:12:56

Zasadniczo szkola bardzo trudna nie jest :) Oczywiscie pod warunkiem ze chcesz sie jak czasem sie zdarza tylko przeslizgnac przez nia. Jednak osoby ktore walcza o wysoka srednia czy stypendium maja juz poprzeczke ustawiona wyzej. Dla mnie najwieksza trudnoscia byly w wiekszosci przedmioty informatyczne glownie grafika komputerowa ktora u nas dominuje oraz warsztaty rysunkowe i fotograficzne. Do tego zupelnie nie mam drygu :D ale taki jest wymog i pewne minimum ludzie ze strategii tez musza zrobic.

Co do sprawiedliwosci to to jest sprawa wzgledna zawsze bo ciezko przyjac jakies obiektywne kryteria. Zawsze jest ten blad perspektywy. Wszystko przeciez zalezy od punktu siedzenia. Jezeli samemu sie jest lepiej ocenionym to latwo sie to usprawiedliwia ale jesli ktos inny dostal lepszy stopien a mial "prawie takie same bledy"... :D Nie zauwazylem jakis razacych przejawow niesprawiedliwosci. W tym szkola nie odbiega jakos od jakies zdrowej normy. Pare razy zdarzylo mi sie ze myslalem ze zasluguje na wiecej ale tez kilka razy czulem sie oceniony na wyrost

Praca jest do pogodzenia z nauka. Wiekszosc osob z zaocznych pracuje duza czesc na etacie i godzi to ze szkola. Trzeba przyznac ze szczegolnie w sesji nerwy sa na postronkach kiedy trzeba pracowac nad parom projektami i ustalac samemu priorytety. Zasadniczo co 2 tygodnie masz na zjazdach (6-8 w semestrze) 5 przedmiotow w niedziele i minimum 2-3 w sobote (tu gorny limit ustalasz sama). Sprecyzuj co chcialabys wiedziec o tych przedmiotach to moze ja albo ktos inny odpowie Ci na te pytania.

Basiula
Nowy(a)

dziekuje za odpowiedz

Post autor: Basiula » 17 lip (ndz) 2005, 16:45:30

bardzo ci dziekuje za wiadomosc o tej szkole... strasznie sie chcialam cos doweidziec na temat tej o ot szkoly. A wiec wydaje mi sie ze w specjalizacji strategia reklalmy chyba nie jest az tak bardzo potrzebna fotografia czy cos w tym rodzazju, a o przedmioty to chodzi mi o to ze czytalam o tej szkole i tam byly wypisane przemioty na np. strategie reklamy i czy tylko one obowiazują czy jeszcze sa jakies inne [ tam bylo wypisane ich 10] chyba nie bede musiala wypisywac raczej wiesz o co chodzi prawda :] tkaze chodzilo mi wlasnie o to. Ja nie daze aby mniec jak najwieksza srednia tlyko opoprostu interesuje mnie to i , raczej kazdy czlowiek bedzie dazyl chocaz aby jakas czesc spelniala jego oczekiwania

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 18 lip (pn) 2005, 09:51:32

Te 10 to przedmioty zarezerwowane dla specjalizacji SR. Sa tez inne przedmioty obowiazkowe ktore sa wspolne dla wszystkich specjalizacji. Maly rzut oka w indeks zanim strace go chyba juz bezpowrotnie w sekretariacie m.in marketing, prawo reklamy, reklama prasowa, etyka reklamy, reklama telewizyjna. I jeszcze kilka w sumie jest ich jak juz pisalem 5 w semestrze a zaoczni maja te zajecia w niedziele

Basiula
Nowy(a)

Post autor: Basiula » 18 lip (pn) 2005, 11:24:29

milo wiedziec, tak szczerze mysalam ze jest o wiele wiecej tych przedmiotow i troszke sie tego balam ze nie dam rady lub cos w tym stylu ale rozaczarowalam sie i jest ok. Czyzbyz chodzil na specjalizacje strategia reklamy. a dla ciebie co jest najlepsze sposrod tych wezystkich specjalizacji jakie sa wymienione na stronie internetowej?? wiec nie jest tak zle Serdeczenie pozdrawiam . czy jakbym chciala sie cos dowiedziec dalbys ,mi odpoweidz bylabym wdzieczna Paa

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 18 lip (pn) 2005, 17:17:07

Uff ciezko tak na poczekaniu jakis ranking skonstruowac. Na atrakcyjnosc przedmiotu sklada sie co najmniej kilka elementow. Sam przedmiot tematyka, wlasne zainteresowani, prowadzacy,forma zajec itd.

