"Pytajnik" ARCHIWUM

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

Zablokowany
pesca
Ekspert
Ekspert

Post autor: pesca » 21 wrz (pn) 2009, 13:31:36

pinezka1 pisze:Pesco kochana ratuj bo ty zawsze dobrze poradzisz....Mam pytanie bo nie byłam na egzaminie z technik sprzedazy w niedziele- czy ja to moge jakos inaczej w innym terminie zaliczyć? No i oczywiście jesli mam dwie nieobecności czy to wogóle jest mozliwe? jak tak to co musze zrobić? jakaś praca do napisania czy jak? Ratuj bo nie mogłam być tak mnie dopadła choroba, że ubolewam nad tym i mi szkoda....
Nie, teraz to już zdecydowanie po Tobie i zajęcia do powtóreczki w lipcu... :D :twisted: :D

a tak na seryyyyjjjjjjo to:

Po pierwsze pierwsze - będzie wyznaczony drugi termin egzaminu dla wszytkich specjalizacji (mam nadzieję, że jakoś jutro, pojutrze Wam go podam), bo przecież zawsze macie dwa terminy zaliczeń :D

Po drugie, drugie - wolno Wam było nie być na zajęciach dwa razy, a więc tylko będziesz musiała napisać pracę 'wyrównującą sprawiedliwość' i będzie po sprawie :D

Mam nadzieję, że pokonałaś tego pskudnego wirusika co to w Tobie bezczelnie pomieszkiwał i już niebawem się zobaczymy :D
DNS_ pisze:Mam pytanie mianowicie czym roznia sie "Warsztaty fotograficzne (S. Kobusiński/S. Gosławski)" od "Fotolab (S. Gosławski)" no poza czasem ich trwania :P
Mowa o sobotnim planie zajec dla zaocznych SR i TV :)
Z gory dziekuje za odpowiedz 8)
Warsztaty fotograficzne to taka 'obsługa aparatu' w pigułce, zajęcia uczą podstawowych funkcji aparatu, doboru kompozycji, zależności między czasem i przesłoną etc. czyli podstaw wykonywania zdjęć.

Fotolab to nic innego jak ciemnia fotograficzna - uczycie się wywoływania negatywów i obróbki zdjęć na powiększalnikach - czyli jak zrobić coś samemu bez konieczności oddawania negatywów do fotografa :D
Ostatnio zmieniony 21 wrz (pn) 2009, 23:48:49 przez pesca, łącznie zmieniany 1 raz.

pinezka1
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: pinezka1 » 21 wrz (pn) 2009, 13:42:48

Dzięki wielkie Pesco jesteś niezastapiona....a ta prace to mam napisać z ostatnich zajęć czy z dwóch ostatnich? i czy jest jakiś temat czy to ma być na temat tego co na zajęciach.

apaka
Nowy(a)

zdesperowana

Post autor: apaka » 21 wrz (pn) 2009, 13:53:56

nie mogę znaleźć miejsca gdzie mogę się zapisać na zajęcia dodatkowe... :oops: proszę o pomoc;( grupa pz/foto 1

pesca
Ekspert
Ekspert

Post autor: pesca » 21 wrz (pn) 2009, 14:02:51

pinezka1 pisze:Dzięki wielkie Pesco jesteś niezastapiona....a ta prace to mam napisać z ostatnich zajęć czy z dwóch ostatnich? i czy jest jakiś temat czy to ma być na temat tego co na zajęciach.
Za nie ma co (jak to mówią) ;) Z tego co wiem to piszesz raporty z zajęć na których Cię nie było (musisz porównać sobie to ze skryptem). Raport za jedne zajęcia powinien mieć nie więcej jak jedna strona A4 :D

pesca
Ekspert
Ekspert

Re: zdesperowana

Post autor: pesca » 21 wrz (pn) 2009, 14:03:39

apaka pisze:nie mogę znaleźć miejsca gdzie mogę się zapisać na zajęcia dodatkowe... :oops: proszę o pomoc;( grupa pz/foto 1
Zapisy ruszają dopiero jutro (dla grup SR i TV) ;), a listy będą tutaj:

http://www.wsr.pl/forum-31.html

dla grup SG i FOTO zapisy ruszą dopiero 29 września, a listy będą z kolei tu:

http://www.wsr.pl/forum-32.html

apaka
Nowy(a)

:)

Post autor: apaka » 21 wrz (pn) 2009, 14:12:57

co za ulga! :) bo już myślałam że nie mogę znaleźć :D i czas się wypisać ze szkoły ;D dziękuję BARDZO BARDZO :)

_Kaska_
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: _Kaska_ » 21 wrz (pn) 2009, 15:34:54

Wlasnie ja mam pytanie odnosnie przedmiotow dodatkowych...
To jest tak, ze w sobote mam zajecia tylko z tych, ktore sama sobie wybiore, no i jestem ograniczona tylko czasem i wlasnymi checiami, tak?
W niedziele natomiast plan jest ustalany z gory?

