projektowanie opakowań, proj.graf. (Budzyński), zaoczne

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
nephilim
Nowy(a)

projektowanie opakowań, proj.graf. (Budzyński), zaoczne

Post autor: nephilim » 18 kwie (sob) 2009, 12:53:14

Mógłby ktoś napisać co było zadane na ostatni zjazd z projektowania opakowań oraz z projektowania graf. (Budzyński)??

Dzięki.

Annka
Bywalec
Bywalec

Post autor: Annka » 18 kwie (sob) 2009, 14:30:50

Z którego roku jesteś? Rozumiem że projektowanie opakowań z Sylwią Giżką, tak?

nephilim
Nowy(a)

Post autor: nephilim » 18 kwie (sob) 2009, 14:37:29

II rok

Annka
Bywalec
Bywalec

Post autor: Annka » 18 kwie (sob) 2009, 15:33:23

na projektowanie opakowań nie ma nic nowego. Ale dobrze by było, jakbyśmy wykonali wszystkie zaległe prace na ten zjazd, bo dostaniemy nowe zadanie. To co było do tej pory to: seria etykiet (np kasza gryczana, kasza jaglana, pęczak), siatki, opakowanie dla danej marki (wykorzystać wcześniejsze siatki)

Projektowanie graficzne - wszsytko co do tej pory z ewentualnymi poprawkami (znaczki na tych siatkach 4x4, 5x5 itp, inicjał, Che z dziwnymi rzeczami). Oczywiście wciąż pracujemy nad plakatem.
No i nowe zadanie... coś w rodzaju tego ćwiczenia z Che, ale z naszymi symbolami narodowymi (flaha lub godło). W sensie.. jak Ci to wyjaśnić...
Jako przykład pokazywał flagę amerykańską, jak ktoś tam zrobił. Zamiast czerwonych pasków delikatnie zarysował różne rodzaje broni i ułożył je tak, ze z daleka widać było oczywiście główne części flagi (białe i czerwone pasy i gwiazdki na granatowym tle), ale dopiero po przyjrzeniu się widać było tą broń. No i my mamy się też "zabawić" i starać się pokazać, co myślimy o naszej Polsce. Nie wiem, czy wyraziłam się wystarczająco jasno, jak nie, to pisz... postaram się wyjaśnić inaczej.

megejra
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: megejra » 19 kwie (ndz) 2009, 12:13:08

Annka pisze: No i nowe zadanie... coś w rodzaju tego ćwiczenia z Che, ale z naszymi symbolami narodowymi (flaha lub godło). W sensie.. jak Ci to wyjaśnić...
Jako przykład pokazywał flagę amerykańską, jak ktoś tam zrobił. Zamiast czerwonych pasków delikatnie zarysował różne rodzaje broni i ułożył je tak, ze z daleka widać było oczywiście główne części flagi (białe i czerwone pasy i gwiazdki na granatowym tle), ale dopiero po przyjrzeniu się widać było tą broń. No i my mamy się też "zabawić" i starać się pokazać, co myślimy o naszej Polsce. Nie wiem, czy wyraziłam się wystarczająco jasno, jak nie, to pisz... postaram się wyjaśnić inaczej.
8O ...serio?
hmm, na zajęciach byłam - ale tej zajawki - nie pamiętam :?
ehh, starość nie radość... :roll: :D

nephilim
Nowy(a)

Post autor: nephilim » 19 kwie (ndz) 2009, 14:29:59

dzieki

Annka
Bywalec
Bywalec

Post autor: Annka » 19 kwie (ndz) 2009, 14:47:52

serio serio...
:D

stokrotka
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: stokrotka » 19 kwie (ndz) 2009, 17:43:29

To ja tak nieśmiało zapytam... na czym polega ćwiczenie 'Che z dziwnymi rzeczami'? :P

megejra
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: megejra » 19 kwie (ndz) 2009, 20:31:38

stokrotka pisze:To ja tak nieśmiało zapytam... na czym polega ćwiczenie 'Che z dziwnymi rzeczami'? :P
trzeba mu coś dorysować, np. jedni zrobili z niego myszkę miki, albo zamiast gwiazdki wstawił znaczek apple, zrobione afro zamiast czapki itd.

Annka
Bywalec
Bywalec

Post autor: Annka » 19 kwie (ndz) 2009, 21:27:09

no bo generalnie chodzi o to, że z Che robi się taką ikonę pop-kultury, że on taki fajny jest i w ogóle (a nikt nie zwraca uwagi na to, że ludzi wybijał itp). No i właśnie trzeba mu dorysować uszy myszki miki lub coś innego, tak go trochę bardziej zrobić na pop :D

stokrotka
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: stokrotka » 19 kwie (ndz) 2009, 23:56:18

Dzięęęęki stokrotne :)

po_prostu_Adam
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: po_prostu_Adam » 28 kwie (wt) 2009, 09:28:14

megejra pisze:
Annka pisze: No i nowe zadanie... coś w rodzaju tego ćwiczenia z Che, ale z naszymi symbolami narodowymi (flaha lub godło). W sensie.. jak Ci to wyjaśnić...
8O ...serio?
hmm, na zajęciach byłam - ale tej zajawki - nie pamiętam :?
ehh, starość nie radość... :roll: :D
no to wspólnie starzy jesteśmy, bo ja też na wszelkich byłem, a tego nie pomnę... chyba, że Annka ma ćpuńskie wizje <hahaha>

ODPOWIEDZ