Jezeli chodzi o przedmioty ze specjalizacji SR najciekawsze dla mnie byly strategia reklamy i marketing polityczny. Duzy potencjal maja tez PR, reklama radiowa i mediaplanning. Z przedmiotow obowiazkowych dla wszystkich polecam reklame telewizyjna, reklama prasowa i warsztaty negocjacyjne.

Z przedmiotow fakultatywnych warto sie zapisac na copywrting, trening kreatywnosci. Duzo dobrego slyszalem tez o paru przedmiotach na ktore nie chodzilem m.in humor w reklamie i Advertising Age.

Jesli masz czas i taka mozliwosc warto zajrzec na zajecia innych specjalizacji. Ja tak zrobilem z reklama zewnetrzna. Z tym ze jesli chcesz zdawac taki przedmiot i miec wpis w indeksie a nie tylko chodzic jako wolny sluchacz trzeba sie z tym zglosic do sekretariatu.

Basiula
Nowy(a)

Post autor: Basiula » 18 lip (pn) 2005, 19:36:05

hmm.. dobrze wiedziec o tych zajeciach fakultatywnych mam nadzieje ze na to bede miala czas...ale do tego mam troszke czasu wiec sie zastanowie ,narazie nie bede nad ty maz tak rozmyslac. W te jszkole nie ma egzaminow wstepnych prawda? bo niby z czego. Czyli mam sie wybrac do tej szkoly, polecasz mi ja na 100% :wink: to nie tlyko od ciebie zalezy bo juz wczensiej pisalam interesuje mnie ta szkolka Pozdrawiam

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 18 lip (pn) 2005, 21:56:16

Egzaminow wstepnych oczywiscie nie ma :) Ale mozna by pewnie takie wymyslic jakby byla potrzeba. Np. na takiej japonistyce od zawsze byly testy predyspozycji.

Ale do rzeczy. Pytasz czy polecam na 100%. Ujmijmy to tak jezeli bym teraz mial jeszcze raz podjac decyzje zrobilbym to samo a nawet chyba decyzja przyszlaby mi latwiej bo wtedy trwalo to jakies 3 lata ;) :D

Jednak to czy sie zapiszesz do szkoly to Twoja indywidualna decyzja Basiula. Nie sugeruj sie, podejmuj jej pochopnie czy emocjonalnie. Przyjdz do szkoly, zobacz, pogadaj z ludzmi. W tym tygodniu czesc osob ma jeszcze zajecia takze wykorzystaj okazje. Tym bardziej ze sa tez dni otwarte w czwartek i sobote. Pozdrawiam :)

Basiula
Nowy(a)

Post autor: Basiula » 27 lip (śr) 2005, 13:23:38

nie moglam wczesniej odpisac bo jakis error mi wyskakiwal ... a co do egzaminow to wiedzialam ze nie mam ale lepiej sie upewnic ihhi w koncu chce sie dowiedziec jak najwiecej.. hmm nie wiem czy pojade na dni otwarte bo daleko mieszkam od Warszawy bo az w Tarnowksich Górach ale moze kiedy indziej. NIe wiem czy dobrze robie bo na studia mam jeszcze czas, i nawet mysle nad mieszkaniem pracą wiec mam jakis cel w zyciu i chcialabym zeby misie udalo go zrealizowac ale boje sie troszke. Ciekawe jak oni przyjmują kandydatow na ta uczelnie pod wzgledem ocen czy moze jeszcze czegos innego :?: pozdrawiam serdecznie

ODPOWIEDZ