Zwierzęta - poszukiwane!!!

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

merkuria
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: merkuria » 22 wrz (pt) 2006, 19:50:24

No cóż, mój Afred :P ma trochę ponad 3 miesiące, czyli jest dość młody. Mam go jakieś półtora miesiąca.
Bałagani? Zależy co masz na myśli, po prostu wyciąga wszystko co się da i wchodzi tam gdzie się da. Uwielbia wykopywać ziemię z kwiatków i gryźć buty.

Jak na razie nie nauczył się korzystania z kuwety, ale jestem dobrej myśli (podobno jest to wykonalne).
Czasami gryzie, ale powoli coraz mniej.

Fretka to zwierzę z rodziny łasicowatych, nie przywiązuje się do miejsca, więc jesli dasz mu okazę to ucieknie i nie wróci.

Nie możesz wziąc zwierzaka młodszego niż 2-3 miesięcznego. Są to ssaki i potrzebują opieki matki. Zbyt wczesne odstawienie moze się dla nich źle skończyć.

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 22 wrz (pt) 2006, 23:49:31

Ale ja nie chce zeby sie przywiazywal do miejsca !!!
Ja chce zeby sie przywiazal do mnie!!!
nie jak ot- tylko jak pies - skoro tchorzofretka ma charakter kota, to ja jej nie chce !!

Anita
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Anita » 23 wrz (sob) 2006, 19:44:43

przez kilka ładnych lat miałam papugi, a pierwsze dostłam ja miałam 7 lat i wtedy miałam pierwsze traumatyczne przeżycia z nimi. Kiedys wróciłam do domu- rodzice w pracy-patrzę a jedna papuga leży na dnie klatki z nóżkami do góry. Przestraszyłąm sie. Wyjęłam ją z klatki i poczułam ze jest strasznie zimna. Pomyślałam że jak ją rozgrzeję to ożyje. Pobiegłam do kuchni, zagotowałam wodę ...i włożyłam papugę do wrzątku....Nie ożyła, zaczęła za to śmierdzieć :cry:

ibobi
Nowy(a)

Post autor: ibobi » 01 paź (ndz) 2006, 15:08:30

hej ja mam 2 takie male sprytne zwierzaki, mianowicie 2 szczurasy jeden czarny a drugi "niebieski" [taki ladny szary] jezeli Ci to odpowiada to mozemy sie jakos ustawic, aha no i oczywiscie mieszkam w bloku, zwierzaki maja duuuuza klatke ale czasami tez biegaja sobie po pokoju :lol:

ODPOWIEDZ