no to mam nadzieje, że i mnie ten nawyk wejdzie w krew bo póki co jak myśle o tym że jutro rano do pracy to już czuje się zmęczonaKinfolk pisze:
Kiti - to już taki odruch... co by się nie działo rano wstajesz i do roboty...
"Fuck" jak by to CASE powiedział
Good morning, good morning... and good night
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Ekspert
-
- Ekspert
-
- Wyrocznia WSR
-
- Ekspert
Ja sie jakos zasypianiem nie przejmuje, chociaz przyznam ze na bezsennosc cierpie nie od dzisiaj....
Ale mam na szczescie niezly zapas filmow i zawsze sobie cos "zapuszcze" w wieczorowej porze
Na dzisiaj jest "planowany" - "Plan doskonaly"
mi nie przeszkadza ta bezsennosc - skoro jest nieunikniona..
Ale mam na szczescie niezly zapas filmow i zawsze sobie cos "zapuszcze" w wieczorowej porze
Na dzisiaj jest "planowany" - "Plan doskonaly"
mi nie przeszkadza ta bezsennosc - skoro jest nieunikniona..
-
- Loża WSR
Zeby zasnac trzeba odstawic problemy na bok bo zwykle to one nie daja nam zasnac. Jest sporo sposobow i sam moglbym napisac o nich prace dyplomowa Dobrze wywietrzony pokoj. Temperatura 18-19 stopni. Odstawic komputer, tv, gazety, ksiazki na 1h przed spaniem. Dobrze jest pare minut pocwiczyc ale zeby sie specjalnie nie zmeczyc. Ciepla relaksujaca kapiel. Moze byc szklanka cieplego mleka jak ktos lubi. No i nie jesc 2h przed snem. I trzeba tez pamietac ze najlepszy, najlepiej regenerujacy sen jest miedzy 22-24. Moze jak jeszcze cos mi sie przypomni to napisze
-
- Ekspert
-
- Loża WSR
Sa bardzo rozne formy medytacji i cwiczen. Od zen i jogi poczawszy a skonczywszy na wizualizacjach typu chmurki, morze, swiatelko w tunelu
Itp i itd. Poza tym trzeba pamietac ze nic na sile. Jak ktos ogladal Orly Temidy to wie o co chodzi i co ma robic Jezeli nie mozesz zasnac 20-30min. wstan zrob np. pare przysiadow albo idz przemyj twarz zimna woda wzglednie zrob pare glebokich oddechow. Poloz sie spac znowu. Glowna zasada to nie gnic w lozku jesli nie zasniesz szybko (10-15min). Bo to najlepszy przepis na bezsenna noc
Itp i itd. Poza tym trzeba pamietac ze nic na sile. Jak ktos ogladal Orly Temidy to wie o co chodzi i co ma robic Jezeli nie mozesz zasnac 20-30min. wstan zrob np. pare przysiadow albo idz przemyj twarz zimna woda wzglednie zrob pare glebokich oddechow. Poloz sie spac znowu. Glowna zasada to nie gnic w lozku jesli nie zasniesz szybko (10-15min). Bo to najlepszy przepis na bezsenna noc
-
- Ekspert
-
- Wyrocznia WSR