"Pytajnik" ;-)

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
DeAeRO
Nowy(a)

Post autor: DeAeRO » 06 wrz (wt) 2011, 15:40:10

Chciałem zapytać gdzie można zapisywać się do grup (szara, różowa), czy trzeba czekać aż będzie możliwość w forum Grupy dzienne?

Carenzo
Bywalec
Bywalec

Post autor: Carenzo » 06 wrz (wt) 2011, 16:18:46

DeAeRO pisze:Chciałem zapytać gdzie można zapisywać się do grup (szara, różowa), czy trzeba czekać aż będzie możliwość w forum Grupy dzienne?
w środę od 20.00 ;)

DorotaS
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: DorotaS » 06 wrz (wt) 2011, 18:18:50

Agnes_L pisze:Moje pytanie może wydać się trochę głupiutkie, ale... :oops:

Czy jest możliwość płacenia czesnego poprzez przelew internetowy?
Jeśli tak, to co najlepiej wpisać w tytule przelewu, aby nie było potem problemów formalnych, że się nie wpłaciło czy tym podobne. :P

I jeszcze takie jedno, à propos wpłat za czesne.... Wybrałam płatność w formie 12 rat i mam mały problem, że wpłaty te powinny wpłynąć do 8mego każdego nowego miesiąca, a ja wypłatę z pracy dostaję do 10-go każdego miesiąca... Czy jest możliwość napisania podania o to bym miała możliwość zapłaty powiedzmy do 11-go każdego miesiąca?

To by było na tą chwilę tyle :)

Witaj,

jak najbardziej możesz wpłacać czesne przez internetowe konto bankowe, w banku, na poczcie i za pomocą wszelkich innych metod :) A w tytule najlepiej wpisać którą ratę w jakim systemie wpłacasz. I jeśli czesne płaci ktoś za Ciebie to poproś tą osobę, aby w tytule przelewu dodała Twoje imię i nazwisko.

jeśli nie możesz wpłacać czesnego do 8 dnia miesiąca napisz podanie o możliwość przeniesienia terminu wpłaty najlepiej do 15 dnia miesiąca. lepiej z kilkudniowym zapasam :)

DorotaS
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: DorotaS » 06 wrz (wt) 2011, 18:29:32

maljustyna pisze:czy rozpoczęcie dla IIroku (październikowi) będzie miało taki sam harmonogram jak wrześniowych? i co wtedy, jeśli ktoś nie da rady??
Witaj,
jest duże prawdopodobieństwo, ze harmonogram będzie taki sam, przynajmniej merytorycznie, godzinowo może się coś zmienić. Co się stanie: nie odbędziesz zajęć tzw. warsztatów learningowych, które są obowiązkowe na zaliczenie. Będziesz miała jeszcze szansę nadrobić zaległość i odbyć je ewentualnie z grupą dzienną 5-6 października. Nie będziesz również na spotkaniu informacyjnym w spr. egzaminu państwowego na technika organizacji reklamy.

DorotaS
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: DorotaS » 06 wrz (wt) 2011, 18:36:06

maland pisze:Widzialem ze zapisy sa na warsztaty negocjacyjne i internetowe.
Jestem w grupie marcowej (ze wzgledu na 1 sem wolnego) i z tego co pamietam nas ten drugi warsztat mial nieobowiazywac.

Czy mozna zapisac sie tylko na warsztat negocjacyjny?
Napisz coś więcej, tzn. który semestr będziesz teraz realizować, ponieważ II rok zaocznie nie miał takiego obowiązku, tzn. mógł realizować tylko warsztaty negocjacyjne, natomiast I rok będzie musiał zrealizować oba przedmioty.

DorotaS
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: DorotaS » 06 wrz (wt) 2011, 18:41:07

DeAeRO pisze:Chciałem zapytać gdzie można zapisywać się do grup (szara, różowa), czy trzeba czekać aż będzie możliwość w forum Grupy dzienne?
Zapisy na zajęcia specjalne we wrześniu 2011 dla grup dziennych będą miały miejsce na forum Grupy dzienne.

początek zapisów 07/09/2011, 20:00
koniec zapisów 09/09/2011, 20:00

Na powyższym forum już znalazły się topiki z nazwami grup, natomiast zapisy ruszą dopiero 07 i 09 września o wyznaczonych godz. Do tego czasu musisz poczekać.

