Poligrafia, ksiązki etc.
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Bywalec
Poligrafia, ksiązki etc.
Czy jest ktos w posiadaniu jakichkolwiek ksiazek o podstawach, i nie tylko, poligrafii? Potrzebuje to opanowac, a nie mam skad dorwac takich rzeczy. chyba, ze sa gdzies kursy w internecie to prosze o info.
z gory dzieki
z gory dzieki
-
- WSR Guru
-
- Bywalec
dolaczam sie do tego haha Gosiu powinnas znac dobrze podstawy DTP jak jestes na SG :>Magdusia pisze:ale Ty jestes na Sg, mialas to lub bedziesz mieć a ja umiem ill czy photoshopa ale nie umiem przygotowac do druku
a poza tym potrzeba mi to, bo teraz cholera wszedzie do pracy na grafika chca znajomosc DTP, a ja kurde ni huhu :/
-
- Loża WSR
]halski pisze:a poza tym potrzeba mi to, bo teraz cholera wszedzie do pracy na grafika chca znajomosc DTP, a ja kurde ni huhu :/
właśnie! chociaż 10 wskazówek porad, coś co nam pomoże, bo ja mam to samo co halski. niby cos umiem ale co z tego ze nie umiem tego do druku przygotowac. wiem tyle ze musi byc w cmyk-u, ale co dalej?
-
- WSR Guru
... widze ze ktoś nie słucha totalnie o czym ja do niego mówie... :/ a jak nie słucha to niech nie twierdzi czegoś co odbiega od tego co mówiłam... A poza tym czy to ze coś sie powinno znac wyklucza jakąkolwiek możliwość posiadania chęci ?? powinno nie oznacza zna a w rzeczywistosci i nie oznacza ze mialo sie mozliwość poznania więc nawet jak kocharka z 40-sto letnim stażem zapyta z czego sie robi kogiel-mogiel to chętnie jej odpowiem ze z jajek i cukru...halski pisze: dolaczam sie do tego haha Gosiu powinnas znac dobrze podstawy DTP jak jestes na SG :>
Zapewne masz rację Mag i będę mieć bo poświęcenia 20 minut słownie na dwóch zajęciach nie uważam za wyczerpanie tematu... ale miłoby było wiedzieć coś już...
-
- Bywalec
Gosiu powinnas znac dobrze podstawy DTP jak jestes na SG :>
to miała być ironia do tego, ze jest mało informacji o DTP na zajeciach z programow graficznych. chociaz w liscie przedmiotow oferowanych przez szkole wystepuje czarno na bialym DTP to jak na razie nie spotkalem sie z czyms takim, a nawet jak ktos cos wspomnial, to byle tego az za malo.