Targi Artykułów i Usług Reklamowych Euro-Reklama OUTDOOR EXP
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Czasami coś napisze
Targi Artykułów i Usług Reklamowych Euro-Reklama OUTDOOR EXP
Międzynarodowe Targi Artykułów i Usług Reklamowych Euro-Reklama OUTDOOR EXPO
27-30 marca 2007 r., Poznań
http://www.outdoorexpo.pl/pl
Jeśli jest ktoś chętny kto jedzie albo chciał by pojechać na targi tego typu to serdecznie zapraszam! Jak na razie wiem, że jest kilka takich osób.
Niestety te dwa dni (środa i czwartek) nie są wolne od nauki !!
Jeśli jest ktoś chętny niech się odzywa !!!
Fotki z targów w roku 2006
http://www.outdoorexpo.pl/pl/25234.html
PROGRAM WYDARZEŃ
28 marca 2007 – środa
11.00-16.00
Konferencja „Miasto-Komunikacja-Reklama”
Organizator: Międzynarodowe Targi Poznańskie
Współpraca merytoryczna: Związek Miast Polskich, Brief for Poland, Izba Gospodarcza Reklamy Zewnętrznej
(wstęp po rejestracji on-line,)
11.00-15.00
Reklama w wielkim formacie (warsztaty i pokazy)
· „Jakość i efektywność w wielkim formacie- nowe rozwiązania i nowe materiały” (Świat Druku”)
· „Kreacja i planowanie kampanii outdoorowych” („Pro-KREACJA”)
Organizator: Świat Druku, PROKREACJA
11.00-14.00
Inauguracja sezonu kalendarzowego
Organizator: EDICA, Międzynarodowe Targi Poznańskie
10.00-16.00
Cykl prezentacji i wykładów Polskiego Stowarzyszenia Sitodruku i Druku Cyfrowego
16.00
Rozstrzygnięcie konkursu SuperstarPOLAND 2007
Od 18.00 (wstęp za zaproszeniami)
Fiesta EL OSO - wieczór branżowy wystawców targów Euro-Reklama OUTDOR EXPO i POLIGRAFIA
Wręczenie Złotych Medali Międzynarodowych Targów Poznańskich
29 marca 2007 – czwartek
9.00-16.00
Windykacja roszczeń handlowych - Jak robić to tanio, szybko, skutecznie i niekoniecznie z udziałem prawnika?
Organizator: Magazyn OUTDOOR MEDIA
9.00-17.00
AMBIENT MEDIA i NIESTANDARDOWY OUTDOOR
Organizatorzy: OUTDOOR MEDIA, Międzynarodowe Targi Poznańskie
Patronat: OUTDOOR MEDIA, Mediarun.pl
10.00-15.30
Konferencja "Outdoor - widoczny, zaskakujący, efektywny"
Organizator: Essentis, Międzynarodowe Targi Poznańskie
10.00-16.00
Cykl prezentacji i wykładów Polskiego Stowarzyszenia Sitodruku i Druku Cyfrowego
11.00-15.00
· „Jakość i efektywność w wielkim formacie- nowe rozwiązania i nowe materiały” („Świat Druku”)
Organizator: Świat Druku, PROKREACJA, Międzynarodowe Targi Poznańskie
Więcej informacji znajdziecie na stronie http://www.outdoorexpo.pl/pl/29499.html
Nocleg
Dokładnie co i jak będzie zależało od tego ile osób będzie chętnych!
Jeśli chodzi o nocleg 28/29 najprawdopodobniej spędzimy w noclegowni tego typu
http://www.pokoje.abc-komputer.poznan.pl/
Ceny biletów:
Bilet - 20 zł.
