Rekomendacje

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
OSHka
Ekspert
Ekspert

Rekomendacje

Post autor: OSHka » 30 lip (pn) 2007, 23:22:41

Wiem, rekomendacje są niezbędne do złożenia podania o stypendium. Pytanie tylko jak mam je zdobyć.. po sesji musiałam szybko wyjechać, teraz mogę sie tym zainteresować, ale kogo z kadry nauczycielskiej ja złapię w połowie wakacji? Może jakoś mailowo? Mozna? Skoro termin składania podań mija 5 października, a dopiero 6 mamy rozpoczęcie roku (zaoczne), to znaczy, ze będę musiała ścigać kogo trzeba na przerwach między zajęciami z dziennymi?

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 31 lip (wt) 2007, 08:33:55

Widzialem juz wariant rekomendacji faxowo ale mailowo jeszcze nie :) Z przerwami na dziennych to moze byc niezly pomysl ale wez pod uwage ze czesci kadry w pierwszym tygodniu mozesz jeszcze nie zlapac. Probuj wczesniej juz we wrzesniu a moze nawet w sierpniu po co zostawiac wszystko na ostatnia chwile

1) Sprobuj zlapac kogos kto niezaleznie od pory roku i zajec bywa w szkole. Pare osob pewnie by sie znalazlo.

2) Nie wiem czy w czerwcu byly wszystkie poprawki. Mozliwe ze we wrzesniu beda jeszcze jakies 3. terminy. Takze orientuj sie.

3) We wrzesniu takze na zaocznych a wiec w weekendy beda warsztaty negocjacyjne i technik sprzedazy.

Oczywiscie to wszystko pod warunkiem ze te osoby Cie znaja i mialy z Toba zajecia. Mysle ze dwie osoby uda Ci sie uchwycic jak sie troche postarasz :)

OSHka
Ekspert
Ekspert

Post autor: OSHka » 31 lip (wt) 2007, 23:31:42

Hmm w sierpniu to chyba tylko Sławka mogę dopaść :) On jakoś tak zawsze tam jest :) mam rację?
Nie orientujesz się co do Doroty z McCanna, Dobkowskiego i Buśkiewicza?
Tak ciężko jest załatwić coś na odległość :( ale we wrześniu się pojawię :)

Gdzie mogę znaleźć terminy jakichś terminów poprawek?

Aktualnie "śmigam na modemie" (czyt. ślimaczę się) i znalezienie czegoś w necie powoduje u mnie napady gorączki, kurzej ślepoty i czoło mnie boli od walenia głową w blat biurka :)

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 01 sie (śr) 2007, 08:07:17

Babe na razie nic nie wiadadomo. Sławek pojechał na dwutygodniowy urlop (czyli jak widać nie zawsze tu jest), Adam ma zwolnienie do końca sierpnia, pani dyrektor urlop do 24 sierpnia. Także nikt teraz terminu poprawek nie wyznaczy. :idea: Śledź forum jak będzie coś wiadomo to znajdziesz to tu napisane. Najwyżej złożysz podanie a deklaracje zdobędziesz na 1 zjeździe. Don't stress. Nie sądzę aby ktokolwiek pojawił się wcześniej niż kiedy zaczną się zajęcia, a na planowanie mediów to chyba w tym semestrze nie ma szans... No chyba, że zawitasz w McCannie... :roll: Nie denerwuj się tak bo nerwy szkodzą urodzie. :lol:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 01 sie (śr) 2007, 21:41:30

Jaka szkoda ze ja sie juz nie ucze w WSR :) Teraz czysto teoretycznie moglbym poprosic kilkanascie osob a moze nawet kilkadziesiat (Niech zyje networking!) Co nie znaczy oczywiscie ze zaraz bym dostal. Ha moze powinienem udostepniac moja baze teleadresowa odplatnie ;) :D Pewnie nie wszyscy by sobie jednak tego zyczyli. Ale sa inne opcje...

Za mojej kadencji ludzie z McCanna podawali nam maile, wysylali materialy i prowadzili namietne dyskusje droga elektroniczna (oczywiscie dotyczace prac domowych). Wystarczy pchnac maila i zapytac czy Cie Oshka pamietaja i czy zechcieliby np faxnąć takie rekomendacje do szkoly :)

PS. Czy Monika Pazik na pierwszych zajeciach nie podaje do siebie maila i telefonu. Kilka innych osob na pewno tez podawalo chocby namiary mailowe do siebie. Czy nie czas z nich teraz (w potrzebie) skorzystac? ;)

OSHka
Ekspert
Ekspert

Post autor: OSHka » 06 sie (pn) 2007, 00:35:03

Spoxik, jakoś sobie poradzę, o mailach myślałam i chyba tak zrobię, ale dopiero za jakiś czas, kiedy będą szanse na to, zeby kogoś zastać przed kompem.

Ale Sławkowi dobrze.. a ja siedzę w domku, zaliczyłam już szpital dwa razy w te wakacje, teraz w sobotę wesele (nie moje), potem składanie pracy mgr i ostatni egzamin, bo przez szpital nie podeszłam, troszke sie nadziało a na dodatek jestem z dala od Wawki i trudniej mi niektóre rzeczy załatwić, czyt. rekomendacje ;)

Dzięki za wsparcie i odpowiedzi :)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 06 sie (pn) 2007, 12:59:42

Oshka a co to za szpitalne peregrynacje w te wakacje? Mam nadzieje ze to nic powaznego. Zdrowka zycze no i wykonczenia tego magistra ;) :D

