Opinie o szkole - bez zbędnego karmelu

Wszystko co dotyczy rekrutacji

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
cu3a
Nowy(a)

Opinie o szkole - bez zbędnego karmelu

Post autor: cu3a » 07 kwie (pn) 2008, 15:42:38

Witam,
już od kliku dni próbuje dokopać się do różnych szkół reklamy, no i muszę przyznać - wydajecie się najbardziej konkretni ;)

mam pytanie - czy szkoła faktycznie daje porządne wykształcenie? Czy dyplom jaki uzyskam/bym uzyskał będzie cokolwiek znaczyć?
bardzo proszę odpowiedź(i), bez karmelu, bombonierek i waty cukrowej.
Konkretów mi trza! ;P

pozdrawiam serdecznie,
i intuicja radzi mi aby powiedzieć - dozobaczenia.

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 09 kwie (śr) 2008, 18:24:20

bez karmelu ... ? hmm ... wykształcenie będziesz mieć takie jakie sobie wypracujesz ... w sensie że można tu przekiblować przed wojskiem (jak wszędzie) ale można też zaczerpnąć tutaj nieco zajebistości i poradzić sobie w branży i w życiu ...

dostajesz 2 rzeczy po szkole

1. tytuł technika organizacji reklamy (centralny państwowy dyngs zawodowy)
2. dyplom ukończenia WSR i specjalizacji - nasz wewnętrzny

Ollo
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Ollo » 10 kwie (czw) 2008, 08:05:38

no i się rozwijasz... ja połączyłam swoją pasję fotograficzną z reklamą a teraz jeszcze z psychologią, bo po WSRze zaczełam studiować psychologię mediów :)

cu3a
Nowy(a)

Post autor: cu3a » 10 kwie (czw) 2008, 18:49:18

dzięki za odpowiedzi,jeszcze kilka re-postów i mi przejdzie wachanie ;)
to, że WSR rozwinie pasje to już wiem, wertuje stronę od tygodnia.
nie idę tam żeby się pobawić z WKU. ja nie z tych.
chodzi mi tylko o to, czy szkoła da mi wiarygodność przy ubieganiu się o prace w branzy reklamowej. świadomość, że nie otrzymam po niej wyższego wykształcenia toszkę jednak zniechęca. Potrzebuje pewności, że to zniechęcenie jest zbędne.. ;)

jeszcze raz dzięki za odpowiedzi.
pozdrawiam

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 10 kwie (czw) 2008, 21:16:27

każda szkoła da Ci wiarygodność :P

pamiętaj że najważniejszym plusem dla potencjalnego pracodawcy jest twoja teczka prac ...

Ollo
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Ollo » 12 kwie (sob) 2008, 10:26:13

poza tym zawsze możesz isć na kolejne studia, np o podobnym profilu, gdzie dostaniesz wyższe w3ykształcenie i dyplom. WSR jest na pewno lepszy niż Wyższa Szkoła Promocji.... prawda?:)

cu3a
Nowy(a)

Post autor: cu3a » 12 kwie (sob) 2008, 10:41:06

wlasnie wachalem sie miedzy WSR a WSP... ale jak zobaczylem, ze bede musial sie meczyc dla licencjata w szkole, ktora juz sama strona internetowa odpycha (a co chyba w przypadku takiego kierunku nie powinno miec miejsca), nie mowiac juz o programie nauczania, ktory szczegolnie dla mnie nie przemawia..

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 12 kwie (sob) 2008, 17:36:47

pamiętaj że WSR to szkoła artystyczna z podtekstem reklamowym ...

WSP to raczej zarządzania marketingi itp.

Wizzard
Nowy(a)

Post autor: Wizzard » 02 lip (śr) 2008, 13:04:03

Możecie napisać coś więcej o różnicach pomiędzy WSP, a WSR? Ciężko jest wybrać którąś ze szkół wiedząc tylko tyle ile napisane jest na ich stronach internetowych dlatego czekam na opinie ludzi którzy chodzą do tych szkół ;) .