(Bilet upoważnia do wstępu na tereny targowe zarówno na targi EUROREKLAMA OUTDOOREXPO 2007 jak i POLIGRAFIA 2007)
(Warunkiem wstępu na targi jest wypełnienie ankiety dostępnej w punktach rejestracyjnych na terenie MTP. Zebrane dane zostaną wykorzystane wyłącznie do celów statystycznych MTP)
Kasy biletowe:
Czynne są w godzinach 8.30 -16.00
Znajdują się przy wejściach na teren MTP
***Transport *** (może uledz zmianie)
Zapewne będzie to EuroCity cena biletu normalnego 89 zł (2 klasa / w jedną stronę) ale z tego co wiem z legitymacją szkolną przysługuje 49% zniżki (musze się upewnić)
Czas podróży: 2:50
Wyjazd z dworca Warszawa Centralna
28.03.07 odjazd: 7:20 (biorąc pod uwagę polska kolej, trzeba być minimum 15 minut wcześniej) przyjazd Poznań Główny 10:20
Wyjazd z dworca Poznań Główny
29.03.07 odjazd: 19:35
przyjazd na stacje Warszawa Centralna: 22:25
Uwaga to nie jest wycieczka szkolna !!!
Ja nie jestem organizatorem !!
Jeśli jest ktoś chętny jechać na te 2 dni na targi sam musi sobie kupić bilet.
Wspólnie możemy jedynie wynająć lokum.
EXPO jest oddalone o jakieś 5 minut pieszo od dworca Poznań Główny.
Jeśli macie jakieś pytania możecie sami poszukać na nie odpowiedzi na takich stonkach jak :
http://www.google.pl/
http://www.outdoorexpo.pl/
w ostateczności możecie pytać tutaj!
27-30 marca 2007 r., Poznań
http://www.outdoorexpo.pl/pl
Jeśli jest ktoś chętny kto jedzie albo chciał by pojechać na targi tego typu to serdecznie zapraszam! Jak na razie wiem, że jest kilka takich osób.
Niestety te dwa dni (środa i czwartek) nie są wolne od nauki !!
Jeśli jest ktoś chętny niech się odzywa !!!
Fotki z targów w roku 2006
http://www.outdoorexpo.pl/pl/25234.html
PROGRAM WYDARZEŃ
28 marca 2007 – środa
11.00-16.00
Konferencja „Miasto-Komunikacja-Reklama”
Organizator: Międzynarodowe Targi Poznańskie
Współpraca merytoryczna: Związek Miast Polskich, Brief for Poland, Izba Gospodarcza Reklamy Zewnętrznej
(wstęp po rejestracji on-line,)
11.00-15.00
· „Jakość i efektywność w wielkim formacie- nowe rozwiązania i nowe materiały” (Świat Druku”)
Organizator: Świat Druku, PROKREACJA
11.00-14.00
Inauguracja sezonu kalendarzowego
Organizator: EDICA, Międzynarodowe Targi Poznańskie
10.00-16.00
16.00
Rozstrzygnięcie konkursu SuperstarPOLAND 2007
Od 18.00 (wstęp za zaproszeniami)
Fiesta EL OSO - wieczór branżowy wystawców targów Euro-Reklama OUTDOR EXPO i POLIGRAFIA
Wręczenie Złotych Medali Międzynarodowych Targów Poznańskich
29 marca 2007 – czwartek
9.00-16.00
Windykacja roszczeń handlowych - Jak robić to tanio, szybko, skutecznie i niekoniecznie z udziałem prawnika?
9.00-17.00
AMBIENT MEDIA i NIESTANDARDOWY OUTDOOR
Organizatorzy: OUTDOOR MEDIA, Międzynarodowe Targi Poznańskie
Patronat: OUTDOOR MEDIA, Mediarun.pl
10.00-15.30
Konferencja "Outdoor - widoczny, zaskakujący, efektywny"
Organizator: Essentis, Międzynarodowe Targi Poznańskie
10.00-16.00
11.00-15.00
· „Jakość i efektywność w wielkim formacie- nowe rozwiązania i nowe materiały” („Świat Druku”)
Organizator: Świat Druku, PROKREACJA, Międzynarodowe Targi Poznańskie
Więcej informacji znajdziecie na stronie http://www.outdoorexpo.pl/pl/29499.html
Nocleg
Dokładnie co i jak będzie zależało od tego ile osób będzie chętnych!
Jeśli chodzi o nocleg 28/29 najprawdopodobniej spędzimy w noclegowni tego typu
http://www.pokoje.abc-komputer.poznan.pl/
Ceny biletów:
Bilet - 20 zł.
