Zaoczne, październik - PLAN DZIAŁANIA :)

Wszystko co dotyczy rekrutacji

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
OSHka
Ekspert
Ekspert

Zaoczne, październik - PLAN DZIAŁANIA :)

Post autor: OSHka » 29 sie (wt) 2006, 23:23:04

Jak to będzie? Kiedy dowiemy się o planach? Czy musimy coś wybierac? W ogóle co trzeba robić od momentu złożenia papierów, żeby niczego nie przeoczyć? Są gdzieś jakieś zapisy na coś? Kiedy dostajemy legitkę i indeksy? W ogóle, WSZYSTKO co powinnam zrobić to tu napiszcie:)

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 29 sie (wt) 2006, 23:26:34

Wszystko co powinnaś zrobić to przyjść na rozpoczęcie roku szkolnego. A to znajdziesz na Forum Ogłoszenia dla Słuchaczy WSR. I wtedy się wszystkiego dowiesz a nawet dostaniesz niezbędnik, który specjalnie dla Was napisałam. Na razie don't stress! :lol: Indexy i legitymki (<24) na rozpoczęciach. A plan działania i zajęć na początku października jak wszyscy już będą w szkole!

annas55
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Ale jak tu planować???

Post autor: annas55 » 31 sie (czw) 2006, 22:07:29

nie wiadomo w które weekendy będą zajęcia..
.to wartoby było znać przed październikiem....jak to na studiach zaocznych !@!!!!!!

nie ma takiej rozpiski????

czy założenie jest takie że pierwsze zajęcia 7-9 paździenika a potem co dwa tygodnie?????? :roll:

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 31 sie (czw) 2006, 23:05:00

annas55
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: annas55 » 01 wrz (pt) 2006, 08:41:40

Będę w grupie październikowej I roku zaocznych..kiedy zaliczamy warsztaty w tym przypadku???,

bo wiem że grupy wrześniowe różnią się tylko terminem zaliczenia warsztatów...

proszę o krótką wiadomość:)[/b]

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 01 wrz (pt) 2006, 08:43:34

Ania dla Was termin zaliczeń to lipiec :wink:

OSHka
Ekspert
Ekspert

Post autor: OSHka » 02 wrz (sob) 2006, 12:52:56

A jak to jest z opłatami? 10 miesięcy trwa nauka a jest 12 rat? Ile jest egzaminów w każym semestrze? Sprawdzam czy dam radę z podwójną sesją :lol: no i jeszcze jakby ktoś mi mógł powiedzieć czy przedmioty fakultatywne tez sie kończą zaliczeniem jakimś, czy wyglądają raczej jak wykłady bez zaliczeń, czy jak.. :roll:

OSHka
Ekspert
Ekspert

Post autor: OSHka » 02 wrz (sob) 2006, 12:57:58

zielonyszerszen pisze:Ania dla Was termin zaliczeń to lipiec :wink:
Jak to? W info na forum jest, że:
26/27. V (sesja egzaminacyjna)

Wiec jak to?

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 02 wrz (sob) 2006, 13:07:17

Lipiec to termin zaliczen warsztatow dla pazdziernikowych. Bo pazdziernikowi maja w lipcu to co wrzesniowi we wrzesniu

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 02 wrz (sob) 2006, 15:24:32

OSHka pisze:A jak to jest z opłatami? 10 miesięcy trwa nauka a jest 12 rat? Ile jest egzaminów w każym semestrze? Sprawdzam czy dam radę z podwójną sesją :lol: no i jeszcze jakby ktoś mi mógł powiedzieć czy przedmioty fakultatywne tez sie kończą zaliczeniem jakimś, czy wyglądają raczej jak wykłady bez zaliczeń, czy jak.. :roll:
Ad.1 Wybierasz sama system płatności. Jeśli płacisz co miesiąc to jest to rozłożone na 12 rat, więc płacisz 12 miesiecy. Ale przez to raty są mniejsze.

Ad. 2 Tyle egzaminów ile przedmiotów będziesz miała w swoim indywidualnym planie. Niektóre przedmioty zaliczasz pracami ale o tym dowiesz się od wykładowców.