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 04 lip (pt) 2008, 16:04:38

patrz wyżej : WSR to szkoła artystyczna ... praktyczno-projektowo-wykonawcza

co do WSP nie jestem pewien ale z tego co mi wiadomo oni stawiają na aspekt ekonomiczno-marketingowy (nie zajmują się kreacją w żadnej formie)

jeśli sie zastanawiasz między WSP a WSR to jedyny kierunek u nas jaki może Cie interesowac to Strategia Reklamy ...

ciężko porównac całą szkołę 3 letnią z licencjatem do 2letniego kierunku na drugiej ...

u nas masz elastyczny wybór tego co konkretnie chcesz sie uczyc - PRowe sprawy, strategiczno-psychologiczno-badawcze, whatever ... nie wiem już w tej chwili czego oni sie tam uczą :) + wszystkie rozwojowe sprawy jak treningi umiejętności interpersonalnych, warsztaty, organizacja kampanii promocyjnej. masz tu parenaście przedmiotów informatycznych do wyboru + 6 języków + możesz sie rozwijac kreatywnie łącząc ze sobą kierunki w dowolny sposób.

w WSP uczysz sie makro i mikro, gospodarki, zarządzania ... itp + z tego co pamiętam to masz informatykę ogólną + też języki, ale szkoła jest mniej elastyczna i masz bardziej narzucony plan. jesli chodzi o nauki ścisłe to chyba tak jest lepiej.

wszystko zależy od tego na co stawiasz ... robota papierkowa z tekstem ... czy ... robota papierkowa z cyferkami :P

<za wszelkie nieścisłości związane z podawanymi przeze mnie informacjami na temat WSP przepraszam.>

Wizzard
Nowy(a)

Post autor: Wizzard » 05 lip (sob) 2008, 09:42:43

Sory, że nie napisałem wcześniej jakie kierunki biorę pod uwagę.

Na wsp:
Projektowanie multimedialne

Projektowanie multimedialne to specjalność zaplanowana do kształcenia grafików komputerowych, operatorów DTP, realizatorów obrazu i dźwięku, projektantów aplikacji komunikacyjnych. Interdyscyplinarny i nowatorski program specjalności łączy w sobie dziedziny artystycznej kompozycji obrazu, wykorzystania oprogramowania do zarządzania obrazem i dźwiękiem oraz tworzenia oryginalnych informatycznych systemów komunikacyjnych. Specjalność realizowana jedynie w ramach studiów dziennych.

A na WSR grafikę komputerową ;)

Jesteś w stanie jakoś porównać te kierunki w obu szkołach?

Patris
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Patris » 14 lip (pn) 2008, 17:30:27

Chciałam bardzo pochwalić szkołę, a szczególnie osobę/y które zajmują się papierzyskami. Wysłałam jakiś czas temu mail'a z prośbą o wystawienie zaświadczenia o przynależności do szkoły. Nie było odzewu, myślałam, ze zostałam olana (brzydko mówiąc), aż tu patrze i w skrzynce jest zaświadczenie. :P naprawdę jestem po wrażeniem :!:

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 14 lip (pn) 2008, 17:44:45

Ależ proszę Cię bardzo. :lol: Zaświadczenie pasuje? Wszystko ok? Jak to mówią - mówisz, masz! :lol:

A poza tym lubię jak mnie ktoś chwali. :wink:

A "podwrażenia" to nasza specjalność. :idea: :!:

Patris
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Patris » 14 lip (pn) 2008, 18:17:31

Wszystko pasuje :D

A ja lubię chwalić, doceniam taka sprawną pracę, mimo pozorów nie łatwą!

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 14 lip (pn) 2008, 18:34:40

Dzięki, dzięki niech Ci się uda załatwić to co zamierzałaś!
:idea: Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