(Bilet upoważnia do wstępu na tereny targowe zarówno na targi EUROREKLAMA OUTDOOREXPO 2007 jak i POLIGRAFIA 2007)
(Warunkiem wstępu na targi jest wypełnienie ankiety dostępnej w punktach rejestracyjnych na terenie MTP. Zebrane dane zostaną wykorzystane wyłącznie do celów statystycznych MTP)
Kasy biletowe:
Czynne są w godzinach 8.30 -16.00
Znajdują się przy wejściach na teren MTP
***Transport *** (może uledz zmianie)
Zapewne będzie to EuroCity cena biletu normalnego 89 zł (2 klasa / w jedną stronę) ale z tego co wiem z legitymacją szkolną przysługuje 49% zniżki (musze się upewnić)
Czas podróży: 2:50
Wyjazd z dworca Warszawa Centralna
28.03.07 odjazd: 7:20 (biorąc pod uwagę polska kolej, trzeba być minimum 15 minut wcześniej) przyjazd Poznań Główny 10:20
Wyjazd z dworca Poznań Główny
29.03.07 odjazd: 19:35
przyjazd na stacje Warszawa Centralna: 22:25
Uwaga to nie jest wycieczka szkolna !!!
Ja nie jestem organizatorem !!
Jeśli jest ktoś chętny jechać na te 2 dni na targi sam musi sobie kupić bilet.
Wspólnie możemy jedynie wynająć lokum.
EXPO jest oddalone o jakieś 5 minut pieszo od dworca Poznań Główny.
Jeśli macie jakieś pytania możecie sami poszukać na nie odpowiedzi na takich stonkach jak :
http://www.google.pl/
http://www.outdoorexpo.pl/
w ostateczności możecie pytać tutaj!
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Re: Targi Artykułów i Usług Reklamowych Euro-Reklama OUTDOOR
Polecam udział w tych targach, szczególniej w towarzyszących im konferencjach i prezentacjach. Byłem tam kilkukrotnie (a dwa lata temu nawet jako prelegent na koferencji poświęconej roli fotografii w reklamie drukowanej). Wystawcy to prawie wyłącznie branża outdoorowa, poligrafia i producenci gadżetów reklamowych. Ale za to nie ma przesadnego tłoku, a wstęp na większość imprez towarzyszących jest wolny.
W samym Poznaniu polecam do zwiedzenia katedrę i w ogóle cały Ostrów Tumski (tak, tak, jest też taki poznański, nie tylko wrocławski), choć od Rynku trzeba sie trochę przejść, aby tam dojść.
W samym Poznaniu polecam do zwiedzenia katedrę i w ogóle cały Ostrów Tumski (tak, tak, jest też taki poznański, nie tylko wrocławski), choć od Rynku trzeba sie trochę przejść, aby tam dojść.
Od czasu rządów Leszka Millera (a więc już kilka lat) zniżka na kolej wynosi 37% (do 24 roku życia). Oczywiście trzeba mieć ważną legitymację szkolną.Freud pisze:***Transport *** (może uledz zmianie)
-
- Loża WSR
Re: Targi Artykułów i Usług Reklamowych Euro-Reklama OUTDOOR
Niezly hardcoreFreud pisze:29 marca 2007 – czwartek
9.00-16.00
-
- Początkujący(a)
http://tlk.pl
bez znizek - 62 zl z miejscowka. Ze znizka 41 zl. Ekspres. Pare razy w tym roku korzystalem, wiec moge potwierdzic, ze komuny nie ma. Chetnie bym sie przejechal, chociaz jeszce nie wiem, czy bede mial tyle czasu.
bez znizek - 62 zl z miejscowka. Ze znizka 41 zl. Ekspres. Pare razy w tym roku korzystalem, wiec moge potwierdzic, ze komuny nie ma. Chetnie bym sie przejechal, chociaz jeszce nie wiem, czy bede mial tyle czasu.
-
- Początkujący(a)
PKP oficjalnym przewoźnikiem targów
Strona poprzednia E-mail
Firma PKP Przewozy Regionalne, oficjalny przewoźnik targów Euro-Reklama OUTDOOR EXPO, przygotowała dla uczestników targów ofertę specjalną.
Aby z niej skorzystać, Klient powinien nabyć bilet w jedną stronę na pociąg PKP Przewozy Regionalne*, a następnie po przyjeździe na targi ostemplować go na stoisku PKP lub w wyznaczonym targowym punkcie informacyjnym specjalną pieczątką. Podróż powrotna odbywa się na podstawie ostemplowanego biletu bez dodatkowych opłat.
