Opinie o szkole - bez zbędnego karmelu
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Nowy(a)
Opinie o szkole - bez zbędnego karmelu
Witam,
już od kliku dni próbuje dokopać się do różnych szkół reklamy, no i muszę przyznać - wydajecie się najbardziej konkretni
mam pytanie - czy szkoła faktycznie daje porządne wykształcenie? Czy dyplom jaki uzyskam/bym uzyskał będzie cokolwiek znaczyć?
bardzo proszę odpowiedź(i), bez karmelu, bombonierek i waty cukrowej.
Konkretów mi trza! ;P
pozdrawiam serdecznie,
i intuicja radzi mi aby powiedzieć - dozobaczenia.
już od kliku dni próbuje dokopać się do różnych szkół reklamy, no i muszę przyznać - wydajecie się najbardziej konkretni
mam pytanie - czy szkoła faktycznie daje porządne wykształcenie? Czy dyplom jaki uzyskam/bym uzyskał będzie cokolwiek znaczyć?
bardzo proszę odpowiedź(i), bez karmelu, bombonierek i waty cukrowej.
Konkretów mi trza! ;P
pozdrawiam serdecznie,
i intuicja radzi mi aby powiedzieć - dozobaczenia.
-
- Ekspert
bez karmelu ... ? hmm ... wykształcenie będziesz mieć takie jakie sobie wypracujesz ... w sensie że można tu przekiblować przed wojskiem (jak wszędzie) ale można też zaczerpnąć tutaj nieco zajebistości i poradzić sobie w branży i w życiu ...
dostajesz 2 rzeczy po szkole
1. tytuł technika organizacji reklamy (centralny państwowy dyngs zawodowy)
2. dyplom ukończenia WSR i specjalizacji - nasz wewnętrzny
dostajesz 2 rzeczy po szkole
1. tytuł technika organizacji reklamy (centralny państwowy dyngs zawodowy)
2. dyplom ukończenia WSR i specjalizacji - nasz wewnętrzny
-
- Nowy(a)
dzięki za odpowiedzi,jeszcze kilka re-postów i mi przejdzie wachanie
to, że WSR rozwinie pasje to już wiem, wertuje stronę od tygodnia.
nie idę tam żeby się pobawić z WKU. ja nie z tych.
chodzi mi tylko o to, czy szkoła da mi wiarygodność przy ubieganiu się o prace w branzy reklamowej. świadomość, że nie otrzymam po niej wyższego wykształcenia toszkę jednak zniechęca. Potrzebuje pewności, że to zniechęcenie jest zbędne..
jeszcze raz dzięki za odpowiedzi.
pozdrawiam
to, że WSR rozwinie pasje to już wiem, wertuje stronę od tygodnia.
nie idę tam żeby się pobawić z WKU. ja nie z tych.
chodzi mi tylko o to, czy szkoła da mi wiarygodność przy ubieganiu się o prace w branzy reklamowej. świadomość, że nie otrzymam po niej wyższego wykształcenia toszkę jednak zniechęca. Potrzebuje pewności, że to zniechęcenie jest zbędne..
jeszcze raz dzięki za odpowiedzi.
pozdrawiam
-
- Nowy(a)
wlasnie wachalem sie miedzy WSR a WSP... ale jak zobaczylem, ze bede musial sie meczyc dla licencjata w szkole, ktora juz sama strona internetowa odpycha (a co chyba w przypadku takiego kierunku nie powinno miec miejsca), nie mowiac juz o programie nauczania, ktory szczegolnie dla mnie nie przemawia..
-
- Ekspert
patrz wyżej : WSR to szkoła artystyczna ... praktyczno-projektowo-wykonawcza
co do WSP nie jestem pewien ale z tego co mi wiadomo oni stawiają na aspekt ekonomiczno-marketingowy (nie zajmują się kreacją w żadnej formie)
jeśli sie zastanawiasz między WSP a WSR to jedyny kierunek u nas jaki może Cie interesowac to Strategia Reklamy ...
ciężko porównac całą szkołę 3 letnią z licencjatem do 2letniego kierunku na drugiej ...