Malgoszata
Nowy(a)

Post autor: Malgoszata » 06 wrz (wt) 2011, 19:23:03

testowo123 pisze:Witam.

Pytanie umiescilem pierwotnie w sekcji "Rekrutacja", jako ze jestem moze przyszlym "rekrutem". Tam nie znalazlo jednak zbyt wiele uwagi, wiec umieszczam je teraz tu.

Mam nadzieje, ze tu znajdzie wiecej uwagi i odpowiedzi ;-)

----

Witam.

Rozwazam rozpoczecie nauki w SR.

Interesuja mnie nastepujace kwestie:

1. Jakiej klasy sa komputery PC dostepne w pracowanich? Co maja w srodku? (procesor, RAM, karta graficzna, inne wazne elementy)

2. Obecnie na swoj uzytek posiadam komputer, ktory prawdopodobnie nie bedzie sie nadawal do obrobki grafiki. Czy musze sie liczyc z zakupem komputera, ktory pozwoli mi na wykonywanie pewnych projektow w domu? Czy "musi" to byc komputer podobnej klasy jak w pracowni, czy wystarczy cos o nizszym standardzie? Jaka konfiguracje powinien miec komputer do pracy w domu? Czy przy zakupie mozna liczyc na pomoc kogos ze szkoly (chodzi mi o doradztwo)? Jakiego rzedu jest to wydatek?

3. Pytanie 2. zadaje w kontekscie obrobki foto (Photoshop, Ilustrator). Czy jednak taka sama konfiguracja wystarczy do obrobki video (rozwazam kierunek TV)?

4. Nie posiadam zadnego z programow do obrobki foto/wideo. Z tego co wiem, to licencje na te programy sa b. drogie. Czy jesli chce pracowac nad projektami w domu, to musze sie liczyc z zakupem licencji na te programy? Jakiego rzedu sa to wydatki?

Bede bardzo wdzieczny za "oswiecenie" mnie w powyzszych kwestiach

Pozdrawiam.

Nie będzie to proste, ale spróbuję jakoś odpowiedzieć na Twoje pytania.

1.2.Otóż w kwestii sprzętu najlepiej kontaktować się osobiście z opiekunem pracowni informatycznych, panem Cezarym Szulcem. Jestem pewna, że udzieli on dokładniejszych i bardziej rzeczowych informacji niż ja - kobieta dla której procesory i RAM-y jawią się niczym magiczny pył :). Doradzi on (jak sadzę) również w kwestii zakupu ewentualnego sprzętu.

4.Natomiast jeżeli chodzi o programy takie jak Photoshop czy Illustrator to mogę uspokoić Cię, że posiadam laptopa marki Toshiba (nie wiem czy to istotne) zakupionego jakieś 4-5 lat temu i programy te chodzą bez większego zarzutu. Na pewno prędkość reakcji mogłaby być szybsza, ale pracować się da.

4.Niestety szkoła zapewnić może jedynie dostęp do sal komputerowych z których można korzystać (za uprzednią zgodą zarządu) poza godzinami zajęć. Nie jest to może najwygodniejsze, ale możliwe! :).

Resztę pytań proszę kierować do w/w Cezarego.

Pozdrawiam,
pani z Sekretariatu.

maland
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: maland » 06 wrz (wt) 2011, 23:27:26

DorotaS pisze:
Jestem w grupie marcowej (ze wzgledu na 1 sem wolnego) i z tego co pamietam nas ten drugi warsztat mial nieobowiazywac.

Napisz coś więcej, tzn. który semestr będziesz teraz realizować, ponieważ II rok zaocznie nie miał takiego obowiązku, tzn. mógł realizować tylko warsztaty negocjacyjne, natomiast I rok będzie musiał zrealizować oba przedmioty.
jestem na 2 roku (4 sem) grupa marcowa.
Czyli rozumiem, ze obowiazkowo mam tylko negocjacje?
Jesli tak, to w ktore weekendy sa z tego warsztaty? 2 pierwsze?