Specjalna oferta ważna jest w dniach trwania Targów, a przejazd powrotny musi być ukończony do godziny 24.00 ostatniego dnia Targów i odbywać się tą samą drogą, co przejazd „tam”.
*) UWAGA
Promocja obowiązuje bilety:
* normalne lub z ulgą ustawową: 37%, 49%, 78%, 95%
* na pociąg osobowy lub pośpieszny
Promocja NIE OBOWIĄZUJE:
* biletu wycieczkowego PKP Przewozy Regionalne
* biletu rodzinnego PKP Przewozy Regionalne
* pociągów typu express
* pociągów INTERCITY
* pociągów EUROCITY
* pociągów TLK (Tanie Linie Kolejowe)
Strona poprzednia E-mail
Firma PKP Przewozy Regionalne, oficjalny przewoźnik targów Euro-Reklama OUTDOOR EXPO, przygotowała dla uczestników targów ofertę specjalną.
Aby z niej skorzystać, Klient powinien nabyć bilet w jedną stronę na pociąg PKP Przewozy Regionalne*, a następnie po przyjeździe na targi ostemplować go na stoisku PKP lub w wyznaczonym targowym punkcie informacyjnym specjalną pieczątką. Podróż powrotna odbywa się na podstawie ostemplowanego biletu bez dodatkowych opłat.
Specjalna oferta ważna jest w dniach trwania Targów, a przejazd powrotny musi być ukończony do godziny 24.00 ostatniego dnia Targów i odbywać się tą samą drogą, co przejazd „tam”.
*) UWAGA
Promocja obowiązuje bilety:
* normalne lub z ulgą ustawową: 37%, 49%, 78%, 95%
* na pociąg osobowy lub pośpieszny
Promocja NIE OBOWIĄZUJE:
* biletu wycieczkowego PKP Przewozy Regionalne
* biletu rodzinnego PKP Przewozy Regionalne
* pociągów typu express
* pociągów INTERCITY
* pociągów EUROCITY
* pociągów TLK (Tanie Linie Kolejowe)
-
- Czasami coś napisze
A no troszkę się spóźniłeś, bo właśnie niedawno wrucilismy...
Było naprawdę wyśmienicie...
Konferencja : Miasto – Komunikacja – Reklama 8O
Poświęcona promocji miast i regionów we współpracy z firmami reklamy zewnętrznej
Można było poznać takich ludzi jak: Redaktor Naczelny „Brief for Poland”,
Mateusz Zmyślony (agencja Eskadra) ... itd.
Oprócz konferencji przez te 2 dni warto było wejść na targi obecna ekspozychja zajmowanła około 20 kilku tysięcy metrów kwadratowych
Poligrafia !!!!...... drukarnie...plotery...maszyneria do produkcji opakowań, ubrań firmowych itp...
Nie możemy zapomnieć o hostessach... w spódniczkach lekko zakrywających pośladki....
A no właśnie i znowu możecie żałować .....
Fantastyczne konkursy..... w który można było wygrać naprawdę fantastyczne nagrody takie jak najnowszej klasy System Nawigacji Satelitarnej, albo fantastyczny aparat cyfropw..
Żałujecie!!
Tak .......
Powinniście !
Było naprawdę wyśmienicie...
Konferencja : Miasto – Komunikacja – Reklama 8O
Poświęcona promocji miast i regionów we współpracy z firmami reklamy zewnętrznej
Można było poznać takich ludzi jak: Redaktor Naczelny „Brief for Poland”,
Mateusz Zmyślony (agencja Eskadra) ... itd.
Oprócz konferencji przez te 2 dni warto było wejść na targi obecna ekspozychja zajmowanła około 20 kilku tysięcy metrów kwadratowych
Poligrafia !!!!...... drukarnie...plotery...maszyneria do produkcji opakowań, ubrań firmowych itp...
Nie możemy zapomnieć o hostessach... w spódniczkach lekko zakrywających pośladki....
A no właśnie i znowu możecie żałować .....
