"Pytajnik" ;-)

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
_Kaska_
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: _Kaska_ » 24 wrz (pt) 2010, 13:36:08

Chcialam sie zapytac, na jakiej zasadzie wybierane/ tworzone sa przedmioty dodatkowe? Tzn chodzi mi konkretniej o to, czy jest jakas mozliwosc stworzenia przedmiotu zwiazanego z fotografia reportazowa? Nie mowie oczywiscie o tym polroczu. Zastanawiam sie tylko czy jest w ogole taka opcja, zeby bylo to brane pod uwage.

kalibaru
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: kalibaru » 24 wrz (pt) 2010, 14:54:44

Kiedy można się spodziewać wyników i może jakiegoś komentarza do testów które 2 rok pisał w sobotę 18.09.2010?

WavY
Nowy(a)

Obowiązkowe warsztaty

Post autor: WavY » 26 wrz (ndz) 2010, 10:52:26

Ja zaś mam pytanie w kwestii przedmiotów, które obowiązkowo trzeba zaliczyć w ciągu 2 lat nauki.
Czy nadal są to warsztaty rysunkowe lub rysunek w reklamie, czy coś zmieniło się w tym zakresie i już nie trzeba zaliczać?

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Warsztaty fotoreporterskie + wyniki testów + rysunek

Post autor: s_wojtkowski » 26 wrz (ndz) 2010, 12:04:55

_Kaska_ pisze:Chcialam sie zapytac, na jakiej zasadzie wybierane/ tworzone sa przedmioty dodatkowe? Tzn chodzi mi konkretniej o to, czy jest jakas mozliwosc stworzenia przedmiotu zwiazanego z fotografia reportazowa? Nie mowie oczywiscie o tym polroczu. Zastanawiam sie tylko czy jest w ogole taka opcja, zeby bylo to brane pod uwage.
Trzeba napisać podanie do Dyrekcji w tej sprawie, najlepiej podpisane przez dużą liczbę Słuchaczy. Fotografia reportażowa jest w tym semestrze w grupach dziennych. Fotoreporterką zajmuje się Piotr Król, który będzie także prowadził Warsztaty fotograficzne w grupach zaocznych.
kalibaru pisze:Kiedy można się spodziewać wyników i może jakiegoś komentarza do testów które 2 rok pisał w sobotę 18.09.2010?
Testy są jeszcze sprawdzane, a wyniki zostaną opublikowane po napisaniu ich przez cały II rok (grupy październikowe dzienne będą go pisać dopiero w nadchodzącym tygodniu).
WavY pisze:Ja zaś mam pytanie w kwestii przedmiotów, które obowiązkowo trzeba zaliczyć w ciągu 2 lat nauki.
Czy nadal są to warsztaty rysunkowe lub rysunek w reklamie, czy coś zmieniło się w tym zakresie i już nie trzeba zaliczać?
Minima programowe nie uległy zmianie. Wszyscy Słuchacze grup SG, niezależnie od tego czy uczą się w trybie dziennym czy zaocznym, muszą w ciągu dwóch lat nauki zaliczyć przynajmniej jeden semestr zajęć z rysunku lub malarstwa.
Ostatnio zmieniony 26 wrz (ndz) 2010, 12:10:34 przez s_wojtkowski, łącznie zmieniany 2 razy.

Baster
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Baster » 27 wrz (pn) 2010, 09:51:51

Witam!
Kieruję pytanie do już obytych ludzi z WSR. Ten i następny rok postanowiłem poświęcić fotografii na WSR. Dlatego, czy na rozpoczęciu jest wskazany jakiś ubiór. Może ma być po prostu elegancko ale luźno?

Pozdrawiam!

Gosja
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Gosja » 27 wrz (pn) 2010, 10:15:45

Nie jest to jakaś podniosła uroczystość tylko przekazanie podstawowych informacji raz odbiór indeksów. Garniak sobie odpuść ale piżama to może było by przegięcie ;)
Pozdrawiam !

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 27 wrz (pn) 2010, 10:26:52

Baster pisze:Witam!
Kieruję pytanie do już obytych ludzi z WSR. Ten i następny rok postanowiłem poświęcić fotografii na WSR. Dlatego, czy na rozpoczęciu jest wskazany jakiś ubiór. Może ma być po prostu elegancko ale luźno?

