Bardzo prosze o odp.
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Nowy(a)
Bardzo prosze o odp.
Witam mam pare pytan dotyczacych szkoly oraz uczenia sie w WSR ale takie najbardziej pewne pytanie ktore mi przychodzi do glowy to jest "Czy jezeli zajecia dodatkowe sa w piatek i sobote, to czy mozna z piatkowych zajec zrezygnowac a uczeszczac tylko na te dodatkowe w soboty oraz na te obowiazkowe w niedziele????" pytam sie wlasnie tego bo w piatki bede pracowal i to roznie raz od rana do poludnia a raz od poludnia do wieczora wiec razcej zajecia dodatkowe w piatek mi odparaja.
2 Pytanie to: czy na kierunku grafika w trybie zaocznym jest praktyka ? jesli tak to jak ona wyglada czyli jak przebiega co w jej czasie sie robi i kiedy jest ona przeprowadzana.
3 Pytanie to: to takie podstawiowe ile osob przewaznie liczy grupa
4 Pytanie to: czy w WSR wystepuja jakies zajecia dodatkowe ? ( mam na mysli jakies konkursy, zajecia sportowe, czy prowadzone sa np wycieczki albo wyjazdy, czy sa jakiegos rodzaju konkursy, gry itp. )
Z gory dzieki za odpowiedz - pozdro
2 Pytanie to: czy na kierunku grafika w trybie zaocznym jest praktyka ? jesli tak to jak ona wyglada czyli jak przebiega co w jej czasie sie robi i kiedy jest ona przeprowadzana.
3 Pytanie to: to takie podstawiowe ile osob przewaznie liczy grupa
4 Pytanie to: czy w WSR wystepuja jakies zajecia dodatkowe ? ( mam na mysli jakies konkursy, zajecia sportowe, czy prowadzone sa np wycieczki albo wyjazdy, czy sa jakiegos rodzaju konkursy, gry itp. )
Z gory dzieki za odpowiedz - pozdro
-
- Nowy(a)
-
- Ekspert
Re: Bardzo prosze o odp.
Oczywiście, że tak. Zajęcia piątkowe odbywają się na podobnych zasadach jak te w soboty - czyli sam decydujesz na które zajęcia będziesz chodził. Tak jak napisał Alchemique - ważne abyś miał min. jeden przedmiot informatyczny i język angielski. Niedziela, oczywiście zajęcia obowiązkowe, na które się nie zapisujesz a musisz je zaliczyćSzatan pisze:"Czy jezeli zajecia dodatkowe sa w piatek i sobote, to czy mozna z piatkowych zajec zrezygnowac a uczeszczac tylko na te dodatkowe w soboty oraz na te obowiazkowe w niedziele????"
Praktyka w grupach graficznych polega na tym, że projektujesz, wymyślasz, tworzysz. Większość zajęć ma charakter korkt, czyli przynosisz zadane prace i omawiasz je z wykładowcą. Oprócz tego zapisujesz się na programy komputerowe, które w same w sobie są prowadzone w sposób praktyczny - siedzisz przed komputerem i się uczysz a w domu wykonujesz projekty.Szatan pisze:2 Pytanie to: czy na kierunku grafika w trybie zaocznym jest praktyka ? jesli tak to jak ona wyglada czyli jak przebiega co w jej czasie sie robi i kiedy jest ona przeprowadzana.
To zależy. Na zajęciach dodatkowych naogół nie więcej niż 20 osób, na zajęciach obowiązkowych nawet dwa razy więcej (są przedmioty obowiązkowe w któych uczestniczy więcej niż jedna specjalizacja).Szatan pisze:3 Pytanie to: to takie podstawiowe ile osob przewaznie liczy grupa?
