Witam wszystkich.
Jestem tu nowy i chciałbym się dowiedzieć głównie dwóch spraw
1. A więc mam zamiar jechać osobiście do szkoły w pierwszy dzień rekrutacji by złożyć papiery.
Teraz zaczynają się matury, czyli jeszcze nie posiadam upragnionego papierka dokumentującego moje pełne średnie wykształcenie.
Czy gdy złożę samo świadectwo ukończenia szkoły i resztę mniej ważnych papierów (list, CV, itd.) to już zajmę miejsce w kolejce czy dopiero po dostarczeniu papierku zdanej matury? Bo jednak jeśli liczy się kolejność to ta druga opcja wygląda trochę pesymistycznie.
2. Jestem zainteresowany specjalizacją fotografia reklamowa ale nie znalazłem wypisanych wszystkich przedmiotów obowiązkowych.
Przy okazji chętnie poznałbym jakieś ciekawe opinie osób będących na tej specjalizacji
Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
Czas się zapisać...
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Ekspert
To jest szkoła policealna, a więc musisz mieć średnie wykszałcenie (nie jest wymagana matura). Niestety samo złożenie dokumentów nie gwarantuje Ci miejsca - (niestety) musisz uiścić opłatę wpisową, za to miejsce zostanie przez Ciebie zajęte
co do przedmiotów stricte fotograficznych to napewno będziesz musiał zaliczyć (uwaga piszę z pamięci więc mogę nie wszystko wypisać):
- fotografia intermedialna,
- historia fotografii,
- komunikacja wizualna,
- fotografia reklamowa,
- analiza obrazu fotograficznego,
- estetyka fotografii współczesnej,
- cztery semestry pracownii fotograficznej,
oprócz tego jako że jest to szkoła związana z reklamą:
- techniki sprzedaży,
- warsztaty negocjacyjne,
- gospodarka rynkowa,
- reklama prasowa,
- reklama telewizyjna,
- promocja,
- marketing,
- ekonomika i organizacja firmy,
- etyka reklamy,
- psychologia reklamy,
- warsztaty rysunkowe lub malarskie,
- warsztaty fotograficzne.
Jeżeli zamierzasz uczyć się w trybie dziennym to dodatkowo jeszcze będziesz musiał zaliczyć:
- dwa plenery fotograficzne,
- warsztaty internetowe.
Tyle jeżeli chodzi o przedmioty obowiązkowe w ciągu dwóch lat nauki, co dodatkowo to tylko od Ciebie zależy.
co do przedmiotów stricte fotograficznych to napewno będziesz musiał zaliczyć (uwaga piszę z pamięci więc mogę nie wszystko wypisać):
- fotografia intermedialna,
- historia fotografii,
- komunikacja wizualna,
- fotografia reklamowa,
- analiza obrazu fotograficznego,
- estetyka fotografii współczesnej,
- cztery semestry pracownii fotograficznej,
oprócz tego jako że jest to szkoła związana z reklamą:
- techniki sprzedaży,
- warsztaty negocjacyjne,
- gospodarka rynkowa,
- reklama prasowa,
- reklama telewizyjna,
- promocja,
- marketing,
- ekonomika i organizacja firmy,
- etyka reklamy,
- psychologia reklamy,
- warsztaty rysunkowe lub malarskie,
- warsztaty fotograficzne.
Jeżeli zamierzasz uczyć się w trybie dziennym to dodatkowo jeszcze będziesz musiał zaliczyć:
- dwa plenery fotograficzne,
- warsztaty internetowe.
Tyle jeżeli chodzi o przedmioty obowiązkowe w ciągu dwóch lat nauki, co dodatkowo to tylko od Ciebie zależy.
-
- Nowy(a)
-
- Nowy(a)
aa to inna sprawa a właśnie jeszcze co do wyboru tych dodatkowych przedmiotów. Jeśli będę tylko na zaocznym co oczywiście liczy się z czasem bardzo ograniczonym to znajdzie się jeszcze jakieś miejsce (czas) na te choć kilka dodatkowych przedmiotów? Bo jak liczę te które mi już wymieniłeś to się zastanawiam gdzie ja mogę wcisnąć pozostałe głownie najbardziej zależy mi dodatkowo photoshop bez reszty przeżyję
-
- Ekspert
Na zaocznych sprawa wygląda następująco:
Te przedmioty, które wymieniłam to są przedmioty które zrealizujesz w ciągu dwóch lat nauki (cztery semestry). Na zaocznych odbywają się one zawsze w niedziele (naogół w godzinach 08:30 - 17:00 lub 10:15 - 18:45 - w zależności od tego jak ułożony jest plan). W piątki i w soboty są tzw. przedmioty dodatkowe, które sam sobie wybierasz. Minimum, które musisz zrealizować to:
- jeden przedmiot informatyczny (inny w każdym semestrze)
- jeden blok języka angielskiego (w każdym semestrze)
- warsztaty fotograficzne (min jedne w ciągu dwóch lat nauki)
- warsztaty rysunkowe (min jedne w ciągu dwóch lat nauki)
resztę (ilość i jaki przedmiot) dobierasz sobie według własnego uznania. Przy układaniu planu pamiętaj, że to co wybierzesz będziesz musiał zaliczyć na sesji.
Tu znajdziesz przykładowy plan zajęć (który obowiązuje w tym semestrze):
http://www.szkolareklamy.pl/ftopict-5148.html
A tu znajdziesz takie najważniejsze informacje dla grup zaocznych (z którymi warto się zapoznać):
http://www.szkolareklamy.pl/ftopict-4591.html
Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania - pytaj
Te przedmioty, które wymieniłam to są przedmioty które zrealizujesz w ciągu dwóch lat nauki (cztery semestry). Na zaocznych odbywają się one zawsze w niedziele (naogół w godzinach 08:30 - 17:00 lub 10:15 - 18:45 - w zależności od tego jak ułożony jest plan). W piątki i w soboty są tzw. przedmioty dodatkowe, które sam sobie wybierasz. Minimum, które musisz zrealizować to:
- jeden przedmiot informatyczny (inny w każdym semestrze)
- jeden blok języka angielskiego (w każdym semestrze)
- warsztaty fotograficzne (min jedne w ciągu dwóch lat nauki)
- warsztaty rysunkowe (min jedne w ciągu dwóch lat nauki)
resztę (ilość i jaki przedmiot) dobierasz sobie według własnego uznania. Przy układaniu planu pamiętaj, że to co wybierzesz będziesz musiał zaliczyć na sesji.
Tu znajdziesz przykładowy plan zajęć (który obowiązuje w tym semestrze):
http://www.szkolareklamy.pl/ftopict-5148.html
A tu znajdziesz takie najważniejsze informacje dla grup zaocznych (z którymi warto się zapoznać):
http://www.szkolareklamy.pl/ftopict-4591.html
Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania - pytaj