OSHka
Ekspert
Ekspert

Post autor: OSHka » 09 sie (czw) 2007, 20:16:35

1 raz w szitalu - łękotka, 2 raz - utrata przytomności :( z przemęczenia :(
mgr - aktualnie siedze w pracy u Ukochanego, On projektuje a ja dokańczam mgr :) obrona 23.10.07, 3majcie kciuki :)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 09 sie (czw) 2007, 22:04:30

OSHka pisze:2 raz - utrata przytomności :( z przemęczenia :(
Dzizas 8O No tak pewnie jak kazdy Rak za duzo sie przejmujesz tym wszystkim. A trzeba wiecej na swiezym powietrzu, duzo plynow przyjmowac i witamin :D Cale szczescie ze przynajmniej jedna Witamine M masz u boku i wsparcie to wszystko musi byc dobrze :) 3mamy kciuki za kolejnego magistra w WSR :D (hehe ciekawe gdzie indziej w takiej szkole tylu magistrow sie znajdzie... :lol: )

OSHka
Ekspert
Ekspert

Post autor: OSHka » 13 sie (pn) 2007, 20:39:40

Witaminę M? Mam nadzieje, ze chodzi o miłość, bo Jego imienia chyba nie powinieneś znac ;)

A co do przejmowania, to jestem cholernie ambitna i nie lubie jak coś mi nie wychodzi lub jest poniżej moich możliwości. Mgr mogłabym już w sumie oddać, ale muszę ją dopieścić, by nie tylko treścią powalała :D

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 14 sie (wt) 2007, 09:32:18

A kto wie kto wie. M jak... :D No prosze w kazdym razie znam pierwsza litere :) A nawet moge zakladac ze ma na imie podobnie jak moi kuzyni lub moj brat. Bo u mnie w rodzinie duzo jest M&Msow ;) :lol: Tylko ja sie wylamuje z tej tradycji :D

Tylko bez przesady z tym dopieszczaniem Oshka. Pamietam jak pisalem prace dyplomowa w WSR to wykazalem sie takim lekko chorym perfekcjonizmem ze tak ja dopieszczalem az malo brakowalo zebym nie oddal ;) :D A zeby bylo smieszniej kiedy dzien przed egzaminem dyplomowym przysiadlem i dla relaksu poczytalem to okazalo sie ze znalazlem 150 roznych bledow ;) :D Cale szczescie nie merytorycznych tylko jakies literowki i interpunkcje. Po takim "relaksie" z dusza na ramieniu poszedlem na egzamin. Zwlaszcza ze slyszalem od mojej przyjaciolki ze nasza Pani Dyrektor lubi dosc krytycznym okiem spojrzec na prace. Na szczescie wszystko skonczylo sie bardzo dobrze. Per aspera ad astra. Czego i Kolezance rowniez zycze :)

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Dwa razy to samo

Post autor: s_wojtkowski » 14 sie (wt) 2007, 10:56:44

OSHka pisze:A co do przejmowania, to jestem cholernie ambitna i nie lubie jak coś mi nie wychodzi lub jest poniżej moich możliwości.
Potwierdzam w całej rozciągłości. Wiem, że to prawda. Wiem z tej, hm, drugiej strony.
sinar pisze:Pamietam jak pisalem prace dyplomowa w WSR to wykazalem sie takim lekko chorym perfekcjonizmem ze tak ja dopieszczalem az malo brakowalo zebym nie oddal
Potwierdzam w całej rozciągłości. Wiem, że to prawda. Wiem z tej, hm, drugiej strony.

OSHka
Ekspert
Ekspert

Post autor: OSHka » 18 sie (sob) 2007, 15:17:00

sinar pisze:A kto wie kto wie. M jak... :D No prosze w kazdym razie znam pierwsza litere :)
.. okazalo sie ze znalazlem 150 roznych bledow ;)
xywkę ma cinek, juz ktoś zgadł imię? :D:D:D
wojtkowski pisze: Potwierdzam w całej rozciągłości. Wiem, że to prawda. Wiem z tej, hm, drugiej strony.
Uwierz mi - dopiero tu mam okazję odżyć i wykazać się :) na magisterskich byłam w takim stresie, ze co egzamin bladłam, dopadała mnie gorączka i inne dolegliwości, dopiero na WSR na luzie podchodze do egzaminów, bo większość wynoszę z egzaminów - specjalne podziękowania dla SW :) jeden podrozdział mgr o reklamie prasowej napisałam z notatek z zajęć i nie mam przypisów i promotorka się czepiała, no co jej powiem? A to z notatek z WSR, Sławek miał wykład o reklamie prasowej :) musiałam podpisywać cytaty z budzyńskiego i tego Ogilviego czy jak sie go tam pisze :) kolportowane materiały takze sie przydały :) Same korzyści z tej szkoły :)

I wiecie co? U mnie w domku zawrzało :) zaczęły się rozmowy o ślubie i weselichu :D

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 22 sie (śr) 2007, 22:12:02

Oczywiscie po magisterce czas najwyzszy na slub :P Trza sie ustatkowac Oshka :D
OSHka pisze:xywkę ma cinek, juz ktoś zgadł imię? :D:D:D
No to pieknie. Wydalo sie :) Ja do mojego bracha od malego mowie per Cinek albo Cincin(ek) :lol: Choc ostatnio czesciej Misiek... :roll:

OSHka
Ekspert
Ekspert

Post autor: OSHka » 28 sie (wt) 2007, 01:12:10

Nie no spokojnie, to dopiero rozmowy. Najpierw między mną a Cinkiem, potem mną a rodzinami moimi, potem jego rodzicami a nim :) Dopiero rozmowy, slub najwcześniej za 1,5 do 2 lat :)

A rekomendacje jedne już mam. Czy napisane w wordzie z podpisem elektronicznym w .jpgu się liczą? :/ inaczej się nie dało :cry:

ODPOWIEDZ