Oczywiście, że tak. Na niektórch przedmiotach ogłaszane są konkursy podnoszące ocenę końcową, albo zwalniające z egzaminu. Zajęcia sportowe - w tym roku jest to koszykówka i siatkówka, rok temu szkoła wykupiła karnet na basen. Wyjazdy - rok rocznie, dla grup zaocznych organizowany jest plener w Kazimierzu z elementami wyjazdu integracyjnego. Aktualnie odbywa się plener w Hajnówce. Do tego jeszcze co jakiś czas organizowane są imprezy szkolne (np. Event day, konferencja naukowa, zakończenie czy ropoczęcie semestru).Szatan pisze:4 Pytanie to: czy w WSR wystepuja jakies zajecia dodatkowe ? ( mam na mysli jakies konkursy, zajecia sportowe, czy prowadzone sa np wycieczki albo wyjazdy, czy sa jakiegos rodzaju konkursy, gry itp. )
Polecam zapoznać się z niezbędnikiem słuchacza grup zaocznych:
http://www.szkolareklamy.pl/ftopict-4591.html
gdzie znajdziesz jeszcze więcej informacji na temat tego jak wygląda nauka w WSR.
-
- Nowy(a)
Aaaa to ze mam sobie wybrac jeden przedmiot z informatyki i z j.angielskiego lub pozostalych to Spoko to zaden problem, mi tylko chodzilo o te piatki czy mozna bylo by sie tylko w soboty zapisywac jako dodtakowe zajecia a w niedziele to bankowo bede chodzil, Wiec podsumowujac mi to odpowiada.
Ostatnie pytanie: Czy mozna skaldac papiery na przelomie czerwca lub w koncowce lipca??? jesli tak to jaka jest szansa ze sie dostane na odpowiedni swoj kierunek ???
Ostatnie pytanie: Czy mozna skaldac papiery na przelomie czerwca lub w koncowce lipca??? jesli tak to jaka jest szansa ze sie dostane na odpowiedni swoj kierunek ???
-
- Nowy(a)
Dreczy mnie jeszcze jedno pytanie (trudne aczkolwiek wazne). Chodzi mi czy mogby ktos napisac gdzie po skonczeniu WSR z dyplomem technika danego kierunku moge znalesc prace ?? ( w tym wypadku chodzi gdzie i jaka prace moge znalesc wybierajac jeden z kierunkow:
- grafika
- fotografia reklamowa
- realizacja telewizyjna i filmowa
- strategia reklamy )
Czy mogby ktos napisac jaka prace mozna podjac i gdzie do kazdego z tych kierunkow ????? Bo jeszcze sie zastanawiam nad kierunkiem. Z gory wielkie dzieki - pozdro
- grafika
- fotografia reklamowa
- realizacja telewizyjna i filmowa
- strategia reklamy )
Czy mogby ktos napisac jaka prace mozna podjac i gdzie do kazdego z tych kierunkow ????? Bo jeszcze sie zastanawiam nad kierunkiem. Z gory wielkie dzieki - pozdro
-
- Ekspert
Z tego co pamiętam (jestem absolwentką szkoły) to większość ludzi z którymi sie uczyłam obecnie pracuje w różnego rodzaju agencjach reklamowych (na bardzo różnych stanowiskach), niektórzy w stacjach telewizyjnych parę osób pracuje na 'własną' rękę. Część (powiedziałabym dość duża) poszła dokształcać się dalej - ta szkoła daje praktykę, jakiej niestety studia jeszcze nie dają, a z kolei studia dają 'papier', którego WSR nie daje.
Trudno wymienić co konkretnie możesz robić po konkretnej specjalizacji - możliwości tak naprawdę jest bardzo dużo a w dużej mierze zależy to tylko od Ciebie (w czym czujesz się najlepiej, jak przygotujesz własne portfolio etc.) no i oczywiście jakie masz przebicie.
Trudno wymienić co konkretnie możesz robić po konkretnej specjalizacji - możliwości tak naprawdę jest bardzo dużo a w dużej mierze zależy to tylko od Ciebie (w czym czujesz się najlepiej, jak przygotujesz własne portfolio etc.) no i oczywiście jakie masz przebicie.
-
- Nowy(a)
-
- Wyrocznia WSR