Poleć film
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Wyrocznia WSR
Jestem właśnie po seansie "Ostatniego króla Szkocji". Bardzo mi się ten film spodobał bo był inny, zaskakujący i jednocześnie niósł za sobą niesamowity przekaz. Mam po nim taką głęboką refleksję, żeby uważać na własną zachłanność. Doznań, władzy, pożądania, pięknych rzeczy, drogich prezentów, przyjemności, prestiżu. Jak to trzeba uważać na tego złotego bożka który kusi. Niesamowity film, z niesamowitym klimatem. Stwierdziłam z zaskoczeniem już po "Hotelu Ruanda", że bardzo lubię takie filmy w tym afrykańskim klimacie choć nie ukrywam, że dużo tam przemocy.
-
- WSR Guru
Jestem świeżo po seansie "300" i dalej jestem pod wrażeniem filmu. Świetna muzyka, świetnie wyreżyserowane sceny, no i to co powala najbardziej na kolana to obraz. Po prostu genialna zapożyczona stylistyka z komiksu. Razem to wszystko sprawia, że film naprawdę zasługuje na uwagę i po raz pierwszy od bardzo dawna zwiastun jest zapowiedzią filmu, a nie urywkiem najciekawszych scen. Gdyby film przekazywał jeszcze więcej uczuć dostałby ode mnie maksymalną ocenę, a tak dostanie prawie maksymalną 5,5 Naprawdę gorąco polecam
-
- Wyrocznia WSR
Widziałam już "Labirynt Fauna". W sumie ciężko powiedzieć coś o tym filmie. Jest jednocześnie wciągający jak i przerażający. Jest o złym świecie na ziemi i faszystowskich czasach i jednocześnie pokazuje świat baśni, który też jak się okaże nie do końca jest taki sielankowy. Jest w tym filmie kilka przerażających scen, na których musiałam odwracać oczy. Ale ogólnie jest coś co do tego filmu ciągnie choć bajki to się zupełnie nie należy spodziewać... Ogólnie oczywiście się trochę spłakałam... ale niech inni obejrzą i napiszą. Niewątpliwie jest to nieco odmienny typ filmu niż zazwyczaj serwowane. Podoba mi się bardzo wokal fauna, tak fajnie skrzypi no i te jego śliczne zgrabne nóżki...
A i w małe odwiedzinki do tego filmu wskoczył Jocker z Batmana...
A i w małe odwiedzinki do tego filmu wskoczył Jocker z Batmana...
-
- Nowy(a)
Na pewno każdy z was oglądał kiedyś super film np. w tv lub u przyjaciół. Po filmie ogarnia was smutek, że nie możecie go powtórzyć? To tak samo jak u mnie;). Jeżeli masz taki problem napisz do mnie moni_63@o2.pl
-
- Ekspert
geeez... o co tu chodzi ?? mnie czesciej ogarnia smutek, ze stracilam 2 godziny na beznadziejny film, niz ze nie moge go powtorzyc ale zeby zaraz sie mailami rozpisywac.... 8Ominix pisze:Na pewno każdy z was oglądał kiedyś super film np. w tv lub u przyjaciół. Po filmie ogarnia was smutek, że nie możecie go powtórzyć? To tak samo jak u mnie;). Jeżeli masz taki problem napisz do mnie moni_63@o2.pl
-
- Wyrocznia WSR
-
- Ekspert
-
- Wyrocznia WSR
-
- Wyrocznia WSR
Słyszałam różne opinie. Osobiście nie oglądałam. Pewnie się wybiorę z ciekawości. Ale rewelacji już się nie spodziewam. Odgrzewana zupa mniej smakuje niż świeżutka. A ja właśnie przeżułam Dobrego agenta i stwierdzam, że chyba muszę odpocząć od filmów i seriale pooglądać... Bo jakoś mnie tak męczą ostatnimi czasy...
-
- Zadomowił(a) się