"Pytajnik" ;-)
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Zadomowił(a) się
Chcialam sie zapytac, na jakiej zasadzie wybierane/ tworzone sa przedmioty dodatkowe? Tzn chodzi mi konkretniej o to, czy jest jakas mozliwosc stworzenia przedmiotu zwiazanego z fotografia reportazowa? Nie mowie oczywiscie o tym polroczu. Zastanawiam sie tylko czy jest w ogole taka opcja, zeby bylo to brane pod uwage.
-
- Nowy(a)
Obowiązkowe warsztaty
Ja zaś mam pytanie w kwestii przedmiotów, które obowiązkowo trzeba zaliczyć w ciągu 2 lat nauki.
Czy nadal są to warsztaty rysunkowe lub rysunek w reklamie, czy coś zmieniło się w tym zakresie i już nie trzeba zaliczać?
Czy nadal są to warsztaty rysunkowe lub rysunek w reklamie, czy coś zmieniło się w tym zakresie i już nie trzeba zaliczać?
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Warsztaty fotoreporterskie + wyniki testów + rysunek
Trzeba napisać podanie do Dyrekcji w tej sprawie, najlepiej podpisane przez dużą liczbę Słuchaczy. Fotografia reportażowa jest w tym semestrze w grupach dziennych. Fotoreporterką zajmuje się Piotr Król, który będzie także prowadził Warsztaty fotograficzne w grupach zaocznych._Kaska_ pisze:Chcialam sie zapytac, na jakiej zasadzie wybierane/ tworzone sa przedmioty dodatkowe? Tzn chodzi mi konkretniej o to, czy jest jakas mozliwosc stworzenia przedmiotu zwiazanego z fotografia reportazowa? Nie mowie oczywiscie o tym polroczu. Zastanawiam sie tylko czy jest w ogole taka opcja, zeby bylo to brane pod uwage.
Testy są jeszcze sprawdzane, a wyniki zostaną opublikowane po napisaniu ich przez cały II rok (grupy październikowe dzienne będą go pisać dopiero w nadchodzącym tygodniu).kalibaru pisze:Kiedy można się spodziewać wyników i może jakiegoś komentarza do testów które 2 rok pisał w sobotę 18.09.2010?
Minima programowe nie uległy zmianie. Wszyscy Słuchacze grup SG, niezależnie od tego czy uczą się w trybie dziennym czy zaocznym, muszą w ciągu dwóch lat nauki zaliczyć przynajmniej jeden semestr zajęć z rysunku lub malarstwa.WavY pisze:Ja zaś mam pytanie w kwestii przedmiotów, które obowiązkowo trzeba zaliczyć w ciągu 2 lat nauki.
Ostatnio zmieniony 26 wrz (ndz) 2010, 12:10:34 przez s_wojtkowski, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Początkujący(a)
-
- Loża WSR
-
- Czasami coś napisze
Warsztaty informatyczne
Wie ktoś może coś na temat egzaminów u Pana Ciechomskiego ?
Zebrał pracę w grupach z1 wrześniowych i poszedł :p
A co do wpisów do indeksu ? Cisza...
-
- Czasami coś napisze
Re: Warsztaty informatyczne
Z nami Pan PC umówił się na indywidualne przekazanie ocen.Gosja pisze:Wie ktoś może coś na temat egzaminów u Pana Ciechomskiego ?
Drogą mailową.
Co do wpisu: termin miał być podany w sekretariacie.
Należałoby przedzwonić (:
pozdrawiam
-
- Zadomowił(a) się
ja to wlasciwie tylko pomarudzic chcialam..
jako specjalizacja foto nie mam zbyt duzego wyboru przedmiotow informatycznych.. tak naprawde bede brac "byle co" zeby tylko "wyrobic obowiazkowa norme".. mam szczera nadzieje, ze w nastepnym semestrze jeszcze sie cos trafi (z mniejsza strata w planie typu "cos za cos"), bo przyznam ze jest mi przykro biorac pod uwage ze informatyczne sa skierowane tak naprawde na specjalizacje grafiki, a dla nas tylko Photoshop(na ktorego i tak nie moge isc bo juz mam oba poziomy za soba^ _ ^)..
no i to tyle
jako specjalizacja foto nie mam zbyt duzego wyboru przedmiotow informatycznych.. tak naprawde bede brac "byle co" zeby tylko "wyrobic obowiazkowa norme".. mam szczera nadzieje, ze w nastepnym semestrze jeszcze sie cos trafi (z mniejsza strata w planie typu "cos za cos"), bo przyznam ze jest mi przykro biorac pod uwage ze informatyczne sa skierowane tak naprawde na specjalizacje grafiki, a dla nas tylko Photoshop(na ktorego i tak nie moge isc bo juz mam oba poziomy za soba^ _ ^)..
no i to tyle
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Informatyka dla FOTO
Proszę o konkrety. Jakich zajęć informatycznych oczekiwałabyś w przyszłym semestrze? Podaj nazwy programów, bo może zostałem gdzieś z tyłu.bLu pisze:ja to wlasciwie tylko pomarudzic chcialam..
jako specjalizacja foto nie mam zbyt duzego wyboru przedmiotow informatycznych.. tak naprawde bede brac "byle co" zeby tylko "wyrobic obowiazkowa norme".. mam szczera nadzieje, ze w nastepnym semestrze jeszcze sie cos trafi (z mniejsza strata w planie typu "cos za cos"), bo przyznam ze jest mi przykro biorac pod uwage ze informatyczne sa skierowane tak naprawde na specjalizacje grafiki, a dla nas tylko Photoshop(na ktorego i tak nie moge isc bo juz mam oba poziomy za soba
-
- Początkujący(a)
-
- Zadomowił(a) się
Re: Informatyka dla FOTO
ale ja naprawde nie wiem jakie jeszcze moga byc programy.. w koncu ja sie na tym nie znam ale wiadomo, ze grafika ma niesamowity wybor (Corel, Illustrator, inDesign), niby jest jeszcze After Effects.. ale to tak naprawde do robienia filmikow wiec.. zostaja typowe internetowe jak Html, Flash (ktore jakby nie patrzec rowniez sa bardziej zwiazane z grafika..). Nie mam pojecia czego na rynku uzywa sie poza Photoshopem wsrod specjalizacji Foto.. ale jakby nie patrzec - czujemy sie gorsi, majac mniejszy wybors_wojtkowski pisze:Proszę o konkrety. Jakich zajęć informatycznych oczekiwałabyś w przyszłym semestrze? Podaj nazwy programów, bo może zostałem gdzieś z tyłu.bLu pisze:ja to wlasciwie tylko pomarudzic chcialam..
jako specjalizacja foto nie mam zbyt duzego wyboru przedmiotow informatycznych.. tak naprawde bede brac "byle co" zeby tylko "wyrobic obowiazkowa norme".. mam szczera nadzieje, ze w nastepnym semestrze jeszcze sie cos trafi (z mniejsza strata w planie typu "cos za cos"), bo przyznam ze jest mi przykro biorac pod uwage ze informatyczne sa skierowane tak naprawde na specjalizacje grafiki, a dla nas tylko Photoshop(na ktorego i tak nie moge isc bo juz mam oba poziomy za soba
a moze poprostu przesadzam ? ale na tyle, na ile rozmawialam z ludzmi z grupy - tak samo mieli powazny problem juz w tym semestrze (bedac na 2gim roku i majac za soba oba poziomy Photoshopa) z wyborem obowiazkowego przedmiotu informatycznego.. az strach sie bac co bedzie przy ostatnim semestrze..