Angelika
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Angelika » 07 wrz (śr) 2011, 09:45:39

Ja też mam podobne pytanie co powyżej. Teraz będę na II roku (październikowe) w czerwcu byłam na technikach sprzedaży i warsztatach internetowych czy teraz też mam zaliczać te internetowe??

sandstone17
Nowy(a)

Post autor: sandstone17 » 07 wrz (śr) 2011, 09:57:20

Nie będzie to proste, ale spróbuję jakoś odpowiedzieć na Twoje pytania.

1.2.Otóż w kwestii sprzętu najlepiej kontaktować się osobiście z opiekunem pracowni informatycznych, panem Cezarym Szulcem. Jestem pewna, że udzieli on dokładniejszych i bardziej rzeczowych informacji niż ja - kobieta dla której procesory i RAM-y jawią się niczym magiczny pył :). Doradzi on (jak sadzę) również w kwestii zakupu ewentualnego sprzętu.

4.Natomiast jeżeli chodzi o programy takie jak Photoshop czy Illustrator to mogę uspokoić Cię, że posiadam laptopa marki Toshiba (nie wiem czy to istotne) zakupionego jakieś 4-5 lat temu i programy te chodzą bez większego zarzutu. Na pewno prędkość reakcji mogłaby być szybsza, ale pracować się da.

4.Niestety szkoła zapewnić może jedynie dostęp do sal komputerowych z których można korzystać (za uprzednią zgodą zarządu) poza godzinami zajęć. Nie jest to może najwygodniejsze, ale możliwe! :).

Resztę pytań proszę kierować do w/w Cezarego.

Pozdrawiam,
pani z Sekretariatu.

(wczesniej znany jako testowo123)

Dziekuje bardzo za odpowiedz.

Jak mozna probowac skontaktowac sie z p. Cezarym? Najlepiej jakis kontakt wirtualny, bo w "realu" dotarcie do Szkoly jest dla mnie chwilowo utrudnione.

Malgoszata
Nowy(a)

Post autor: Malgoszata » 07 wrz (śr) 2011, 11:36:13

sandstone17:

Proszę podesłać nam adres mailowy lub zadzwonić wtedy podamy dalsze informacje.

szkolareklamy(at)szkolareklamy.pl

annagie
Bywalec
Bywalec

Post autor: annagie » 07 wrz (śr) 2011, 14:02:56

W imieniu grup dziennych chciałam zapytać, kiedy i gdzie będą dostępne wyniki testu z angielskiego?

DorotaS
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: DorotaS » 07 wrz (śr) 2011, 18:02:12

annagie pisze:W imieniu grup dziennych chciałam zapytać, kiedy i gdzie będą dostępne wyniki testu z angielskiego?
Witam,

wyniki z testu z j. angielskiego są dostępne na forum naukowym w zakładce
Wyniki testu kwalifikacyjnego z ANGIELSKIEGO (grupy dzienne) oraz w szkole - lista wywieszona na tablicy.

DorotaS
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: DorotaS » 07 wrz (śr) 2011, 18:05:36

maland pisze:
DorotaS pisze:

jestem na 2 roku (4 sem) grupa marcowa.
Czyli rozumiem, ze obowiazkowo mam tylko negocjacje?
Jesli tak, to w ktore weekendy sa z tego warsztaty? 2 pierwsze?

Witam,
tak masz obowiązkowo do zaliczenia warsztaty negocjacyjne. Zajęcia odbędą się 10-11 oraz 17-18.09, szczegółowy harmonogram jest zamieszczony na forum naukowym. Zapisy do grup trwały do dziś do godz. 12:)). Zdzwoń do nas w piątek to dopiszemy Ciebie do listy.

DorotaS
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: DorotaS » 07 wrz (śr) 2011, 18:08:34

Angelika pisze:Ja też mam podobne pytanie co powyżej. Teraz będę na II roku (październikowe) w czerwcu byłam na technikach sprzedaży i warsztatach internetowych czy teraz też mam zaliczać te internetowe??
Witam,

nie, jeśli jesteś w grupie październikowej to warsztaty negocjacyjne i (od tego semestru) trening kreatywności (zamiast warsztatów internetowych II) będziesz realizować na przełomie czerwca i lipca 2012 r. Zapraszam Ciebie na rozpoczęcie roku szkolnego 24-25.09.

ODPOWIEDZ