imię dla kotki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Początkujący(a)
imię dla kotki
Chciałabym was bardzo serdecznie prosić o to byści mi pomogli wybrać imię dla mojej kotki którą dostałam niedawno.
Ponieważ ja niestety nie mogę dojść do ładu ze swoimi siostrami które wymyślają jakieś niestworzone imiona dla niej.
początkowo miała się nazywać agatka, potem psotka, ale teraz już naprawdę nie wiem jak ją mamy nazwać błagam pomóżcie....
pozdrawiam i z góry dziękuję na koniec napewno powiem wam jaka została podjęta decyzja jak się będzie nazywała.
Ponieważ ja niestety nie mogę dojść do ładu ze swoimi siostrami które wymyślają jakieś niestworzone imiona dla niej.
początkowo miała się nazywać agatka, potem psotka, ale teraz już naprawdę nie wiem jak ją mamy nazwać błagam pomóżcie....
pozdrawiam i z góry dziękuję na koniec napewno powiem wam jaka została podjęta decyzja jak się będzie nazywała.
-
- Ekspert
Myślę, że warto byłoby zainwestować w jakieś nieszablonowe imię. Np Nabuchodonozor albo Abrakadabrakonstantynopolitańczykawianeczkadwatrzy. Poważnie. Poza tym nie krzywdź kota i nie daj mu/jej imienia na poziomie I-ej klasy podstawówki. Kicia, srycia, pusia, pimpka.... rzygać się chce. Mój kot wabi się Szajba- może też niezbyt to oryginalne, ale przynajmniej nie Mruczek ;-)Wymyśl takie imię, żeby żaden kot na świecie nie miał podobnego. Tako rzecze Zaracośtam.
-
- Początkujący(a)
ja jednak rozważam to aby ją nazwać koza bądz rozrabiaka, ponieważ:
1) wszystkiego co napotka na drodze to musi spróbować
2) rozrabia w domu tak że jest jej wszszędzie pełno i wszystko wszędzie wywraca do góry nogami
Ale jednak posłucham jeszcze wszych propozycji, oczywiście z krótkim uzasadnieniem dlaczego właśnie tak byście ją nazwali.
1) wszystkiego co napotka na drodze to musi spróbować
2) rozrabia w domu tak że jest jej wszszędzie pełno i wszystko wszędzie wywraca do góry nogami
Ale jednak posłucham jeszcze wszych propozycji, oczywiście z krótkim uzasadnieniem dlaczego właśnie tak byście ją nazwali.
-
- WSR Guru
Moja Kocica nazywa sie psotka w tej chwili zaluje bo zrobila sie z niej straszna malpa:)
Kota tez mam i nazywa sie Kropek
Przygarnij kropka ....imiona dla naszych zwierzat strasznei pozniej zmieniaja im psyche....a po kastracji wszystko radykalnei zmienia sie o 180 stopni . albo kotu odbije albo sie upasie jak bydle ibedzie wazyl 10 kilo:)
Kota tez mam i nazywa sie Kropek
Przygarnij kropka ....imiona dla naszych zwierzat strasznei pozniej zmieniaja im psyche....a po kastracji wszystko radykalnei zmienia sie o 180 stopni . albo kotu odbije albo sie upasie jak bydle ibedzie wazyl 10 kilo:)
-
- Początkujący(a)
-
- WSR Guru
A- Andy o przepraszam to męskie imię Agresja
B- Bianka
C- Cheetah
D- Dandy
E- Emi
F- Fifka
G- Gandzia
H- Hipcia
I- India
J- Jazzy
K- Kinia
L- Leila
Ł- Łania
M- Mumia
N- Neonka
O- Obiecanka
P- Pindunia tak ma na imię moja jaszczurka
R- Rozi
S- Sistar
T- Tusia
U- Unia tak Europejsko brzmi
W- Wendy
X- Xena
Y- Yamajka
Z- Zulla
B- Bianka
C- Cheetah
D- Dandy
E- Emi
F- Fifka
G- Gandzia
H- Hipcia
I- India
J- Jazzy
K- Kinia
L- Leila
Ł- Łania
M- Mumia
N- Neonka
O- Obiecanka
P- Pindunia tak ma na imię moja jaszczurka
R- Rozi
S- Sistar
T- Tusia
U- Unia tak Europejsko brzmi
W- Wendy
X- Xena
Y- Yamajka
Z- Zulla
-
- Loża WSR
Mialem podobne problemy Rozi. Moim zdaniem powinnas zamknac liste imion. I stopniowo eliminowac te ktore Ci sie nie podobaja. Wbrew pozorom kolejne imiona nie ulatwiaja Ci wyboru ale go raczej utrudniaja. No chyba ze kogos nagle cos olsni i tu blysnie pomyslem
Sam nie moglem prawie przez miesiac wymyslic imienia dla swojego kota. Dopiero pewnego dnia obudzilem sie rano i doslownie jakby mi sie przysnilo. I nie bylo to zadne z imion o ktorych myslalem wczesniej.
To tez jest metoda. Ale tym sposobem mozna wymyslac imie cale lata. Jedna moja znajoma ma doroslego kilkuletniego kota ktory do tej pory nie doczekal sie na nie.
Osobiscie mi sie najbardziej podoba moja propozycja - Gagatka Bo jednoczesnie przypomina to o ktorym myslalas (Agatka) ale okresla tez jej charakterek
Sam nie moglem prawie przez miesiac wymyslic imienia dla swojego kota. Dopiero pewnego dnia obudzilem sie rano i doslownie jakby mi sie przysnilo. I nie bylo to zadne z imion o ktorych myslalem wczesniej.
To tez jest metoda. Ale tym sposobem mozna wymyslac imie cale lata. Jedna moja znajoma ma doroslego kilkuletniego kota ktory do tej pory nie doczekal sie na nie.
Osobiscie mi sie najbardziej podoba moja propozycja - Gagatka Bo jednoczesnie przypomina to o ktorym myslalas (Agatka) ale okresla tez jej charakterek