Pozdrawiam!
elegancko to może za duże słowo
uniwersalnie jeansy i koszula :)

Gosja
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Warsztaty informatyczne

Post autor: Gosja » 27 wrz (pn) 2010, 12:28:40

Wie ktoś może coś na temat egzaminów u Pana Ciechomskiego ?
Zebrał pracę w grupach z1 wrześniowych i poszedł :p
A co do wpisów do indeksu ? Cisza...

sitka_84
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: sitka_84 » 27 wrz (pn) 2010, 13:11:42

a ja mam pytanie do grup październikowych rok 1 ....czy ktos miał zajecia sobotnie ze sponsoringu ? jak to wygląda ? na czym mają polegac zajecia i jak kwestia zaliczenia ? i co wazne jak prowadzący ?

dzieki

agapi
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Re: Warsztaty informatyczne

Post autor: agapi » 27 wrz (pn) 2010, 13:29:48

Gosja pisze:Wie ktoś może coś na temat egzaminów u Pana Ciechomskiego ?
Zebrał pracę w grupach z1 wrześniowych i poszedł :p
A co do wpisów do indeksu ? Cisza...
Z nami Pan PC umówił się na indywidualne przekazanie ocen.
Drogą mailową.
Co do wpisu: termin miał być podany w sekretariacie.
Należałoby przedzwonić (:

pozdrawiam

bLu
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: bLu » 27 wrz (pn) 2010, 15:17:25

ja to wlasciwie tylko pomarudzic chcialam..
jako specjalizacja foto nie mam zbyt duzego wyboru przedmiotow informatycznych.. tak naprawde bede brac "byle co" zeby tylko "wyrobic obowiazkowa norme".. mam szczera nadzieje, ze w nastepnym semestrze jeszcze sie cos trafi (z mniejsza strata w planie typu "cos za cos"), bo przyznam ze jest mi przykro biorac pod uwage ze informatyczne sa skierowane tak naprawde na specjalizacje grafiki, a dla nas tylko Photoshop(na ktorego i tak nie moge isc bo juz mam oba poziomy za soba^ _ ^).. :(

no i to tyle :(

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Informatyka dla FOTO

Post autor: s_wojtkowski » 27 wrz (pn) 2010, 17:24:49

bLu pisze:ja to wlasciwie tylko pomarudzic chcialam..
jako specjalizacja foto nie mam zbyt duzego wyboru przedmiotow informatycznych.. tak naprawde bede brac "byle co" zeby tylko "wyrobic obowiazkowa norme".. mam szczera nadzieje, ze w nastepnym semestrze jeszcze sie cos trafi (z mniejsza strata w planie typu "cos za cos"), bo przyznam ze jest mi przykro biorac pod uwage ze informatyczne sa skierowane tak naprawde na specjalizacje grafiki, a dla nas tylko Photoshop(na ktorego i tak nie moge isc bo juz mam oba poziomy za soba
Proszę o konkrety. Jakich zajęć informatycznych oczekiwałabyś w przyszłym semestrze? Podaj nazwy programów, bo może zostałem gdzieś z tyłu.

sitka_84
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: sitka_84 » 27 wrz (pn) 2010, 22:41:49

jak juz marudzimy to chciałam zaapelpwa o jakies miejsce w szkole gdzie w zimowe dni bedzie mozna przeczekac 1,54 h przerwe ...jakis barek z cieplą herbatką a moze czytelnia z kompem ... ? chyba ze jeszcze o czyms takim nie wiem a jest ..moze nie dotarlam :)

pixa
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: pixa » 27 wrz (pn) 2010, 22:49:13

kiedy i o ktorej godzinie pazdziernik zaczyna zabawe?

bLu
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Re: Informatyka dla FOTO

Post autor: bLu » 27 wrz (pn) 2010, 23:50:35

s_wojtkowski pisze:
bLu pisze:ja to wlasciwie tylko pomarudzic chcialam..
jako specjalizacja foto nie mam zbyt duzego wyboru przedmiotow informatycznych.. tak naprawde bede brac "byle co" zeby tylko "wyrobic obowiazkowa norme".. mam szczera nadzieje, ze w nastepnym semestrze jeszcze sie cos trafi (z mniejsza strata w planie typu "cos za cos"), bo przyznam ze jest mi przykro biorac pod uwage ze informatyczne sa skierowane tak naprawde na specjalizacje grafiki, a dla nas tylko Photoshop(na ktorego i tak nie moge isc bo juz mam oba poziomy za soba
Proszę o konkrety. Jakich zajęć informatycznych oczekiwałabyś w przyszłym semestrze? Podaj nazwy programów, bo może zostałem gdzieś z tyłu.
ale ja naprawde nie wiem jakie jeszcze moga byc programy.. w koncu ja sie na tym nie znam :P ale wiadomo, ze grafika ma niesamowity wybor (Corel, Illustrator, inDesign), niby jest jeszcze After Effects.. ale to tak naprawde do robienia filmikow wiec.. zostaja typowe internetowe jak Html, Flash (ktore jakby nie patrzec rowniez sa bardziej zwiazane z grafika..). Nie mam pojecia czego na rynku uzywa sie poza Photoshopem wsrod specjalizacji Foto.. ale jakby nie patrzec - czujemy sie gorsi, majac mniejszy wybor :P
a moze poprostu przesadzam ? ale na tyle, na ile rozmawialam z ludzmi z grupy - tak samo mieli powazny problem juz w tym semestrze (bedac na 2gim roku i majac za soba oba poziomy Photoshopa) z wyborem obowiazkowego przedmiotu informatycznego.. az strach sie bac co bedzie przy ostatnim semestrze..

ODPOWIEDZ