Jaka uczelnia po WSR ?

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

willy
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: willy » 16 wrz (pt) 2005, 17:26:57

szczerze odradzam. chodzilem tam, tylko ze na wsfiz. znam strukture, bebechy, ukladziki i przekrety. dla tych sukinkotow liczy sie tylko kasa. specjalizacja z tego co pamietam startuje dopiero na 3 roku i w dodatku nie masz pewnosci czy ruszy, jesli nie znajdzie sie dostateczna liczba zainteresowanych. jest spory nacisk na informatyke, matematyke i inne bzdety, ktore moga czlowieka niezle zmeczyc. jedyny plus, ze masz wyzsze wyksztalcenie. no i w sumie sprzet maja za grube pieniadze. mialem okazje na praktykach w bz wbk trzymac w reku swifty za dziesiatki tysiecy dolarow na sprzet do realizacji dzwieku, czy cos w ten desen. warto poczekac. niech szkola sie rozkreci, bo jeszcze jest ciepla jak buleczka z pieca. nawet za ciepla.

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 19 wrz (pn) 2005, 20:39:31

podjęłam już naukę w WSTI. W ten weekend miałam pierwsze zajęcia. W sobote udało sie przeżyć. Materiał idzie ogarnąć. W niedziele mnie nie było na uczelni, bo broniłam prace dyplomowa w WSR. Opinie moich kolegów z roku: algorytmy i fizyka ... bardzo ciężkie do pojęcia. Niebawem dostane z tych wykładów i ćwiczeń notatki. W sumie matematyka, fizyka i projektowanie... troszke się boję, ale zawsze nalezałam do osób bardziej ścisłych.
PS. juz na ćwiczeniach z logiki i teorii mnogości "+" dostałama :D i w grupie jedyna babinka jestem :). a grup na zaocznej informatyce jest 12, każda po 30 osób

willy
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: willy » 19 wrz (pn) 2005, 20:56:18

od logiki macie moze Roslanca? Taki smieszny typ co gada do siebie i ogolnie 'jak to szybko czas na grzybkach leci' ? :D :D :D

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 22 wrz (czw) 2005, 17:46:03

Rosłaniec jest świetny :D. Normalnie tak pocieszny człowiek, że szok. Takimi tekstami rzuca, że normalnie można boku zrywać. Z tym profesorem tym mamy wykłady, bo ćwiczenia z Kubarskim

algorytmy sa straszne:/ podobno, bo w niedziele nie było mnie na uczelni

willy
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: willy » 24 wrz (sob) 2005, 16:35:11

hehehe... To pewnie dr Olchowik tez Ci sie trafi. Chrzaka nosem i rzuca sprosne dowcipy z ktorych ludzie sie nie smieja, albo tylko usmiechaja z grzecznosci :D.

crypter
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: crypter » 30 wrz (pt) 2005, 18:26:58

ja tam zapraszm na WSSiP w lodzi jestem na 3 roku jest git tylko tyle ze ja zarabiam na te szkole pracuja jako grafik, tak wiec bez znalezienia pracy za minimum 1000zl to ja nie widze tych studiow, co do WSP w wawie to nie polecam sam sie przejechalem i pomylilem az na miesiac w tej szkole mam tam kumnpla siedzi tam dla papierka tylko i wlai to wszystko w d... :D pozxatym nie wiem do czego oni chcia ksztalcicc tych ludzi bo jak do prqacy w agencji to jakas pomylsk wielka jest :]

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 11 paź (wt) 2005, 02:21:56

WSTI jest sper. Bardoz się ciesze, że do niej poszła. Spotkałam kilkoro znajomych :]nawet dwóch kumpli z Grodziska :D szkoda, ze nie są w mojej grupie, ale przenosić to mi się już nie chce. Wykładwcy: większosć jest OK, część albo usypia swoim głosem, albo gada nie na temat, ale ogólnie to wychodzi na +. Adamiec, rektor tej uczelni również jest mocny. Sypie takimi tekstami i żarcikami, że nawet pośmiac się można. Trochę tego materiału jest i na pierwszej sesji przesieją nasz pierwszy rocznik. Ja się nie boję, bo na bierząco powtarzam i uważam na zajęciach (wykładach i ćwiczeniach). Fajnie gdyby po tych 3,5 roku udało mi się zdobyć tytuł zawodowy: inżynier informatyk. Bardzo ładnie prezentowało by się z technikiem organizacji reklamy ;).
W sumie nie płacę dużo (12 rat po 410 zł). Sale są śliczne, wszytsko czyste, sprawne, sprzęt dobry... do WSP też bym nie pozła. Swojego czasu dowiedziałams ię jakiego to typu uczelnia. Wiem jedno: napewno nie dla mnie. Być może w WSSiP w Łodzi będę robiła studia uzupełniające magisterskie. W obecnej uczelni po zaliczen iu 4 semestrów dopiero wybieram specjalizację, a mnie dziwnym trafem interesuje: grafika komputerowa, multimedia i DTP :]. Za te 4 lata to raczej juz będzie mnie stać na wydawanie 1 tys zł miesięcnzie na studiowanie, a 2 lata zdecydowanie sa krutsze niż 5-6 lat :]

reni
Nowy(a)

Post autor: reni » 11 paź (wt) 2005, 08:59:39

Wykładwcy: większosć jest OK, część albo usypia swoim głosem, albo gada nie na temat

-to chyba nie dobrze/ oj bardzo xle sie kojarzy :?

ODPOWIEDZ