majaga
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: majaga » 21 wrz (pn) 2009, 15:37:07

ghm ghm... halo!
zakurzyło mi się forum, bo dawno żem nie zaglądała ;)

Pesco! pytanie mam...
żem jest na urlopie od szkoły. wychodzi na to, że od przyszłego semestru mam wrócić... kiedy mogę się zgłosić po szczegóły zasad mojego powrotu? po plan i takie tam ;D (tzn. kiedy, co i jak ;P)

winterkilling
Nowy(a)

Post autor: winterkilling » 21 wrz (pn) 2009, 19:15:33

chciałam dowiedzieć się czegoś w kwestii warsztatów rysunkowych - na pierwszych zajęciach byliśmy dzieleni na 3 grupy pod względem poziomu, a w planie są tylko grupy początkowe i zaawansowane. co powinnam zrobić jeśli wybrałam grupę średnio zaawansowaną? :1

Samson
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Samson » 21 wrz (pn) 2009, 19:59:33

_Kaska_ pisze:Wlasnie ja mam pytanie odnosnie przedmiotow dodatkowych...
To jest tak, ze w sobote mam zajecia tylko z tych, ktore sama sobie wybiore, no i jestem ograniczona tylko czasem i wlasnymi checiami, tak?
Tak:) poza tym jednym przedmiotem który teraz nie wiedzieć czemu trzeba zrobić w sobote to w wyborze zajęć masz nieograniczone pole do popisu...

_Kaska_
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: _Kaska_ » 21 wrz (pn) 2009, 20:14:24

Dziekuje. :D

pesca
Ekspert
Ekspert

Post autor: pesca » 21 wrz (pn) 2009, 23:43:42

_Kaska_ pisze:Wlasnie ja mam pytanie odnosnie przedmiotow dodatkowych...
Mniej więcej tak :D

Z planu piątkowo - sobotniego wybierasz przede wszytkim MINIMUM programowe, czyli (w przypadku grup zaocznych)

- 1 przedmiot informatyczny,
- 1 język angielski,
- jedną z 'Gospodarek rynkowych'

ponadto możesz wybrać dowolną ilość przedmiotów wszelkiej maści i rodzaju, tylko pamiętaj, że potem trzeba to wszytko zaliczyć na sesji :!:

Oczywiście w niedzielę zajęcia są obowiązkowe i tutaj już niczego nie wybierasz, tylko akceptujesz to co jest ogłoszone w planie zajęć :D
majaga pisze:ghm ghm... halo!
zakurzyło mi się forum, bo dawno żem nie zaglądała ;)

Pesco! pytanie mam...
żem jest na urlopie od szkoły. wychodzi na to, że od przyszłego semestru mam wrócić... kiedy mogę się zgłosić po szczegóły zasad mojego powrotu? po plan i takie tam ;D (tzn. kiedy, co i jak ;P)
Oj faktycznie dawno, ale jesteś usprawiedliwona :D Po szczegóły powrotu do szkoły powinnaś zgłosić się bezpośrednio przed planowanym powrortm (czyli de facto w momencie napisania podania o 'powrót z urlopu' :D a póki co delektuj sie błogim lenistwem od WSR :D
winterkilling pisze:chciałam dowiedzieć się czegoś w kwestii warsztatów rysunkowych - na pierwszych zajęciach byliśmy dzieleni na 3 grupy pod względem poziomu, a w planie są tylko grupy początkowe i zaawansowane. co powinnam zrobić jeśli wybrałam grupę średnio zaawansowaną? :1
podział na grupy ze względu na poziom zaawansowania dotycz ZAJĘĆ NIEDZIELNYCH!!! nie sobotnich. Warsztaty rysunkowe są przedmiotem do wyboru w związku z tym może zapisać się na nie każdy z każdej specjalizacji - dlatego jest podział tylko na początkujących i zaawansowanych :D
Ostatnio zmieniony 21 wrz (pn) 2009, 23:48:18 przez pesca, łącznie zmieniany 1 raz.

Chester86
Nowy(a)

piatek

Post autor: Chester86 » 22 wrz (wt) 2009, 10:24:10

dlaczego w planie jest piątek? myslem ze zajecia odbywaja sie tylko w weekendy

Smierc*
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Smierc* » 22 wrz (wt) 2009, 10:31:18

dla chetnych i ambitnych ktorzy wiedzą jak trafić do szkoły w piatek, niestety ja nigdy tego sekretu nie odkryłam.

wepritz
Nowy(a)

forum naukowe

Post autor: wepritz » 22 wrz (wt) 2009, 10:56:19

cześć wszystkim;)
no dobra, przyznano mi dostęp do forum naukowego, i co teraz?
w sensie po co ja to zrobiłem? ;) i gdzie są jakieś zasoby czy coś?

Zablokowany