Fantastyczne konkursy..... w który można było wygrać naprawdę fantastyczne nagrody takie jak najnowszej klasy System Nawigacji Satelitarnej, albo fantastyczny aparat cyfropw..
Żałujecie!!
Tak .......
Powinniście !
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Pytanie o targowe/konferencyjne gadżety
A przywieźliście coś fajnego?
-
- Bywalec
Ja się nigdzie nie spóźniłem byłem idealnie na czas a czemu? czytajcie niżej.Freud pisze:A no troszkę się spóźniłeś, bo właśnie niedawno wrucilismy...
Na mnie na targach wielkie wrażenie zrobiły te dłuuuuuuuuugie drukarki które miały po parę metrów a wydruki z nich oprócz roli pokazowej służyły jako... dywany* dla zwiedzających targi
Oprócz drukarek oczywiście na targach posłużono się mniej konwencjonalnymi sposobami zwrócenia uwagi np. Agencja Reklamy Wizualnej Fokus przyciągała do siebie ludzi dzięki wynajętym sobowtórom przechadzającym się po hali (Merlin Monero, Lech Wałęsa i mierzący ponad 2 metry człowiek rodem z Valchalli - WOW)
Między przejściami do 2 hal stał wielki pompowany but Nike produkowany przez firmę Studio55 www.studio55.com.pl a obok niego mniejszy – z tego co mi powiedzieli to był but konkurencji.. lol!
Duże zainteresowanie budziły też nowinki techniczne, jak nowy produkt firmy 3M folia która ma w sobie jakiegoś rodzaju mikroczujniki, które zatrzymują światło z rzutnika dzięki czemu można widzieć obraz (ciężko to wytłumaczyć trzeba zobaczyć) kosztuje jedyne 10tyś euro za metr kwadratowy.
Na jednej hali budzącej dla mnie najmniejsze zainteresowanie jedyną rzeczą wartą zobaczenia była Poligrafia Retro czyli wystawa starych maszyn drukarskich. Wyczuć tam można było ducha starych czasów i wyobrazić mozolne starania nad zadrukowaniem 1! kartki papieru.
Jeśli chodzi o gadżety to firma www znaczek.pl prezentowała swoje maszynki do robienia znaczków (jakieś 1800zł za sztukę) więc szybko wyciągnąłem kartkę narysowałem logotyp mojej strony internetowej (premiera w środę ) wyciąłem – bo przecież każdy grafik nosi ze sobą coś do cięcia, klejenia i mazania - no i mam piękny znaczek heh, ale najfajniejszy gadżet dostałem od firmy www.raster.eu specjalizującej się d druku 3D – podkładkę pod mysz oczywiście z motywami trójwymiarowymi
Zaszedłem też na stoisko Warszawskiej Politechniki gdzie studenciaki zachęcali do nauki poligrafii. Opowiedziałem im że niedawno zaliczałem u siebie w szkole podstawy poligrafii i że część egzaminu polegała na opisaniu wszystkich bajerów użytych do wydrukowania wizytówki czyli: czy offsetem czy czymś innym jakie uszlachetnienia itd. No to musze wam powiedzieć że byli w ciężkim szoku! I że takie rzeczy to na 2-gim i 3-cim roku dopiero na Polibudzie. Parę osób pytało się czy u nas fajnie.. pff normalnie mnie prawie obrazili
Dobra, ale to wszystko nie jest tak istotne w porównaniu do tego co się tam wydarzyło najważniejszego dla mnie.
W wielkim skrócie – na dworcu centralnym czekając na pociąg stwierdziłem że umrę jeśli będę tak bez żadnej gazety czy książki jechał, więc zakupiłem sobie ComputerArts. Na targach okazało się że ComputerArts ma tam swoje stoisko i sprzedaje numery za 10 zeta i powiedziałem jak to przepłaciłem i wiecie co? W rekompensacie dostałem jeszcze 2 numery za free, do tego potem spotkałem tego gościa ze stoiska na starówce i poszliśmy na piwko. Okazało się że jest to zastępca redaktora naczelnego ComputerArts pogadaliśmy o tym co robię, o co on robi, jak to się pije na targach, wymieniliśmy maile..
Nie wiem czy teraz pozostał choć cień wątpliwości czy warto jeździć na tego typu imprezy.