Może by tak w końcu rzucić palenie?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- WSR Guru
-
- Loża WSR
Mnieto bardzo zastanawia w swej konstrukcji : zasilek bowiem to pomoc [pieniezna] dla osoby ktora nie moze zaspokoic potrzeb wlasnych/rodziny wlasna moca. Zatem ja sie pytam kto mi daje jako palaczowi jakas pomoc finansowa na moj pochowek Przeciez zarowno na papierosy jak i pogrzeb nikt mi nie da; nie daje /poza ewentualnie rodzina/ Ja wiem ze moze duza czesc osob nie patrzy w zaczenie slow jakie sie do nich kieruje ale ja jako palacz stwierdzam widzac ta 'reklame' - Czy komus aby sufit spadl na glowe czy tez trzeba zachecic go do zapoznania sie z jakims slownikami? Czy tez moze jest jakas 'promocja' o ktorej nie wiem typu : podpisuje umowe z koncernem tytoniowym ze np pale ich papierosya ani mi w zamian za to pokrywaja koszty przyzlego pochowku etc ? Za uzywanie slowa 'wariat' i przedstawianie kaftanu bezpieczenstwa w reklamach PZU uwlacza niby godnosci osob chorych - a przepraszam czy takie haslo nie uwlacza aby godnosci a przede wszystkim inteligencji palaczy ?
-
- Nowy(a)
nic nie wiem o jakiś kaftanach,ale jedno wiem że palacze mają przechlapane...nie tylko płacą swoim zdrowiem i pieniędzmi, są ograniczani przez zakazy w publicznych miejscach, dyskryminowani przez niepalących, finansują dużą częśc budżetu państwa i to waszystko dla tego że dali sobie wmówić że papierosy są fajne...ale daliście się w robic...
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
Ryby zyja non stop rowniez w wodzie ale nikt w zwiazku z tym nienamawia do plywania - zreszta to i dobrze bo bym utonal No ale fakt rozum pokazuje ze raczj bylo by ciezko tak je nasladowac bo do zycia wystarcza im tez jakies byle co do zjedzenia czym ja napewno bym sie nie najadl - mialem rybki w dziecinstwie i wiem co mowie
No aletak juz na powaznie to jezeli chodzi o haslo to przyznaje iz jest ono zdecydowanie lepsze od tego z tym zasilkiem - jest bardziej tresciwe, odwoluje sie nieco do wyobrazni sytuacyjnej i przede wszystkim nie jest jakims pokreceniem jak na moj odbior znaczenia slow. Tak wiec moze bardziej odzialywac na odbiorcow.
Ps: o tym hasle juz pisal Hav
No aletak juz na powaznie to jezeli chodzi o haslo to przyznaje iz jest ono zdecydowanie lepsze od tego z tym zasilkiem - jest bardziej tresciwe, odwoluje sie nieco do wyobrazni sytuacyjnej i przede wszystkim nie jest jakims pokreceniem jak na moj odbior znaczenia slow. Tak wiec moze bardziej odzialywac na odbiorcow.
Ps: o tym hasle juz pisal Hav
-
- Loża WSR