V Dzień Filmu Reklamowego w WSR

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 24 lis (sob) 2007, 13:21:32

Nie łam się. Dzienni ogólnie zawiedli. Widziałam chyba ze dwie osoby z dziennych... Także nie masz co się załamywać. :twisted:

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 24 lis (sob) 2007, 13:31:42

żeby na dziesiątą rano dziennych dobudzić musiałby niezły repertuar być ...
MM nas nie zachęca ... filmy z zakopca już widzieliśmy ...

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 24 lis (sob) 2007, 13:49:47

Ale z Kazimierza nie widziałeś! I arabskich też nie... :P

stokrotka
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: stokrotka » 24 lis (sob) 2007, 15:59:04

z dziennych były 4 osoby :)
jedna foto, jedna strategia i dwie grafiki :)

fajnie było, zwłaszcza te reklamy na końcu ;)
arabskie nieco przydługie, chociaż całkiem ciekawe.

fajnie, że udało się 'zdobyć' wejściówkę do Luny na wieczór... :)

Anamis
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Anamis » 24 lis (sob) 2007, 16:57:15

mnie się podobało a mała ilość osób robiła z tego pokazu elitarne wrażenie ;)

jestem za zorganizowaniem wieczoru arabskiego ;)

ja byłam na liście "przegranych i mających pecha 5,5" ale ogólnie jestem bardzo zadowowolna

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 24 lis (sob) 2007, 17:28:29

Tak, arabski wieczór z długimi filmami, tańcem brzucha i wodną fajką... :roll: :idea:

Anamis
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Anamis » 24 lis (sob) 2007, 19:18:26

jestem zdecydowanie za i z kebebami... może macie jakis znajomych z tamtyc krajów, jestem za zorganizaowaniem dyskusji poznawczej oraz wieczorku taneczno fajkowego ;)

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 24 lis (sob) 2007, 23:49:42

No to ja postuluję falafele z cieciorki. Znacznie bardziej humanitarne... No jakby tak bardzo mocno i dobrze się zastanowić i popytać po znajomych to jakiegoś araba by się znalazło. Ja to nawet i muzykę posiadam takową, ogólną fascynację tamtymi regionami też. Nawet komórka mi obecnie muzyką arabską dzwoni... :lol:

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Podsumowanie VDFRwWSR

Post autor: s_wojtkowski » 25 lis (ndz) 2007, 00:40:40

No tak, w tym roku było bardzo elitarnie. W sumie dwadzieścia parę osób, licząc gości i prelegentów. Nie wiem czy to dobrze.

Cieszę się, że przyszło kilka osób z grup zaocznych. To było fajne. Przykro mi, że nie przyszedl nikt z grup telewizyjnych dziennych. To znaczy, że coś jest nie tak.

A co do meritum: (1) poruszył mnie fiński krótki metraż (Plateau) - silne 20 minut; niby prosta histroia, ale opowiedziana z taką melancholijną zadumą, taka poetycka; a reżyser, Antti Pirinen*, ktory był naszym gościem, wydał mi się naprawdę interesującą osobowością; (2) potwierdziło mi się, że lubię amerykańskie reklamy telewizyjne - było dużo oryginalnych pomysłów i ciekawych realizacji (a piszę to także w oparciu o pełny pokaz wieczorny z kina Luna); wygrały marki te co zwykle (CocaCola, Nike, hp), ale konceptami nie-zwykłymi; (3) zadziwiła mnie telewizja arabska - to, że obejrzeliśmy urywki różnych form telewizyjnych (reklamy były tu w mniejszości) spowodowało, że rozmawialiśmy głównie o aspektach kulturowych świata arabskiego, a dzięki obecności i wypowiedziom arabistki, Pani Mendeckiej, nie była to dyskusja dyletancka.

Wieczorem w Lunie było wspaniale. Taka uczta kreatywno-estetyczno-perswazyjna dla oka i umysłu. No i potem to reklamowe karaoke. Niezapomniane wykonanie "Ktoś mnie pokochał" z reklamy Żywca naszego prezesa, AW. Niezły falsecik tam wrzucał miejscami. Kto nie słyszał niech żałuje.

Teraz ruszamy z Shorts w Polskę. Będziemy promować WSR all around Poland. See you!

* Antti Pirinen (director of the short film Plateau)
- Born in 1980 in Helsinki
- Music and art studies since age of five.
- As actor in several school project theater plays.
- Matriculation examination 2000.
- Started film studies at Lahti University of Applied Sciences / Institute of Design / Department of Film and Television in 2002.
- Written and directed five short films at the department of film and television.
- Worked as a lighting technician in 3 Finnish feature films and over 30 commercial films.
- Miscellaneous studies in Helsinki Open University.
FILMOGRAPHY
Välisoitto (documentary, 11min, 2003)
Uusi päivä (fiction, 11min, 2004)
Allergia (fiction, 20min, 2004)
Koesoitto (fiction, 2min, 2005)
Pysäkki / Plateau (fiction, 22min, 2006)

Magnus McKnee
Bywalec
Bywalec

Post autor: Magnus McKnee » 25 lis (ndz) 2007, 00:54:22

No cóż Sławku. Chciałem przyjść ale obudziłem się o 12 po wczorajszym (już przedwczorajszym) ustawianiu sprzętu (do 1 w nocy), a nie nastawiłem budzika. A zanim się wyzbierałem to było już przed 13 wiec przyszedłbym na sam koniec. Ale dobrze że wszystko się udało.

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Prawie dobra obsługa sprzętu

Post autor: s_wojtkowski » 25 lis (ndz) 2007, 01:02:53

Magnus McKnee pisze:No cóż Sławku. Chciałem przyjść ale obudziłem się o 12 po wczorajszym (już przedwczorajszym) ustawianiu sprzętu (do 1 w nocy), a nie nastawiłem budzika. A zanim się wyzbierałem to było już przed 13 wiec przyszedłbym na sam koniec. Ale dobrze że wszystko się udało.
Tak, wszystko się udało. Dzięki za przygotowanie sprzętu. Jego obsługa poszła mi (prawie) dobrze.

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 26 lis (pn) 2007, 09:50:12

nawet fajowo było :) i jak świecka tradycja nakazuje wieczorem pokaz filmu... :D :P

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Moje impresje na temat Dnia :)

Post autor: sinar » 26 lis (pn) 2007, 14:29:17

No wlasnie tak jak Slawek pisal to byla raczej arabska panorama medialna. Glownie self promo czy zajawki. Jak zwal tak zwal. Reklam to bylo tylko 3 moze 4.

Ja tam sie w sumie przyzwyczailem ze harmonogram takiego dnia jest dosc elastyczny i jakis wplyw mieli teraz na to goscie... Ale jednak postulowalby w przyszlosci jakies jego usztywnianie :) Planowo to mialem wyjsc o 12 i zalatwic kilka spraw przed 14-ta. A tak latalem w przerwach. Cale szczescie do biura i na poczte mam niedaleko. Jednak gosc z zewnatrz albo by sie na cos spoznil albo musialby czekac na interesujacy go punkt pare godzin. A moze po prostu by sobie wyszedl.

Na szczescie bylo takie silver lining tego zmixowanego programu dnia w postaci tego finskiego filmu i dyskusji po nim. Chocby to jak rezyser sie krygowal z podaniem tego niskiego budzetu (7.000 Euro) a tymczasem w zderzeniu z naszymi realiami nie byl on wcale taki maly (nie wiem czy zrozumial z czego sie wtedy tak smielismy). Podobnie kryl sie z tym product placementem. No ale coz Finowie to w ogole juz tacy sa skryci...

ODPOWIEDZ