Ad 3. Tak większośc fakultatywnych to też egzaminy albo prace, które należy wykonać. Zależy od typu zajęć. Na warsztatach i informatycznych raczej wykonujesz prace zaliczeniowe. Generalnie każdy przedmiot zaliczasz na ocenę.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 02 wrz (sob) 2006, 15:27:58

OSHka pisze:
Wiec jak to?
Po prostu te warsztay odbywają się już jak zaliczysz całą półroczną sesję. Są oddzielone od normalnego planu. A terminy będą ustalone po sesji jak będzie wiadomo czy trzeba Was będzie dzielić na weekendy czy się zmieścicie razem. Także jeszcze raz. Grupy październikowe po letniej sesji egzaminacyjnej mają jeszcze dwa obowiązkowe weekendy zjazdowe!

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 02 wrz (sob) 2006, 15:34:01

OSHka pisze:

Wiec jak to?
bosze dobrze że Ty wybrałaś sobie grupę zaoczną.
zadzwoń i dowiedz się .
jak się zapisywałas do szkoły to robił to ktoś za Ciebie :?: że nic nie wiesz.

OSHka
Ekspert
Ekspert

Post autor: OSHka » 02 wrz (sob) 2006, 22:54:46

zielonyszerszen pisze: bosze dobrze że Ty wybrałaś sobie grupę zaoczną.
zadzwoń i dowiedz się .
jak się zapisywałas do szkoły to robił to ktoś za Ciebie :?: że nic nie wiesz.
Ok że tak powiem - jedne studia mam już prawie za sobą i dlatego wybrałam zaoczne na WSR, dlatego jestem taka niezorientowana, bo nie mam czasu zbierać dokładnych informacji, bo jednocześnie uwijam się z remontem domu, przygotowywuję ankietę dla dzieci pod magisterkę, piszę ową pracę dyplomową a dodatkowo staram się wszystko pozbierać do kupy, żeby mi nie kolidowało z planem zajęć na UW i ogólnie z życiem. Więc sorrry (!!) jeśli zadałam o jedno pytanie za dużo. Nie mam czasu wydzwaniać, bo do południa jestem tak zajęta, że nie mam czasu nawet porządnie zjeść od paru tygodni, a na samej kawie długo nie pociagnie. Jak wpadnę do domu po jakieś papiery, to postnę na forum jakieś pytanie, na które liczę, ze dostanę odp wieczorem, kiedy już na spokojnie mogę coś przeczytać.
Dziwne, że Happy ze stoickim spokojem udziela mi konkretnych odpowiedzi. Naskoczyć na kogoś jest bardzo łatwo, tym bardziej, że ja dopiero wdrażam sie w WSR, a Ty jak sądzę wiesz już wszystko.

Poza tym z tego co widzę, to nie zrozumiałeś mojego pytania. Ja już zdążyłam się dowiedzieć chyba wszystkiego, wiec jestem w pełni doinformowana mimo napiętego planu (każdego) dnia. Podejrzewam, że na moim miejscu już dawno byś wykorkował i nie tak "banalne" pytania byś postował na forum.

Sorki, jeśli byłam niemiła, ale nie znasz mnie, a naskakujesz, jakbym była conajmniej jakimś niedorozwojem! Szacunek dla drugiego człowieka to jest coś, co może odmienić to co się dzieje na świecie. Zacznijmy od samych siebie.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 03 wrz (ndz) 2006, 00:04:59

OSHka pisze:Dziwne, że Happy ze stoickim spokojem udziela mi konkretnych odpowiedzi.
Ależ bardzo proszę. Studia psychologiczne uczą spokoju i cierpliwości! :lol: A Ty co studiujesz, że robisz ankiety?

OSHka
Ekspert
Ekspert

Post autor: OSHka » 03 wrz (ndz) 2006, 00:20:50

Studiuje zarządzanie, a mgr piszę o wpływie reklamy telewizyjnej na najmłodszych konsumentów i będę szalała w przedszkolu i podstawówce, oczywiście przedszkolaki musze przebadać osobiście, pogadać z nimi, a w podstawówce bede wypełniała sama ankiety, a dzieciaczki bede mi odpowiadały na pytania:)

Hmmm czyżby ktoś sie rwał do pomocy;)

ODPOWIEDZ