u nas masz elastyczny wybór tego co konkretnie chcesz sie uczyc - PRowe sprawy, strategiczno-psychologiczno-badawcze, whatever ... nie wiem już w tej chwili czego oni sie tam uczą + wszystkie rozwojowe sprawy jak treningi umiejętności interpersonalnych, warsztaty, organizacja kampanii promocyjnej. masz tu parenaście przedmiotów informatycznych do wyboru + 6 języków + możesz sie rozwijac kreatywnie łącząc ze sobą kierunki w dowolny sposób.
w WSP uczysz sie makro i mikro, gospodarki, zarządzania ... itp + z tego co pamiętam to masz informatykę ogólną + też języki, ale szkoła jest mniej elastyczna i masz bardziej narzucony plan. jesli chodzi o nauki ścisłe to chyba tak jest lepiej.
wszystko zależy od tego na co stawiasz ... robota papierkowa z tekstem ... czy ... robota papierkowa z cyferkami
<za wszelkie nieścisłości związane z podawanymi przeze mnie informacjami na temat WSP przepraszam.>
co do WSP nie jestem pewien ale z tego co mi wiadomo oni stawiają na aspekt ekonomiczno-marketingowy (nie zajmują się kreacją w żadnej formie)
jeśli sie zastanawiasz między WSP a WSR to jedyny kierunek u nas jaki może Cie interesowac to Strategia Reklamy ...
ciężko porównac całą szkołę 3 letnią z licencjatem do 2letniego kierunku na drugiej ...
u nas masz elastyczny wybór tego co konkretnie chcesz sie uczyc - PRowe sprawy, strategiczno-psychologiczno-badawcze, whatever ... nie wiem już w tej chwili czego oni sie tam uczą + wszystkie rozwojowe sprawy jak treningi umiejętności interpersonalnych, warsztaty, organizacja kampanii promocyjnej. masz tu parenaście przedmiotów informatycznych do wyboru + 6 języków + możesz sie rozwijac kreatywnie łącząc ze sobą kierunki w dowolny sposób.
w WSP uczysz sie makro i mikro, gospodarki, zarządzania ... itp + z tego co pamiętam to masz informatykę ogólną + też języki, ale szkoła jest mniej elastyczna i masz bardziej narzucony plan. jesli chodzi o nauki ścisłe to chyba tak jest lepiej.
wszystko zależy od tego na co stawiasz ... robota papierkowa z tekstem ... czy ... robota papierkowa z cyferkami
<za wszelkie nieścisłości związane z podawanymi przeze mnie informacjami na temat WSP przepraszam.>
-
- Nowy(a)
Sory, że nie napisałem wcześniej jakie kierunki biorę pod uwagę.
Na wsp:
Projektowanie multimedialne
Projektowanie multimedialne to specjalność zaplanowana do kształcenia grafików komputerowych, operatorów DTP, realizatorów obrazu i dźwięku, projektantów aplikacji komunikacyjnych. Interdyscyplinarny i nowatorski program specjalności łączy w sobie dziedziny artystycznej kompozycji obrazu, wykorzystania oprogramowania do zarządzania obrazem i dźwiękiem oraz tworzenia oryginalnych informatycznych systemów komunikacyjnych. Specjalność realizowana jedynie w ramach studiów dziennych.
A na WSR grafikę komputerową
Jesteś w stanie jakoś porównać te kierunki w obu szkołach?
Na wsp:
Projektowanie multimedialne
Projektowanie multimedialne to specjalność zaplanowana do kształcenia grafików komputerowych, operatorów DTP, realizatorów obrazu i dźwięku, projektantów aplikacji komunikacyjnych. Interdyscyplinarny i nowatorski program specjalności łączy w sobie dziedziny artystycznej kompozycji obrazu, wykorzystania oprogramowania do zarządzania obrazem i dźwiękiem oraz tworzenia oryginalnych informatycznych systemów komunikacyjnych. Specjalność realizowana jedynie w ramach studiów dziennych.
A na WSR grafikę komputerową
Jesteś w stanie jakoś porównać te kierunki w obu szkołach?
-
- Czasami coś napisze
Chciałam bardzo pochwalić szkołę, a szczególnie osobę/y które zajmują się papierzyskami. Wysłałam jakiś czas temu mail'a z prośbą o wystawienie zaświadczenia o przynależności do szkoły. Nie było odzewu, myślałam, ze zostałam olana (brzydko mówiąc), aż tu patrze i w skrzynce jest zaświadczenie. naprawdę jestem po wrażeniem